Προκριματικά Conference League, ΑΕΚ-Ίντερ Ντ' Εσκάλδες 4-3: Από περίπατο το έκανε... ντέρμπι - Δείτε τα γκολ

Προκριματικά Conference League, ΑΕΚ-Ίντερ Ντ' Εσκάλδες 4-3: Από περίπατο το έκανε... ντέρμπι - Δείτε τα γκολ

Η ΑΕΚ που προηγήθηκε 4-0 στο 53', κατάφερε από το 65' έως το 83' να χάσει ένα πέναλτι και να δεχθεί τρία γκολ από την άσημη Ιντερ Ντ' Εσκάλδες της Ανδόρας και τελικά νίκησε με 4-3 σ' ένα ματς με απίστευτη εξέλιξη, ξοδεύοντας τεράστιες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά

6279815
Η ΑΕΚ πλήρωσε τη χαλαρότητά της απέναντι στην Ίντερ ντ' Εσκάλδες και από εκεί που είχε καθαρίσει ουσιαστικά το εισιτήριο της πρόκρισης, έβαλε μόνη της την ομάδα της Ανδόρας ξανά στο παιχνίδι καθώς είδε το προβάδισμα των τεσσάρων τερμάτων σχεδόν να... εξατμίζεται στο δεύτερο μέρος με το τελικό 4-3! Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και φαινόταν να φτάνει με τους Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί σε μια καθαρή νίκη, ωστόσο σοβαρά ατομικά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης στο δεύτερο μέρος έβαλαν από το πουθενά τους φιλοξενούμενους ξανά μέσα στο κόλπο!

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων διατηρεί την ΑΕΚ ως φαβορί, αλλά οι παίκτες του Αλμέιδα έχασαν μόνοι τους τη δυνατότητα να τελειώσουν από απόψε την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Ανδόρα την ερχόμενη εβδομάδα κάνοντας φτηνά λάθη που πρέπει να γίνουν μάθημα. Ακούστηκαν και αποδοκιμασίες στο φινάλε. Το «παρών» στην OPAP Arena σε αγώνα της ΑΕΚ έδωσε για πρώτη φορά ως νέος ιδιοκτήτης της Ένωσης ο Μάριος Ηλιόπουλος, ενώ όπως πάντα στη σουίτα του ήταν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

ΑΕΚ – Ίντερ ντ' Εσκάλδες: Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Στρακόσα στην εστία της ΑΕΚ και τον Μουκουντί πλάι στον Βίντα στο κέντρο της άμυνας, με τους Χατζισαφί και Ρότα στα δύο άκρα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε τελικά το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον, με τον Πινέδα να μένει στον πάγκο. Στις δύο πλευρές, όπως αναμενόταν, ήταν οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Λοιύμπισιτς πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Η Ίντερ Ντ' Εσκάλδες παρατάχθηκε με τον Μουνιόθ στην εστία, τους Τόρες, Φέχερ, Πουέντες και Γκαγέγο τετράδα στην άμυνα και στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Λόπεθ, Μπουχαρμά και Αλόνσο. Στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ξεκίνησαν οι Ασούμπρε και Μπερλάνγκα και στην κορυφή της επίθεσης ο Λοπέζ.

Χάθηκε η μπάλα και 3-0 από ημίχρονο για την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να πνίξει την αντίπαλό της και να σκοράρει γρήγορα γκολ. Και τα κατάφερε επιβάλλοντας εύκολα και απόλυτα την κυριαρχία της. Μπορεί στο 5' το πλασέ του Γκατσίνοβιτς μετά το ριμπάουντ που πήρε από απόκρουση του Μουνιόθ να σταμάτησε στο δοκάρι, όμως στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση άνοιξε το σκορ. Ο Λιβάι υποδέχθηκε τη βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι, γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Λιούμπισιτς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 6'.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2xz3mia5bt5)


Οι κιτρινόμαυροι με ωραία κυκλοφορία της μπάλας συνέχιζαν στο ίδιο τέμπο και για δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στο 20'. Ο Στρακόσα πανέξυπνα είδε την κίνηση του Λιβάι Γκαρσία, του έβγαλε τη βαθιά μπαλιά και ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο μπορεί να είδε τον Μουνιόθ να τον νικάει αρχικά στο τετ-α-τετ, αλλά στο ριμπάουντ σε κενή ουσιαστικά εστία έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα για το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2xzfw1pewwh)


Με την πίεση ψηλά και το γεγονός ότι κέρδιζαν κάθε μονομαχία κατά κράτος, οι κιτρινόμαυροι έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα έφταναν και σε τρίτο τέρμα και αυτό ήρθε στο 31'. Ο Ρότα που είχε προωθηθεί μέσα στην περιοχή έκανε το γύρισμα προς τα έξω και ο Γκατσίνοβιτς με πλασέ με τη μία σημάδεψε τη γωνία για το 3-0, με την ΑΕΚ να κλείνει το ημίχρονο αγγίζοντας το τέταρτο τέρμα με σουτ του Ελίασον που απέκρουσε ο Μουνιόθ και με ακόμα μια ευκαιρία σε άστοχο πλασέ του Λιούμπισιτς από κοντά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2xzp20wi7pt)


Η ΑΕΚ πλήρωσε ατομικά λάθη και χαλαρότητα και το 4-0 έγινε 4-3
Η πρώτη απειλή για την ΑΕΚ ήρθε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν έπειτα από λάθος του Μουκουντί ο Λοπέζ βγήκε τετ-α-τετ με τον Στρακόσα, αλλά ο Αλβανός γκολκίπερ του είπε «όχι». Οι κιτρινόμαυροι ωστόσο ήταν ασταμάτητοι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 52' με το 100ο γκολ της ΑΕΚ στην OPAP Arena! Σκόρερ ο Μουκουντί, ο οποίος με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον βρήκε και αυτός δίχτυα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση θα μπορούσε να φτάσει και σε πέμπτο γκολ αν ο Λιούμπισιτς πλάσαρε αντί να πασάρει στον Ρότα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2y0mtcil8q1)


Από το πουθενά η Ίντερ ντ' Εσκάλδες μείωσε σε 4-1 στο 65' με ένα αυτογκόλ του Βίντα, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Στρακόσα, τον «κρέμασε», με την εξέδρα ωστόσο αμέσως να εμψυχώνει τον Κροάτη φωνάζοντας το όνομά του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2y0uevbdcyh)


Την ίδια στιγμή ο Αλμέιδα είχε φρεσκάρει τις πτέρυγές του με Κοϊτά και Φερνάντες, ενώ έριξε στο ματς και τον Γαλανόπουλο στον άξονα. Στο 72' με μια ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ ο Κοϊτά ανάγκασε τον Μουνιόθ να βγάλει σε κόρνερ με την ΑΕΚ να ψάχνει και πέμπτο τέρμα χάνοντας πέναλτι με τον Λιβάι Γκαρσία στο 74' καθώς ο Μουνιόθ απέκρουσε την εκτέλεσή του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2y10k1act4p)


Ο Αλμέιδα έκλεισε τις αλλαγές του με Μάνταλο και Άμραμπατ, με τον τελευταίο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Ένα δεύτερο σοβαρό ατομικό λάθος των παικτών της ΑΕΚ όμως έφερε από το πουθενά τη διαφορά στα δύο γκολ. Αυτή τη φορά ο Στρακόσα καθυστέρησε να διώξει την μπάλα και όταν το έκανε υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Ο Αντρέου εκτέλεσε εύστοχα και έφερε το σκορ στο 4-2 στο 77'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2y1543bqwsh)


Το χαλάρωμα που εμφάνιζαν οι παίκτες της ΑΕΚ έφτασαν να το πληρώσουν ξανά στο 83' όταν ο Μαρτίνεθ με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή μέσα από πολλά σώματα κατέληξε στα δίχτυα του Στρακόσα για το 4-3!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2y19poy13jl)


Η Ένωση είχε πλέον γκρεμίσει τις στέρεες βάσεις πρόκρισης που είχε βάλει από το πρώτο μέρος με δικά της λάθη. Όσο κι αν πίεσε στο τέλος δεν βρήκε πέμπτο τέρμα, με τον Αμραμπατ να χάνει μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ με πλασέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2y1ivsq33kh)


MVP: Ο Λιούμπισιτς έκανε ένα πολύ ουσιαστικό ματς στη θέση πίσω από τον επιθετικό, ανοίγοντας και το σκορ.

Στο ύψος του: Ο Λιβάι με γκολ και ασίστ, ενώ κέρδισε και το πέναλτι, στο οποίο όμως αστόχησε.

Αδύναμος κρίκος: Η έλλειψη συγκέντρωσης και η αδικαιολόγητη χαλαρότητα των παικτών της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος.

Η γκάφα: Την έκανε ο Βίντα στη φάση του αυτογκόλ, «κρεμώντας» τον Στρακόσα στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι, αλλά και ο Αλβανός γκολκίπερ στη φάση του πέναλτι των φιλοξενούμενων.

Το στραγάλι: Ο Βέλγος Ντ'οντ είχε μια καλή και εύκολη, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ από εκεί που έδειχνε ότι θα τελείωνε την πρόκριση από απόψε κυριαρχώντας απόλυτα, έβαλε με ατομικά λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης την ομάδα της Ανδόρας ξανά στο παιχνίδι. Η Ένωση παραμένει το φαβορί για να προκριθεί βάσει και της διαφοράς δυναμικότητας, αλλά το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και μεγάλο μάλιστα καθώς με άλλον αντίπαλο τέτοια λάθη δεν συγχωρούνται.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (75' Μάνταλος), Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (64' Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (64' Κοϊτά), Ελίασον (64' Φερνάντες), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία (75' Αμραμπατ)

Ίντερ ντ' Εσκάλδες (Οτγκερ Κάναλς): Μουνιόθ, Τόρες (63' Σάντσεθ), Φέχερ, Πουέντες (89' Χέρμαν), Γκαγέγο, Λόπεθ (46' Μαρτίνεθ), Αλόνσο, Μπουχαρμά (63' Αντρέου), Ασούμπρε (19' Ντε Λα Τόρε), Μπερλάνγκα, Λοπέζ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ερντογάν θυμήθηκε και την «τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη», «θα συνεχίσουμε να την προστατεύουμε»

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας η δίωξη των δύο δραστών για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού στο Ηράκλειο


Μιλά για πρώτη φορά ο πατέρας του 20χρονου που πυροβόλησε τον Τραμπ - «Προσπαθούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης