Βεζένκοβ: Επέστρεψα στον Ολυμπιακό έχοντας ως στόχο την κορυφή

Βεζένκοβ: Επέστρεψα στον Ολυμπιακό έχοντας ως στόχο την κορυφή

Ο Σάσα Βεζένκοβ μετά από έναν χρόνο στο NBA επέστρεψε στους ερυθρόλευκους υπογράφοντας συμβόλαιο ζωής με τον Βούλγαρο φόργουορντ να δηλώνει ευτυχισμένος που γύρισε στην οικογένεια του

Vezenkov_Fanela
Ο Σάσα Βεζένκοβ επέστρεψε στο λιμάνι του. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αφού πρώτα γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού που βρέθηκε στο ΣΕΦ, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τους Προέδρους, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο Βεζένκοβ μίλησε για το NBA, τους στόχους του και τις ευθύνες με τον Ολυμπιακό ενώ τοποθετήθηκε και για την αγάπη του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

«Ευχαριστώ τους προέδρους για την επιστροφή. Μέσα στη χρονιά δε σταμάτησα να λαμβάνω μηνύματα από τον κόσμο. Χαιρόταν με τη χαρά μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δεν βλέπει ο κόσμος, που είναι πάντα εδώ. Ο στόχος είναι πάντα η κορυφή. Χαίρομαι που επέστρεψα, που θα ξαναπαίξω με τους συμπαίκτες μου και τα νέα παιδιά. Να δεθούμε γρήγορα και να φτάσουμε τους στόχους μας. Στόχος είναι η κορυφή».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d2ymra9zr089)


Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και τη φυγή από τους Ράπτορς: «Σίγουρα παίζει ρόλο όταν είσαι 5 χρόνια σε μία ομάδα. Αυτή η επαφή με βοήθησε στο να έχω συντροφιά λόγω της διαφοράς ώρας και έβλεπα πόσο με νοιάζονται. Έπαιξε ρόλο. Εδώ είναι το σπίτι μου, είμαστε μια οικογένεια και αυτό έχει σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ράπτορς γιατί κατάλαβαν τα θέλω μου, θέλουν να είναι χαρούμενος ο παίκτης, και ευχαριστώ τον προπονητή γιατί στο λίγο που μιλήσαμε κατάλαβε την κατάσταση και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το αν σκέφτηκε τη δεύτερη ευκαιρία στο NBA: «Το σκεφτόμουν μέχρι πριν το τέλος αν θέλω μία δεύτερη ευκαιρία και αν μπορώ να ανταπεξέλθω κυρίως συναισθηματικά. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι χαρούμενος και να αγωνίζομαι για τίτλους. Θέλω να δείξω αυτό που μπορώ και αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση με βάση τα κριτήριά μου. Το μότο μου είναι πως δεν είναι όλα για όλους. Δεν ταιριάζουμε πάντα παντού και ψυχολογικά και αθλητικά εδώ είναι καλύτερα για εμένα».

Η επιστροφή του Σάσα στον Ολυμπιακό


Για το γεγονός πως θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού και αν αυτό τον γεμίζει ευθύνη: «Γνωρίζοντας καλά που αγωνίζομαι και την πίεση από τα Μέσα είναι κάτι που μου αρέσει. Ξέρω που βρίσκομαι, μου αρέσει η ευθύνη. Δεν θα αλλάξω, θα κάνω όσα έκανε με μεγαλύτερη συνέπεια. Δεν με απασχολούν τα λεφτά, θα δίνω το 100% πάντα και στόχος της ομάδας είναι η νίκη. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίζει πάντα. Δε φοβάμαι τις ευθύνες, θα υπάρξουν οι κριτικές».

Για το αν νιώθει ότι βελτιώθηκε στο ΝΒΑ: «Μόνο που είσαι στον ίδιο χώρο με τόσο ταλέντο μαθαίνεις πράγματα. Ανταγωνίζεσαι και βλέπεις τους καλύτερους. Το ψυχολογικό είναι το πιο σημαντικό. Το ΝΒΑ είναι σαν σχολείο, το να βλέπεις, να μαρκάρεις τόσο ταλαντούχους παίκτες. Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις. Έχει μείνει πίσω, βλέπουμε μπροστά, να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν θα ήταν περήφανος για τη φετινή εκδοχή του, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: «Ναι, είμαι περήφανος για αυτό που είμαι σαν άνθρωπος και για το που έχω φτάσει μπασκετικά. Μου λείπει μία EuroLeague, για αυτό είμαι εδώ. Αλλά τα όσα έχω ζήσει με τον κόσμο, τους ανθρώπους, με τους δεσμούς που έχω κάνει είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ. Είμαι ευγνώμων σε όλους που με έχουν βοηθήσει. Θα συνεχίσω να δουλεύω, δε ξεχνάω που ξεκίνησα και να κατακτήσουμε όλοι μαζί τους στόχους μας».

Για τους στόχους του: «Δεν είναι να βγω MVP αλλά να κατακτήσουμε την EuroLeague. Αυτό είναι στο μυαλό μου. Θα κάνω τα πάντα στο παρκέ και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου. Να είμαστε υγιείς και έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας».

Για τη δήλωσή του ότι θα επέστρεφε στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού και την αγάπη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Στόχος είναι να έρχονται να μας βλέπουν. Βλέπουμε τη βάση του Ολυμπιακού, κόσμος τρέφεται από αυτό, το ζουν έντονα. Είμαι συγκινημένος, ευγνώμων, γιατί το να φωνάζει κόσμος 25 Ιουλίου το όνομά σου είναι ωραίο. Ο κόσμος έχει προσδοκίες, θα υπάρχουν δύσκολα βράδια. Θα λέμε την αλήθεια. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, να ελέγχουμε όσα μπορούμε. Θέλουμε κάθε βραδιά τον κόσμο μαζί μας και στόχος να μη χάνουμε στο ΣΕΦ».

Για το αν νιώθει πως έχει αφήσει κάτι στην μέση: «Ξεκινάω κάτι καινούριο. Οι αναμνήσεις είναι πάντα μαζί μας. Σκεφτόμουν συνέχεια την EuroLeague. Δε το αξίζαμε, ο νικητής το αξίζει, αλλά έπρεπε να την πάρουμε. Το αφήνω πίσω μου και στόχος είναι το μέλλον. Έχουμε μία 5ετια, σκέφτομαι τον επόμενο χρόνο. Στόχος να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί αλά γαλλικά, με 7,5 δισ. κόστος, δάδες Louis Vuitton και τελετή έναρξης χωρίς πρόβα

Η Βάνα Μπάρμπα απαντά στην καταγγελία ότι διέσπειρε τον κορωνοϊό σε νοσοκομείο

Η Έλενα Ακρίτα στοχοποιεί την Κατερίνα Παναγοπούλου γιατί φορά ρούχα Zeus & Dione!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης