Αλμέιδα: Σε κάποιες θέσεις είμαστε υπερπλήρεις, ο ανταγωνισμός θα μας κάνει καλύτερους

Αλμέιδα: Σε κάποιες θέσεις είμαστε υπερπλήρεις, ο ανταγωνισμός θα μας κάνει καλύτερους

Ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ ενόψει Ίντερ ντ' Εσκάλδες αναφέρθηκε στα επίπεδα ετοιμότητας της ομάδας, για τους Λαμέλα - Περέιρα, ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί

Almeida_23_07_2024
Η ΑΕΚ ξεκινάει την Τετάρτη τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League με αντίπαλο την Ίντερ ντ' Εσκάλδες στην OPAP Arena και ο Ματίας Αλμέιδα μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο γεγονός ότι διαθέτει πολλές και ποιοτικές επιλογές στο ρόστερ, κάτι που θα αυξήσει τον συναγωνισμό και θα κάνει καλό στο σύνολό του. Ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας του αυτή την περίοδο και μίλησε για τις μεταγραφές των Περέιρα και Λαμέλα και όσα είπε μαζί τους πριν έρθουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:
Για το τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στα προκριματικά και για τα επίπεδα ετοιμότητας της ομάδας αυτή την περίοδο σε σχέση με τα δικά του στάνταρ: «Είναι απλό. Πρέπει να κερδίσεις για να μπεις στη League Phase. Είναι αποφασιστικά παιχνίδια, ξεκινώντας από τον πρώτο αντίπαλο αύριο, σεβόμενοι όπως πάντα τον αντίπαλο, κάνοντας το δικό μας παιχνίδι. Αυτό έχει σχέση με τη δεύτερη ερώτηση. Δεν ξέρω από μηδέν ως 100 σε ποιο επίπεδο είμαστε. Η προετοιμασία ήταν καλή. Είδαμε μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτούς που ξεκίνησαν και αυτούς που ήρθαν αργότερα, οπότε πιστεύω ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια η ομάδα θα αποκτήσει τη φόρμα που έχουμε συνηθίσει. Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αύριο».

Για το πως περιμένει να δει την ομάδα και με τι θα είναι ευχαριστημένος: «Πρώτα από όλα, αυτό που θέλω είναι η ομάδα να κερδίσει, γιατί είναι καθοριστικές στιγμές αυτές. Έχουμε ένα στυλ, έναν τρόπο για να ψάξουμε τη νίκη, πάντα αναλύοντας τον αντίπαλο και προσπαθώντας να βγάλουμε το καλύτερο από εμάς».

Για το γεγονός ότι ξανασμίγει με Λαμέλα και Περέιρα: «Σε σχέση με όλα τα παιδιά είμαι χαρούμενος. Όχι μόνο για αυτούς τους δύο αλλά και για τους υπόλοιπους νέους παίκτες, όπως και με τα παιδιά που κάνουμε προπονήσεις εδώ και δύο χρόνια. Αισθάνθηκα καλά όταν τους είδα γιατί γνωριζόμαστε από παλιά. Έχω παίξει μαζί τους ένα με ενάμιση χρόνο. Είχαν ξεκινήσει ακριβώς τη στιγμή που εγώ έκανα τα τελευταία μου παιχνίδια. Πιστεύω ότι ζήσαμε μαζί από τις πιο στενάχωρες στιγμές της Ρίβερ Πλέιτ. Χάρηκα πολύ να τους βλέπω για το πως εξελίχθηκε η καριέρα τους, για το πως βελτιωθήκανε μετά την απόφασή τους να φύγουν από την Αργεντινή για να πάνε στην Ευρώπη. Υπήρξε μια βελτίωση στο ανθρώπινο κομμάτι και επίσης ένας τρόπος για να διατηρηθείς σε μεγάλα πρωταθλήματα που δεν είναι εύκολο. Όταν προέκυψε η πιθανότητα να έρθουν, μίλησα αρκετά μαζί τους, τους εξήγησα πως ζούμε το ποδόσφαιρο εδώ, για τους συμπαίκτες τους και φυσικά τους εξήγησα τι ζητάω ως προπονητής, που δεν έχει σχέση όσο και να τους αγαπάω. Τυχαίνει και είναι μεταξύ τους φίλοι. Αυτό που μου άρεσε είναι η λέξη που έχουν στο στόμα τους. Να νικάνε. Είναι στα χέρια μας να μπορέσουμε να τους έχουμε έτοιμους για να προσαρμοστούν στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Θα υπάρξει ο ίδιος ανταγωνισμός που υπάρχει ανάμεσα στους παίκτες του ρόστερ».

Για το αν πρέπει να περιμένουμε ακόμα κάποιον Αργεντινό στην ομάδα: «Tην πρώτη φορά που είχα έρθει μου είχατε πει να φέρνω Αργεντινούς. Πέρυσι ήταν ο Αραούχο και ο Πόνσε, τώρα είναι ο Περέιρα και ο Λαμέλα. Αλλά είμαστε στην Ελλάδα. Είναι το ίδιο. Αρκεί να δίνουν τα πάντα, να προσαρμοστούν γρήγορα, τόσο αυτοί όσο και όλα τα παιδιά που έχουν έρθει. Να είναι καλά, να το χαρούν, γιατί πολλές φορές σε πολλά μέρη του κόσμου μειώνουν την αξία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν έρχονται παίκτες εδώ που έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα, αυτό με ικανοποιεί».

Για το αν τον προβληματίζει ότι πρέπει να κόψει παίκτες από την ευρωπαϊκή λίστα: «Αυτοί που έμειναν εκτός δεν είναι στη λίστα γιατί είχαν διακοπές και δεν έκαναν κάποιες προπονήσεις. Πρέπει να σεβαστώ τα παιδιά που είναι στην προετοιμασία από την πρώτη μέρα. Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και θα υπάρξει μια νέα λίστα μετά. Δεν περιμένω κι άλλους ποδοσφαιριστές γιατί δεν θέλω να έχω 32 παίκτες στο ρόστερ. Μπορώ να σας αναφέρω θέσεις που υπάρχουν τέσσερις παίκτες και θα παίζει ένας. Φυσικά και μου αρέσει ο ανταγωνισμός, αλλά όταν σκέφτεσαι ότι είσαι η τέταρτη λύση, πνευματικά σε σκοτώνει. Μετά μπορεί να λένε οι παίκτες γιατί δεν παίζουν και αυτό δεν μου αρέσει. Έχουμε ένα μήνα ακόμα για την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως σε όλες τις ομάδες ο ανταγωνισμός θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να ενισχυθούν για μια θέση είτε στην ενδεκάδα είτε στον πάγκο. Έχω μιλήσει ξεχωριστά με όλους τους παίκτες. Τους είπα αν μπορούν να χειριστούν αυτή την κατάσταση και ότι μπορεί να μείνουν και εκτός λίστας. Είμαι ήρεμος γιατί τους πιστεύω. Από αυτό ξεκινάει μια δουλειά που θα είναι θεμελιώδης για τη φετινή χρονιά. Αυτός που κάνει τα περισσότερα λάθη είναι ο προπονητής. Γιατί ξεκινάμε από τη βάση ότι όλοι είναι προπονητές! Οπότε θα ακούσω συμβουλές».

Για το αν θα υπάρξουν αποχωρήσεις για να έρθουν κι άλλες ενισχύσεις: «Εξαρτάται από τις θέσεις. Έχουμε δυο δεξιούς μπακ, θα παίζει ο ένας και ο άλλος θα είναι στον πάγκο. Εχουμε τέσσερις στόπερ, παίζουν δύο. Ένας θα είναι στον πάγκο, ένας εκτός. Έχουμε δύο νέους τερματοφύλακες μεγάλου επιπέδου, θα υπάρχει ανταγωνισμός. Αριστερά μπακ, έχουμε δύο, θα υπάρχει ανταγωνισμός. Στα δεξιά έχουμε τέσσερις, ένας είναι ο Νίκλας, θα παίζει ένας, ένας στον πάγκο, και δύο εκτός. Έχουμε πολλούς κεντρικούς μέσους και παίζουν τρεις. Αριστερά έχουμε τρεις, μπροστά υπάρχει ο Λιβάι, όπως τον έκανα 9, πέρυσι έκανα κάποιες εναλλαγές στον Τσούμπερ, φέτος στην προετοιμασία χρησιμοποίησα εκεί τον Αμραμπατ, αλλά παίζουν 11. Είμαστε υπερπλήρεις σε κάποιες θέσεις. Ο ανταγωνισμός θα τους κάνει κάθε μέρα καλύτερους. Μόλις χαλαρώνει ένας ο άλλος θα πρέπει να τον περνάει ο άλλος και πάει λέγοντας. Αν μπορέσουμε και το ερμηνεύσουμε αυτό καλά σκεπτόμενοι την ομαδική δουλειά θα έχουμε επιτυχία. Εγώ δίνω προτεραιότητα στο γκρουπ και όχι στα ονόματα. Ίσως μου δώσει λίγο περισσότερο άγχος, αλλά εγώ τον έχω επιλέξει».

Για το τι ξέρει για την ομάδας της Ανδόρας: «Γνωρίζω αρκετά γιατί έχουμε αναλύσει και τους δύο υποψήφιους αντιπάλους. Έχω δει πολλά παιχνίδια τους, έχω δει τα ατομικά και τα ομαδικά τους χαρακτηριστικά. Με βάση τον αυριανό αγώνα μας επιτρέπεται να έχουμε περισσότερες πληροφορίες και στον προηγούμενο γύρο έκανε την έκπληξη. Έχει μια όμορφη ιδέα ποδοσφαίρου παίζοντας με την μπάλα κάτω. Έχουν κινητικότητα οι επιθετικοί τους. Το σύστημά τους είναι αρκετά παρόμοιο στα τελευταία τους παιχνίδια. Ποτέ δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο. Τους έχουμε αναλύσει, προσπαθήσαμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους. Το ποδόσφαιρο είναι 11 εναντίον 11. Υπάρχει σεβασμός. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο για να μας σέβεται και αυτός. Έτσι το έχουμε κάνει τα δύο χρόνια τώρα και έτσι θα είναι με εμένα στον πάγκο».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στον λάκκο που έσκαψε για την ηλικία του Τζο Μπάιντεν πέφτει ο Ντόναλντ Τραμπ που τον αποκαλούν «παππού»

«Λουκέτο» και πρόστιμο 50.000 ευρώ σε παραλιακό κατάστημα στην Καλαμάτα μετά από καταγγελίες στο MyCoast


Συγκλονιστικό βίντεο: Πειρατές Χούθι προσπάθησαν να καταλάβουν πλοίο στον κόλπο του Άντεν, τους ανατίναξαν οι ένοπλοι φρουροί του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης