Ολυμπιακοί Αγώνες: Ζιντάν εναντίον Ρινέ για τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ζιντάν εναντίον Ρινέ για τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο στο Παρίσι

Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και 10 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής των +100 κιλών στο τζούντο ανταγωνίζεται τον «Ζιζού» για την ιστορική τιμή

zidane-riner
Η Τελετή Έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων κρύβει αρκετά μυστικά όμως μάλλον αυτό που ψάχνουν όλοι να μάθουν είναι ποιος τελικά θα ανάψει των βωμό στην Τελετή Έναρξης στις 26 Ιουλίου και θα σημάνει επίσημα την έναρξη των Αγώνων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και όσα μας ανέφεραν Γάλλοι συνάδελφοι, μόνο ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπή του Παρίσι 2024, ο Τόνι Εστανγκέ, γνωρίζει ποιος θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος και δεν έχει σκοπό να το αποκαλύψει σε κανέναν. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές έχουν καλέσει 4-5 αθλητές/τριες και τους έχουν ενημερώσει πως ένας ή μία από αυτούς θα έχει την τιμή να ανάψει τον βωμό στο Τροκαντερό στις 26 Ιουλίου.

Τα ονόματα των δύο θρύλων του γαλλικού αθλητισμού, Ζινεντίν Ζιντάν και Τεντί Ρινέείναι αυτά που ακούγονται περισσότερο.

Ο Ζιντάν, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές παγκοσμίως και ίσως ο καλύτερος για τους Γάλλους, αποτελεί επιλογή πολλών αφού ο ίδιος πολύ δύσκολα συμμετέχει σε διοργανώσεις και κάνει, γενικότερα, δημόσιες εμφανίσεις. Από την άλλη, ορισμένοι τονίζουν πως επειδή ήταν ποδοσφαιριστής θα ήταν καλύτερο να γίνει άλλη επιλογή μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι η μόνη διοργάνωση κάθε τέσσερα χρόνια στην οποία πρωταγωνιστούν όλα τα υπόλοιπα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου, το οποίο βρίσκεται συνεχώς στην κορυφή.

Κλείσιμο
Ο Ρινέ, τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και 10 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής των +100 κιλών στο τζούντο, λατρεύει να τον… λατρεύουν και με βάση τη μεγάλη παρακαταθήκη που θα αφήσει στο γαλλικό τζούντο, θα μπορούσε να αποτελέσει μία ιδανική επιλογή. Δεδομένου πως οι Γάλλοι έχουν δημιουργήσει παράδοση στο συγκεκριμένο άθλημα, ο Ρινέ κρίνεται ως μία εξαιρετική επιλογή με τον ίδιο μάλιστα να αγωνίζεται και στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Πάντως, σε ψηφοφορία της γνωστής εφημερίδας L’Equipe, οι Γάλλοι επέλεξαν τον Ζινεντίν Ζιντάν. Μένει να έρθει η 26η Ιουλίου και να δούμε τελικά αν οι παραπάνω φήμες ευσταθούν ή αν οι Γάλλοι έχουν παίξει τόσο καλά το παιχνίδι με το μυστικό που έχουν καταφέρει να μας ξεγελάσουν όλους.

Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Κρύβονται και αναζητούν «σασμό» οι Κρητικοί που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναναδό χρηματιστή - Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο 19χρονος νταής που σκότωσε δύο γιατί είχε μείνει μεταξεταστέος

Τι συνέβη στην Ντέμη Γεωργίου και κατέληξε ξαφνικά - Το χρονικό της τραγωδίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης