Το BULLET του ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη κέρδισε το 61ο Ράλλυ Αιγαίου

Συγκυβερνήτης ο Σίμος Καμπουρίδης - Το AFRODITI SOLARIS του Βασίλη Μηλιώτη κέρδισε στην κατηγορία Sports

Με μια από τις πιο γρήγορες, συναρπαστικές και απαιτητικές ιστιοδρομίες, έπεσε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, η αυλαία του 61ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με την συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού, μετά και την ολοκλήρωση της 4ης ιστιοδρομίας από τον Φοίνικα Σύρου στο Σούνιο απόστασης 95 ναυτικών μιλίων.

Το σκάφος BULLET, με κυβερνήτες τους Δημήτρη Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη κέρδισε στην κατηγορία Performance. Ήταν ο 7ος συνολικά τίτλος των πρωταθλητών που επέστρεψαν στη δράση του Ράλλυ Αιγαίου μετά από την τελευταία τους παρουσία το καλοκαίρι του 2020.

Το AFRODITI-SOLARIS του Βασίλη Μηλιώτη κατέκτησε την πρώτη θέση στα στα Sports.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι για την προσπάθεια και τη νίκη μας. Ήταν ο βασικός μας στόχος και για αυτό επιστρέψαμε στο Ράλλυ. Δώσαμε μια πραγματικά δύσκολη «μάχη» με την πολύ καλά οργανωμένη Τουρκική ομάδα του ORIENT EXPRESS VI. Νομίζω ότι η λεπτομέρεια που έκρινε τον νικητή ήταν ότι εμείς, σε σχέση με τον αντίπαλό μας, είχαμε καλύτερη γνώση του Αιγαίου. Αποφύγαμε στην τελευταία ιστιοδρομία τις παγίδες, απέδωσε η στρατηγική μας και κερδίσαμε» έλεγε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ολυμπιονίκης, κυβερνήτης του BULLET, Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος μαζί με τον Σίμο Καμπουρίδη οδήγησαν το σκάφος σε τίτλο μετά το 2015. «Μετά από 9 χρόνια τα καταφέραμε. Το Αιγαίο είναι τελικά αυτό που αποφασίζει για τους νικητές. Αν το Αιγαίο δεν θέλει να κερδίσεις δεν θα κερδίσεις. Μετά λοιπόν από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες το 2018, το 2019 και το 2020 καταφέραμε το στόχο μας που ήταν ο τίτλος. Ο ανταγωνισμός με το ORIENT EXPRESS VI ήταν πολύ δυνατός. Ο τίτλος κρίθηκε στα τελευταία 11 μίλια της 4ης ιστιοδρομία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο έμπειρος κυβερνήτης.

Κατηγορία PERFORMANCE

4η ιστιοδρομία

Ο τελικός της 4ης ιστιοδρομίας από τον Φοίνικα Σύρου στο Σούνιο ήταν ανατρεπτικός. Τα κομπιουτεράκια βγήκαν στο Ναό του Ποσειδώνα για τον υπολογισμό του χαριζόμενου χρόνου μεταξύ του Τουρκικού σκάφους ORIENT EXPRESS VI, του BULLET αλλά και των GRACE, ΑΡΕΤΙ και BANA BIOLETTA 4. Η καταμέτρηση των χρόνων τα ξημερώματα της Κυριακής μετά και την άφιξη του στόλου, έβγαλαν πρώτο στην ιστιοδρομία το GRΑCE, δεύτερο το ΑΡΕΤΙ, τρίτο το BULLET, τέταρτο το ORIENT EXPRESS VI και πέμπτο το VANA VIOLETTA 4. Η μια παραπάνω θέση στην ιστιοδρομία του BULLET, σε σχέση με τον αντίπαλό του ORIENT EXPRESS VI, ήταν τελικά αυτή που το κράτησε στην πρώτη θέση της γενικής και του χάρισε και την πρωτιά στo 61ο Ράλλυ Αιγαίου. Τα αποτελέσματα στην 4η ιστιοδρομία:

https://aegeanrally.gr/wp-content/uploads/61AR24_R4_P.pdf

Τελική κατάταξη: μετά από 4 ιστιοδρομίες

Στην κατηγορία PERFORMANCE το σκάφος των Δεληγιάννη – Καμπουρίδη με 6.75 ποινής κατέκτησε το 61ο Ράλλυ Αιγαίου, δεύτερο ολοκλήρωσε το ORIENT EXPRESS VI με 8.50, τρίτο το VANA BIOLETTA με κυβερνήτη τον Γ. Συκάρη 4 με 13.25, τέταρτο το GRACE με κυβερνήτη τον Θόδωρο Γεωργιάδη και 13.75 και την πεντάδα έκλεισε το ARETI με κυβερνήτη τον Νίκο Λύκο και 14 βαθμούς ποινής. Τα αποτελέσματα στην τελική βαθμολογία:

https://aegeanrally.gr/wp-content/uploads/61AR24_Overall_Performance-3.pdf

Κατηγορία SPORT

4η ιστιοδρομία

Ανατροπή αποτελεσμάτων είχαμε και στα SPORT. Την 4η ιστιοδρομία Φοίνικας-Σούνιο πήρε το AFRODITI SOLARIS, αφήνοντας δεύτερο το WATER GIPSY με κυβερνήτη τον Ιωάννη Μαραγκουδάκη και τρίτο το ALMA LIBRE με κυβερνήτη τον Χρήστο Καρύδη. Τα αποτελέσματα στην 4η ιστιοδρομία:

https://aegeanrally.gr/wp-content/uploads/61AR24_R4_S.pdf

Τελική κατάταξη: μετά από 4 ιστιοδρομίες

Με αυτή ακριβώς τη σειρά αναδείχθηκε και η τριάδα του βάθρου στο 61ου Ράλλυ Αιγαίου με το AFRODITI SOLARIS με κυβερνήτη τον Βασίλη Μηλιώτη να επιστρέφει με τον τίτλο στο νησί έχοντας 6.75 βαθμούς ποινής. Δεύτερο το WATER GIPSY με 7, τρίτο το ALMA LIBRE με 12.50, τέταρτο το TRINITY με 14 και πέμπτο το OUSYRA με 17.75. Τα αποτελέσματα στην τελική βαθμολογία:

https://aegeanrally.gr/wp-content/uploads/61AR24_Overall_Sport-2.pdf

Η απονομή των επάθλων στους νικητές του 61ου Ράλλυ Αιγαίου θα φιλοξενηθεί το βράδυ (21.00) της Δευτέρας στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας - Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ανταποδώσει «σκληρά» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν

Βαριές ποινές κάθειρξης σε 12 δημόσιους λειτουργούς για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr