Προκριματικά Champions League, ΠΑΟΚ-Μπόρατς Μπάνια Λούκα 3-2: Ο επιπόλαιος ΠΑΟΚ έκανε τη ζωή του δύσκολη - Δείτε τα γκολ

Ο επιπόλαιος αμυντικά ΠΑΟΚ βρήκε τρία γκολ από τους στόπερ του (!), αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» την πρόκριση επί της Μπόρατς, η οποία κατόρθωσε να ισοφαρίσει δύο φορές προτού ο Εκόνγκ γράψει το τελικό 3-2

Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, όμως το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (31/7 – 22:00) πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός, με λιγότερα λάθη, για να μην μπλέξει σε περιπέτειες απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα που απλώς σήμερα εκμεταλλεύτηκε τα «δώρα» των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Με πολλά «νέα» πρόσωπα η πρώτη ενδεκάδα
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ταξίδι για τα αστέρια στην Τούμπα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παρατάσσει τους Πρωταθλητές Ελλάδας με μια ενδεκάδα που είχε πολλά νέα πρόσωπα (πχ. Έκονγκ, Οζντόεφ, Μουργκ) επιβεβαιώνοντας όσα είχε προαναγγείλει στην συνέντευξη Τύπου της παραμονής του αγώνα.

Τρία ήταν τα βασικά ερωτηματικά που απαντήθηκαν με το που έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες των δύο ομάδων. Ποιος θα παίξει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κουλιεράκη, με τον Έκονγκ να είναι η επιλογή του Ρουμάνου προπονητή, ποιος θα αποτελούσε το δίδυμο στον άξονα μαζί με τον Σβαμπ, με τον Οζντόεφ να παίρνει φανέλα βασικού και τον Μουργκ να ξεκινάει αντί του Κωνσταντέλια σε ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον φορ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα.

Το… ημίχρονο του Κουλιεράκη και των λαθών
Από τα πρώτα λεπτά στην Τούμπα η εικόνα του αγώνα είναι λίγο πολύ η αναμενόμενη, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή και τους παίκτες της Μπόρατς να είναι όλοι πίσω από την μπάλα ψάχνοντας μπας και βρουν τρόπο να βγουν στην κόντρα. Πάντως, η πρώτη φορά που ανησύχησαν οι «ασπρόμαυροι» ήταν στο 14ο λεπτό με την κεφαλιά του Λούκιτς να στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας.

Η λύση για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήρθε από μια «στημένη» μπάλα. Εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Τάισον, τρομερό άλμα Κουλιεράκη στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ (1-0), αλλά στην αμέσως επόμενη φάση να κάνει ένα αστείο πέναλτι (δόθηκε μετά από χρήση VAR) σε λάθος συνεννόηση με τον Κοτάρσκι, Οι Βόσνιοι είπαν «ευχαριστώ» στο δώρο των παικτών του ΠΑΟΚ και απ’ το πουθενά ο Χερέρα βρέθηκε στην «άσπρη βούλα», εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο «Δικέφαλος» προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης, οι Βόσνιοι ξεθάρρεψαν και πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο, αλλά με την δεύτερη τελική προς την εστία οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν και το δεύτερο γκολ. Στο 39ο λεπτό ο ΟΖντόεφ έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Σισκόφσκι απομάκρυνε αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Κουλιεράκη που με κεφαλιά έκανε το 2-1. Το ημίχρονο θα μπορούσε να βρει τους παίκτες του Λουτσέσκου με τρία γκολ, αλλά ο Οζντόεφ έχασε το... άχαστο μπροστά στην άδεια εστία και με δύο παίκτες του ΠΑΟΚ να περιμένουν μόνοι μία πάσα. Ολα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται...

Κι από εκεί που δεν έγινε το 3-1, έγινε το 2-2. Το «πούλημα» της μπάλας από τον Τάισον στο κέντρο και η αδράνεια όλων των αμυντικών έφερε το γκολ της ισοφάρισης από τον Κουλασίν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Απίθανα πράγματα.

Τρίτη κεφαλιά και… 3-2 με το πρώτο του Έκονγκ
Τα λάθη συνεχίστηκαν εκατέρωθεν στο 51ο λεπτό ήταν η σειρά του τερματοφύλακα της Μπόρατς, Νταμιάν Σισκόφσκι, να κάνει «δώρο» το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα του Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ, που με κεφαλιά «έγραψε» το 3-2, μετά την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ και την… έξοδος του Μεσολογγίου που επιχείρησε ο Βόσνιος γκολκίπερ. Ήταν η τρίτη κεφαλιά παίκτη του ΠΑΟΚ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Απίστευτο…

Ο Λουτσέσκου «άδειασε» τον πάγκο του ρίχνοντας στο ματς Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, Καμαρά (ντεμπούτο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα), Σαμάτα και οι Πρωταθλητές Ελλάδας συνέχιζαν να ψάχνουν το τέταρτο γκολ.

Στο 77ο λεπτό από το γύρισμα του Τάισον ο Μέγιερς στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στο 85’ ο Σαμάτα -το έκανε και αυτό…- αστόχησε μόνος με τον τερματοφύλακα της Μπόρατς.

MVP: Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήταν ο πρωταγωνιστής του πρώτου 45λεπτου με τα δύο γκολ που πέτυχε με ισάριθμες κεφαλιές.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Τάισον με τον Σβαμπ προσπάθησαν να κάνουν τη διαφορά σε έναν ΠΑΟΚ που είχε ελάχιστα καλά διαστήματα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα από Οζντόεφ και τους δύο πλάγιους του «Δικεφάλου», Μπάμπα και Σάστρε.

Η ΓΚΑΦΑ: Το είδαμε και αυτό στην Τούμπα! Δύο παίκτες του ΠΑΟΚ (Κουλιεράκης, Κοτάρσκι) να… τρακάρουν και να κάνουν δώρο το πέναλτι με το οποίο η Μπόρατς ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σλοβένος Σμάιτς κλήθηκε από τον VAR για να δώσει τελικά το πέναλτι (στο χέρι του Κουλιεράκη στην μπάλα) μετά από on the field εξέταση της φάσης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. Σε μια εβδομάδα στην Μπάνια Λούκα θα πρέπει να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος, πιο σοβαρός στο γήπεδο και το κυριότερο να αποφύγει τα αστεία λάθη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69' Ντεσπόντοφ), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (68’ Σαμάτα).

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Μέγιερς, Βούκοβιτς (89’ Τσάβιτς), Γράχοβατς, Χερέρα, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς), Κβρτζιτς (72’ Χρέλια), Καρολίνα, Κουλάσιν, Σάβιτς, Σκόρουπ (85’ Βράνιες).

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν θυμήθηκε και την «τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη», «θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η δίωξη των δύο δραστών για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο


Μιλά για πρώτη φορά ο πατέρας του 20χρονου που πυροβόλησε τον Τραμπ - «Προσπαθούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr