Ολυμπιακοί Αγώνες: Ολυμπιονίκης της ιππασίας αποσύρθηκε καθώς βίντεο την εμφανίζει να μαστιγώνει ένα άλογο

Η Σαρλότ Ντιζαρντέν, η οποία θεωρείται η κορυφαία σύγχρονη ιππέας και ήταν η πλέον πετυχημένη αθλήτρια της αγγλικής αποστολής, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στο Παρίσι 2024 μετά το σοκαριστικό βίντεο όπου φέρεται να κακοποιεί το άλογο της

Στην Ελλάδα δεν είναι και το πλέον διάσημο σπορ, ωστόσο σε πολλές χώρες η ιππασία έχει μεγάλο και φανατικό με την Σαρλότ Ντιζαρντέν να αποτελεί ένα από τα πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου.

Με αμέτρητες διακρίσεις κι ανάμεσα τους 6 Ολυμπιακά μετάλλια (εκ των οποίων τα τρία χρυσά) η 39χρονη ιππέας ήταν το πιο λαμπρό μέλος της αποστολής της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή (26/7) στο Παρίσι.

Και γράφουμε ήταν γιατί με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια ενημέρωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή της, ενώ λίγη ώρα αργότερα η Διεθνής ομοσπονδία Ιπαασίαςανακοίνωσε την προσωρινή τιμωρία της για 6 μήνες.



Το βράδυ της Δευτέρα στο διαδίκτυο εμφανίστηκε ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί πριν από 4 χρόνια και στο οποίο η Ντιζαρντέν εμφανίζεται να μαστιγώνει με μανία το (τότε) άλογο της κατά τη διάρκεια προπόνηση.

«Εμφανίστηκε ένα βίντεο πριν από τέσσερα χρόνια, το οποίο με δείχνει να έχω λανθασμένη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης.
Όπως είναι κατανοητό, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού (FEI) διεξάγει έρευνα κι εγώ πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από όλους τους αγώνες - συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού - όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία», ανέφερε η Ολυμπιονίκης στην ανακοίνωση της και συνέχισε:



Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός του χαρακτήρα μου και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ντρέπομαι βαθύτατα και θα έπρεπε να είχα δώσει καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή.
Λυπάμαι ειλικρινά για τις πράξεις μου και είμαι συντετριμμένη που απογοήτευσα όλους».

Η Ντιζαρντέν χρειαζόταν ακόμη ένα μετάλλιο για να ξεπεράσει έναν άλλο θρύλο της ιππασίας την Λόρα Κένι, αλλά πλέον έχει άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσει καθώς λίγες ώρες μετά την προβολή του βίντεο φέρεται να έχει κατατεθεί η πρώτη μήνυση από ολλανδική οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Γενικότερα η Διεθνής ομοσπονδία Ιππασίας, αλλά και οι εθνικές ομοσπονδίες τα τελευταία χρόνια είναι πολύ αυστηρές σε τέτοιου είδους περιστατικά...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr