Ολυμπιακός - Αλ Καντσία 2-2: Μπορεί και καλύτερα - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακός - Αλ Καντσία 2-2: Μπορεί και καλύτερα - Δείτε βίντεο

Αστοχος και με αρκετά αμυντικά προβλήματα ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Αλ Καντσία της Σαουδικής Αραβίας στο τρίτο φιλικό τους επί ολλανδικού εδάφους

6281350
Ισόπαλο έληξε το τρίτο από τα τέσσερα φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία καθώς αναδείχθηκε 2-2 κόντρα στην Αλ Καντσία του Μίτσελ. Ο Τσικίνιο έβαλε σε θέση... οδηγού τους Πειραιώτες, οι Σαουδάραβες έφτασαν στην ανατροπή και στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Αλγκαμντί.

Ολυμπιακός - Αλ Καντασίγια 2 - 2 | Highlights - Φιλικός Αγώνας - 26/07/2024 | COSMOTE SPORT HD


Έτσι έπαιξαν
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Μπότη κάτω από τα δοκάρια και τους Κοστίνια, Ρέτσο, Άμπι και Ορτέγα στην τετράδα της άμυνας. Ο Μουζακίτης με τον Ντόι κινήθηκε στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά τους τον Τσικίνιο και στα άκρα της επίθεσης τον Μασούρα και τον Μπιέλ. Ο Κωστούλας ήταν μπροστά ως φορ.

Κλείσιμο
Από την άλλη, η Αλ Καντσία παρατάχθηκε με τους Καστέλς, Λαγιάμι, Χακ, Αμπού Αλσαμάτ, Χασούν, Καρίγιο, Κασέμ, Αλκατάνι, Κινόνες και Ομπαμεγιάνγκ.

Λίγες φάσεις και από μία... γκολάρα οι δύο ομάδες
Το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν είχε πολλές φάσεις, όμως αμφότερες έδειξαν διάθεση να επιτεθούν και να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες. Ο Ολυμπιακός από τη μία πίεζε συνεχώς την αντίπαλη άμυνα ενώ η Αλ Καντσία προσπαθούσε να επιτεθεί από τα άκρα με σέντρες.

Στο 12ο λεπτό ήρθε η πρώτη τελική προσπάθεια όταν ο Κινόνες βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα από τα αριστερά αλλά το πλασέ στην κίνηση πήγε δίπλα από το δοκάρι του Μπότη.

Η απάντηση ήρθε από τον Μασούρα στο 16', όταν ο Έλληνας εξτρέμ πήρε την μπαλα στην περιοχή, έφερε την μπάλα στο δεξί αλλά το πλασέ του πήγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καστέλς.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ορτέγα έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε έναν αντίπαλο, έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Τσικίνιο με δύσκολη κεφαλιά, νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-0.

Ο Μασούρας είχε και άλλη σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα των Πειραιωτών, όμως το σουτ που έκανε στην κίνηση μέσα στην περιοχή σταμάτησε πάνω στον Καστέλς, ο οποίος απέκρουσε με τα πόδια και κράτησε το 1-0.

Τελικά, η Αλ Καντσία πήγε στο ημίχρονο έχοντας φέρει το ματς στα ίσια και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Άμπι έκανε λάθος κοντρόλ, ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε στον Κινόνες και εκείνος με ένα απίστευτο γυριστό σουτ, νίκησε τον Μπότη για το 1-1.

Λάθος Ορτέγα και 2-1 ο Ομπαμεγιάνγκ
Μοναδική αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο Πασχαλάκης που πήρε τη θέση του Μπότη. Στα πρώτα λεπτά του β' μέρους, η Αλ Καντσία βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο Ορτέγα δεν υπολόγισε καλά την μπάλα, ο Ομπαμεγιάνγκ μπήκε στη φάση και με ιδανικό πλασέ πρόλαβε και την έξοδο του Πασχαλάκη για το 2-1.

Στο 59ο λεπτό, ο Ολυμπιακός είχε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Μπιέλ έδωσε με εξαιρετικό τρόπο στον Τσικίνιο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, εκείνος πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρε αλλά ο στόπερ της Αλ Καντσία τον πρόλαβε πριν εκτελέσει.

Στο 64', ο Μεντιλίμπαρ έριξε στη μάχη τον Ζέλσον Μάρτινς και τον Παπακανέλλο στις θέσεις των Κωστούλα και Μασούρα, παίρνοντας και τον ρόλο τους αντίστοιχα. Στο 75' ήρθε η σειρά των Ροντινέι και Αποστολόπουλο να μπουν στο ματς αντί των Κοστίνια και Ορτέγα.

Εντυπωσιακή συνεργασία Τσικίνιο-Ροντινέι για το 2-2 και παραλίγο... ανατροπή στο φινάλε
Μετά το 80', ο Ολυμπιακός ανέβασε την ένταση του και πίεσε ακόμα περισσότερο την Αλ Καντσία, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 88ο λεπτό. Οι Πειραιώτες ξεδιπλώθηκαν εντυπωσιακά στην επίθεση από τα δεξιά, ο Τσικίνιο συνεργάστηκε άψογα με τον Ροντινέι και εκείνος με σουτ, είδε τον Αλγκαμντί να βρίσκει την μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδας του.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Ολυμπιακός μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή όμως ο Ζέλσον Μάρτινς, έπειτα από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάτησε στην περιοχή αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Καστέλς. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπιέλ έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Τσικίνιο ήταν σε θέση βολής αλλά το σουτ πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Την ίδια στιγμή, ο Ντόι πήρε τη θέση του Μπάκουλα ως αλλαγή στη μεσαία γραμμή και στο τελευταίο σφύριγμα, το ματς έμεινε στο 2-2. Επόμενο φιλικό για τον Ολυμπιακό, με το οποίο θα ολοκληρώσει και τις αναμετρήσεις επί ολλανδικού εδάφους, είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (27/07) στις 16:30.

Ολυμπιακός: Μπότης (46’ Πασχαλάκης), Κοστίνια (75’ Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (75’ Αποστολόπουλος), Μουζακίτης, Ντόι (90’ Μπακούλας), Μασούρας (64’ Παπακανέλλος), Τσικίνιο, Μπιέλ, Κωστούλας (64’ Ζέλσον Μαρτίνς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το δείπνο του Μακρόν στον Λούβρο για τους ηγέτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Το μενού έκπληξη, οι παρόντες και οι απόντες

Στην αντεπίθεση η τρανς κορη του Μασκ μετά την επίθεση του στη woke κουλτούρα: Τα έβγαλε όλα από το μυαλό του, δεν ήταν ποτέ δίπλα μου

Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές από τις Πανελλαδικές - Ποιες πλησίασαν πιο κοντά στα 20.000 μόρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης