ΑΕΚ: Αποκαλύφθηκαν τα αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου

ΑΕΚ: Αποκαλύφθηκαν τα αγάλματα των Νεστορίδη και Παπαϊωάννου

Τα σιδερένια αγάλματα των δύο μύθων της ΑΕΚ κοσμούν τον εξωτερικό χώρο της OPAP Arena έπειτα από τα αποκαλυπτήρια που έγιναν παρουσία των Μάριου Ηλιόπουλου και Δημήτρη Μελισσανίδη

6278855
Στα αποκαλυπτήρια των σιδερένιων αγαλμάτων του Κώστα Νεστορίδη και Μίμη Παπαϊωάννου έξω από την OPAP Arena και συγκεκριμένα μπροστά από τον χώρο των VIP προχώρησε η ΑΕΚ παρουσία των Μάριου Ηλιόπουλου και Δημήτρη Μελισσανίδη.

Τα δύο σιδερένια αγάλματα των μύθων της ΑΕΚ κοσμούν πλέον τον εξωτερικό χώρο αριστερά και δεξιά από τον καταρράκτη και αποτελούν ακόμα μια ένδειξη του ξεχωριστού τρόπου με τον οποίο η Ένωση τιμάει αυτούς που έγραψαν την ένδοξη ιστορία της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ηλιόπουλος: «Νεστορίδης και Παπαϊωάννου είναι οι μεγάλες ψυχές της ΑΕΚ»
Έξω από τα VIP της «OPAP Arena» έγινε η παρουσίαση των αγαλμάτων του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου. Πριν τα αποκαλυπτήρια μίλησε στους παρευρισκόμενους ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος τους χαρακτήρισε τους δυο θρύλους της Ένωσης ως τις μεγάλες ψυχές της ΑΕΚ.

Κλείσιμο


«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τους δυο τεράστιους άνδρες του κόσμου της ΑΕΚ. Ο Μίμης Παπαϊωάννου, το μεγάλο δεκάρι της ΑΕΚ, ο μαέστρος της ομάδας, ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα. O Κώστας Νεστορίδης, το 9αρι, ο γκολτζής, ο οποίος με τις περίπου 200 συμμετοχές είχε πάνω από 170 γκολ. Δηλαδή στατιστικά κάθε συμμετοχή και γκολ.

Δυο μεγάλοι παίκτες που εκτός της μεγάλης τους ικανότητας σε επίπεδο ποδοσφαιρικό ήταν και οι ψυχές της ομάδας. Αυτοί που έδιναν τον παλμό και τον ρυθμό, όντας οι μεγάλες ψυχές της ΑΕΚ. Πολλώ δε μάλλον που αυτοί οι δυο τεράστιοι παίκτες έδωσαν, μαζί με πολλούς άλλους παιλαίμαχους που βρίσκονται παρόντες και τους ευχαριστώ, τις υπηρεσίες τους στο ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ ανιδιοτελώς. Ως ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες.



Σήμερα που η ανιδιοτέλεια σπανίζει γιατί έχουμε καταφέρει να ακολουθούμε τον καπιταλισμό σε πολύ μεγάλο βαθμό κάτι που πάντα δεν είναι ότι καλύτερο. Το χρήμα είναι καλό αλλά σήμερα ο κόσμος έχει γίνει σκλάβος του χρήματος, ενώ το χρήμα πρέπει να είναι ο δικός μας σκλάβος. Το χρήμα χαλάει αξίες και μεγάλα πράγματα. Αυτά τα μεγάλα πράγματα που απέδειξε τόσο ο Κώστας Νεστορίδης, όσο και ο Μίμης Παπαϊωάννου.

Σήμερα λείπει η ανιδιοτελής αγάπη για τον γείτονα σου, τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου ή είναι στον δρόμο και δεν τον γνωρίζεις. Έχεις και εσύ και αυτός την ανάγκη για ένα καλημέρα, για ένα χαμόγελο, μια θετική σκέψη και έμπνευση.



Η ομάδα αυτή έχει ένα χάρισμα που σέβεται και προστατεύει το σύμπαν. Έχει μια ιστορία που βγαίνει από τη μετανάστευση, τους πολέμους, την Αγία Σοφία και όλα αυτά δημιουργούν σε αυτή την ομάδα τη διαφορετικότητα που δεν υπάρχει σε καμία άλλη της Ελλάδας. Αυτή την ιστορία με αυτό το πάθος και το χάρισμα καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να τη φτάσει. Αυτά τα δύο αγάλματα είναι τόσο πολίτιμα, όσο οι λέξεις δόξα, περηφάνια και αφοσίωση. Θα μας θυμίζουν πάντα αυτούς τους δυο μεγάλους άνδρες της ΑΕΚ. Ευχαριστούμε Μίμη, ευχαριστούμε Κώστα», ανέφερε ο κύριος Ηλιόπουλος.

Μελισσανίδης: «Μεγάλωσα με Νεστορίδη και Παπαϊωάννου, τους είχα υποσχεθεί αυτά τα αγάλματα»
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά τη συνέντευξη Τύπου για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Μάριο Ηλιόπουλο. Ο μέχρι πρότινος διοικητικός ηγέτης της Ένωσης έδωσε το παρών στην παρουσίαση των αγαλμάτων του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου.



Πριν τα αποκαλυπτήρια ο «Τίγρης» πήρε το λόγο και τόνισε πως εκπλήρωσε την υπόσχεση που τους είχε δώσει.



«Να πω και εγώ και δύο λόγια, ήταν η τελευταία δέσμευση που είχα δώσει σε αυτούς τους δύο μεγάλους ποδοσφαιριστές. Τους είχα πει ότι δεσμεύομαι πως όταν γίνει αυτό το γήπεδο, έξω απ’ αυτό θα μπουν δύο αγάλματα. Εγώ μεγάλωσα με αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Συμπτωματικά είναι και οι δύο Πόντιοι. Εγώ έγινα ΑΕΚτζής από τον Κώστα Νεστορίδη.

Και μακάρι στην συνέχεια έχουμε χώρο να μπουν και άλλα αγάλματα, έχουμε χώρο, του Θωμά Μαύρου, του Στέλιου Μανωλά, υπάρχουν και άλλα παιδιά», ανέφερε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.


Μετά τις τοποθετήσεις των Ηλιόπουλου και Μελισσανίδη, οι οικογένειες των Νεστορίδη και Παπαιωάννου αποκάλυψαν τα αγάλματα και πήραν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που παρακολουθούσε την εκδήλωση.


Το «παρών» στην εκδήλωση έξω από την OPAP Arena έδωσαν αρκετές μεγάλες μορφές παλαιμάχων της ΑΕΚ και όχι μόνο.




Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Μάτι: Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων στο Νέο Βουτζά - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πρόκληση Τσελίκ: Η εισβολή το 1974 έσωσε τους Ελληνοκύπριους από τα χέρια των συμμοριών

Βραζιλία: Ανακαλύφθηκαν καρχαρίες με υψηλές ποσότητες κοκαΐνης στο αίμα και τους μύες τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης