ΑΕΚ: Θέλει προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες απόψε τα προκριματικά του Conference League

Με σοβαρότητα η Ένωση να βάλει στέρεες βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το καλοκαίρι που διανύουμε είναι «καυτό» για την ΑΕΚ καθώς εκτός από την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, η Ένωση είναι πολύ ενεργή στο μεταγραφικό κομμάτι συνεχίζοντας ακάθεκτη την ενίσχυση και αναβάθμιση της. Με στόχο εκτός των εγχώριων τίτλων και μιας σημαντικής ευρωπαϊκής παρουσίας που το κλαμπ την έχει ανάγκη για πολλούς λόγους.

Για να το πετύχει αυτό βέβαια η ΑΕΚ θα πρέπει αρχικά να κάνει τρία βήματα και να σημειώσει τρεις προκρίσεις στα προκριματικά και στα play-offs του Conference League ώστε να μπει στο League Stage της διοργάνωσης.

Η αρχή γίνεται απόψε (21:00, CosmoteSport 1) στην OPAP Arena, με την Ένωση να υποδέχεται την Ίντερ ντ' Εσκάλδες από την Ανδόρα για τον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη, ωστόσο όπως τόνισε και ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, οι παίκτες του πρέπει να δείξουν σεβασμό στον αντίπαλο.

Ο στόχος είναι ένας. Με σοβαρότητα η ΑΕΚ να βάλει στέρεες βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και να πάει την επόμενη εβδομάδα στην Ανδόρα έχοντας ουσιαστικά «τσεκάρει» το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Οι κιτρινόμαυροι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους με προπόνηση στην OPAP Arena, με τον Αλμέιδα να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του πλην του Έρικ Λαμέλα, ο οποίος λόγω ίωσης απουσίαζε. Βέβαια ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν είχε δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα που είχε στείλει η ΑΕΚ στην UEFA για τα δύο ματς με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες. Ο «Πελάδο» αναμένεται να στηριχτεί άλλωστε στους «παλιούς» για αυτά τα δύο παιχνίδια, ενώ μένει να φανεί ποιον εκ των Στρακόσα ή Μπρινιόλι θα επιλέξει να ξεκινήσει κάτω από την εστία.

Για τις υπόλοιπες θέσεις του αρχικού σχήματος η εκτίμηση είναι με τους Χατζισαφί και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας, και με τον Κάλενς να έχει λογικά προβάδισμα έναντι του Μουκουντί για τη θέση πλάι στον Βίντα στους στόπερ. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να ξεκινήσει ως δίδυμο ο Γιόνσον με τον Σιμάνσκι ή τον Πινέδα. Οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον θα είναι αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στις πλευρές και ο Λιούμπισιτς στη θέση πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.

Πηγή: gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Απομόνωση και αμφισβήτηση τρομάζουν τον Κασσελάκη: Σπρώχνει στην έξοδο τη «φρουρά Τσίπρα», αγνοεί τους συμμάχους του

Σκηνικό έντασης στην Κάσο έστησε η Τουρκία - Το παρασκήνιο για τις κινήσεις απεμπλοκής

Μαρινάκης για την επίθεση Κασσελάκη στο ΘΕΜΑ: Δεν θυμάμαι πολιτικό αρχηγό να κάνει print screen σχόλιο και να επιτίθεται σε δημοσιογράφο και Μέσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr