Προκριματικά Europa League, Παναθηναϊκός-Μπότεφ 2-1: Έκανε τα εύκολα, δύσκολα και πάει στη ρεβάνς με άγχος - Δείτε τα γκολ

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 και ήταν κυρίαρχος μέχρι το 70' χάνοντας πολλές ευκαιρίες, αλλά τα αμυντικά λάθη του πρόσφεραν στη Μπότεφ ένα γκολ και δύο καλές στιγμές για ισοφάριση, συνεπώς το τελικό 2-1 μοιάζει τελικά ικανοποιητικό για τους Πράσινους

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Βαγιαννίδης και ο Γεντβάι με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Αράο και Βιλένα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τζούρισιτς αριστερά, Μπακασέτας σε ελεύθερο ρόλο, Μαντσίνι δεξιά και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Γερεμέγεφ.

Η Μπότεφ παρατάχθηκε με τον Ίνγκονεν στην εστία. Μίνκοφ δεξιός μπακ, Μπαλογιάννης αριστερός, στόπερ ο Ταμ με τον Κόντε. Ετό και Περέρα οι δύο ''κόφτες''. Ακερέ, Ποπόφ, Νουατσούκου η μεσοεπιθετική τριπλέτα και... φουνταριστός ο Ούζο.

Απόλυτος κυρίαρχος, έβαλε δύο και... λίγα ήταν!
Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό κυριάρχησε και έχοντας εξαιρετική εικόνα πάνω στο χορτάρι άνοιξε το σκορ στο 8'. Από ένα... τυφλό γέμισμα του Μλαντένοβιτς, ο Γερεμέγεφ έδειξε το εξαιρετικό του ένστικτο, κυνήγησε την φάση και με πλασέ άνοιξε το σκορ.



Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έβγαλε εξαιρετικές συνεργασίες από δεξιά, με τους Βαγιαννίδη και Μαντσίνι να κάνουν... άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα. Στο 13' ο Γερεμέγεφ σε κενό τέρμα αστόχησε, στο 22' πάλι δεν έκανε καλό τελείωμα ενώ στο 35' η κεφαλιά του Γεντβάι και στο 37' το σουτ του Βιλένα δεν βρήκαν στόχο.



Με εξαίρεση ένα σουτ του Ετό που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι και κάποιες καλές πλαγιοκοπήσεις η Μπότεφ δεν απείλησε και το δεύτερο γκολ που άξιζε το Τριφύλλι το πέτυχε στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Κλέψιμο της μπάλας ψηλά, άμεση επίθεση, πέναλτι πάνω στον Τζούρισιτς. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε και 2-0!



Κακό ημίωρο, μεγάλο λάθος Βιλένα και μαγική εικόνα
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, απείλησε με τον Βαγιαννίδη στο 54' αλλά από το 60' και μετά η Μπότεφ ήταν ανώτερη, το Τριφύλλι δεν είχε καλά επίπεδα ενέργειας και καθαρού μυαλού και στο 70' η Μπότεφ μείωσε το σκορ έπειτα από μεγάλο λάθος του Βιλένα. Ο Κόροσετς σαν σε προπόνηση έκανε το 2-1.



Στο 77' ο Τζούρισιτς σημάδεψε το δοκάρι σε μία καλή στιγμή μετά από ώρα για τους ''πράσινους'', οι οποίοι γλίτωσαν τα χειρότερα όταν στο 83' ο Ουκάκι απέναντι από τον Ντραγκόφσκι έπεσε στο έδαφος και δεν κατάφερε να σουτάρει. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, αλλά με την παρέμβαση του VAR είδε ξανά τη φάση και πήρε πίσω την υπόδειξη του...






Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζεται και με άγχος κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού, σε μία εβδομάδα στη Βουλγαρία.

Σε ένα παιχνίδι όπου βάσει ευκαιριών και απόδοσης ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει πετύχει ακόμη δύο γκολ, καρδιοχτύπησε στο φινάλε!

MAN OF THE MATCH: Φίλιπ Τζούρισιτς. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σέρβο εξτρέμ του Παναθηναϊκού που έκανε αρκετή δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κόροσετς μπήκε στο ματς από τον πάγκο και έκανε την διαφορά για την ομάδα του, σκοράροντας ένα πολύ σημαντικό γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός από το 60' και έπειτα είχε κακή εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, έκανε πολλά εύκολα λάθη και έδειξε να μένει από ενέργεια και καθαρό μυαλό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει το προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Τόνι Βιλένα στο 70' έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή και έδωσε την ευκαιρία στην Μπότεφ να πετύχει το γκολ με τον Κόροσετς. Μεγάλο λάθος από τον Ολλανδό χαφ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φούξμαν έκανε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία απόψε στο ΟΑΚΑ, διόρθωσε και στο VAR το πέναλτι που έδωσε υπέρ των Βούλγαρων στο φινάλε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 60' ήταν απόλυτα κυρίαρχος, έβαλε δύο γκολ, έχασε ευκαιρίες για περισσότερα. Μέσα σε ένα ημίωρο... προσπάθησε να γκρεμίσει τα πάντα, με το τελικό 2-1 να αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στη Βουλγαρία.


Ειδήσεις σήμερα:

Πανελλαδικές 2024: Αυτές είναι οι σχολές με την υψηλότερη βάση - Πτώση σε σχέση με πέρυσι στις πιο περιζήτητες

Αμετανόητος ο Πολάκης: Η Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της, όχι για μένα - Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι - Βίντεο

Κύπρος: Πολωνοί γύρισαν βίντεο πορνό στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr