Ιστιοπλοΐα: 12 μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Techno 293 και 293 plus

Ιστιοπλοΐα: 12 μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Techno 293 και 293 plus

Σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με τη συμμετοχή 340 αθλητών από 18 χώρες μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα κατέκτησε 12 μετάλλια (4 χρυσά, 6 ασημένια και 2 χάλκινα)

Istioplooi
Αγώνες σαν τους Ολυμπιακούς δεν υπάρχουν, όμως μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με τη συμμετοχή 340 αθλητών από 18 χώρες μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα κατέκτησε 12 μετάλλια (4 χρυσά, 6 ασημένια και 2 χάλκινα)!

Ο λόγος για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Tecno 293 και 293 Plus που ολοκληρώθηκε στη λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας και οι Ελληνες ιστιοπλόοι πρωταγωνίστησαν σε όλες, σχεδόν, τις κατηγορίες.

Σε ένα ακόμη πολύ μεγάλο διεθνή αγώνα η ελληνική ιστιοπλοΐα έδειξε το υψηλό επίπεδο της και κυρίως πόσο αποδίδει η σκληρή δουλειά στις κατηγορίες της Ανάπτυξης, όπως είναι τα Techno, τα ILCA 4, τα 420 και τα Οπτιμιστ που οι ιστιοπλόοι μας φέρνουν το ένα μετάλλιο μετά το άλλο.

Αναλυτικά στον αγώνα της Ουγγαρίας τα μετάλλια κέρδισαν οι εξής αθλητές και αθλήτριες.

Κλείσιμο
Ο Μηνάς Κούτελας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα U19 και το ασημένιο στην κατηγορία των ανδρών. Στα U19 o Αρης Παναγόπουλος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Νεφέλη Αναγνώστου κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια στις γυναίκες και την κατηγορία U19.

Στα U17 αγοριών και τα τρία μετάλλια είναι ελληνικά. Παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο Παναγιώτης Ιωάννου, το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αγαπητός Μιχάλης Σταματουλάκης και το χάλκινο ο Παύλος Καλίτσης Αλαγκιοζιάν. Την 4η θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Αποστολίδης.

Στα U17 κοριτσιών τα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Δανάη Αναγνώστου, ενώ η Ευαγγελία Αννα Αναγνώστου, η Αθανασία Παναγοπούλου και η Γεωργία Τσούμου τερμάτισαν 6, 7 και 9 αντίστοιχα.
Istioplooi1

Και στην κατηγορία U15 αγοριών όλα τα μετάλλια είναι ελληνικά. Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ευάγγελος Κυριαζάκος, ο Γεώργιος Κανελλόπουλος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Σπύρος Μοναστηριώτης το χάλκινο.

Ειδήσεις σήμερα:

Στην Κρήτη με τον μέλλοντα σύζυγο και τα παιδιά τους ο Παντελής Τουτουντζής για την ονομαστική του εορτή


Ο μπλε «Διόνυσος» της τελετής έναρξης σπάει την σιωπή του μετά τις αντιδράσεις για τον Μυστικό Δείπνο


Γρίφος το φοιτητικό σπίτι, αυξήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη - Δείτε τις τιμές για ενοικίαση ή αγορά ανά περιοχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης