Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: To βίντεο που «έκοψε» Βρετανίδα Ολυμπιονίκη στην ιππασία - Μαστιγώνει άλογο σε προπόνηση

Για «λανθασμένη αντίδραση» έκανε λόγο σε δήλωσή της η Σαρλότ Ντιζαρντέν για ό,τι έκανε πριν από 4 χρόνια

Στη δημοσιότητα ήρθε το πρωί της Τετάρτης το βίντεο που «έκαψε» την βρετανίδα Ολυμπιονίκη στην ιππασία Σαρλότ Ντιζαρντέν, η οποία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Στο βίντεο φαίνεται η Ντιζαρντέν, η οποία θεωρείται η κορυφαία σύγχρονη ιππέας, να χτυπάει με μαστίγιο ένα άλογο κατά τη διάρκεια προπόνησης με τον ήχο των χτυπήματων να ακούγεται ξεκάθαρα.



Το βίντεο είχε τραβηχτεί πριν από 4 χρόνια με την Διεθνή ομοσπονδία Ιπαασίας να ανακοινώνει την προσωρινή τιμωρία της 39χρονης Βρετανίδας για 6 μήνες.

Σε δήλωση της η ιππέας, η οποία μεταξύ άλλων έχει 6 Ολυμπιακά μετάλλια (εκ των οποίων τα τρία χρυσά) έκανε λόγο για «λανθασμένη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης».

«Όπως είναι κατανοητό, η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππικού Αθλητισμού (FEI) διεξάγει έρευνα κι εγώ πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από όλους τους αγώνες - συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού - όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία», ανέφερε η Ολυμπιονίκης στην ανακοίνωση της και συνέχισε:

Αυτό που συνέβη ήταν εντελώς εκτός του χαρακτήρα μου και δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύω τα άλογά μου ή προπονώ τους μαθητές μου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Ντρέπομαι βαθύτατα και θα έπρεπε να είχα δώσει καλύτερο παράδειγμα εκείνη τη στιγμή. Λυπάμαι ειλικρινά για τις πράξεις μου και είμαι συντετριμμένη που απογοήτευσα όλους».



Ειδήσεις σήμερα:

Απομόνωση και αμφισβήτηση τρομάζουν τον Κασσελάκη: Σπρώχνει στην έξοδο τη «φρουρά Τσίπρα», αγνοεί τους συμμάχους του

Τρομακτικό βίντεο: Φάλαινα έπεσε σε βάρκα και εκτόξευσε στον αέρα τους ψαράδες

Άγριος καβγάς σε μπαρ της Μαγιόρκα με οικογένεια Ρομά να επιτίθεται σε εργαζόμενους - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr