Δώρα Γκουντούρα: Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη, εγώ κάνω fair play

Δώρα Γκουντούρα: Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη, εγώ κάνω fair play

Η διαιτησία στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά ξιφασκίας, που έφερε τον αποκλεισμό της Ελληνίδας αθλήτριας, προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής αποστολής, που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας

dora-gkountoura-xr
«Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη γιατί γνωρίζω ότι δεν θα αλλάξει κάτι με το διαμαρτυρηθούμε. Ό,τι και να γίνει η ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Αυτήν τη στιγμή είμαι η πέμπτη Ολυμπιονίκης που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και αυτή η κοπέλα έχει περάσει, η ιστορία έχει γράψει». Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε η Δώρα Γκουντούρα που αποχωρεί σήμερα από τη Γαλλία μετά την ολοκλήρωση της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, καθώς ηττήθηκε από την Γαλλίδα Απιτί-Μπρουνέ με σκορ 15-13.

Την ξιφομάχο αποχαιρέτησε η ελληνική αποστολή. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποθεώθηκε από τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό τη στιγμή της αποχώρησής της, με την ίδια να συγκινείται.

Υπενθυμίζεται ότι η Δώρα Γκουντούρα αποκλείστηκε άδικα στα προημιτελικά της σπάθης, έχοντας τρομερά παράπονα από τη διαιτησία.

Κλείσιμο

Μετά τη διεξαγωγή του αγώνα, ο προπονητής της αθλήτριας, Θανάσης Δελενίκας, εξέφρασε σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.

Η Δώρα έδωσε και την πρώτη της συνέντευξη μετά τον αποκλεισμό, στον ΣΚΑΪ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d32v0vfqwr7t)


«Ήταν δύσκολη ημέρα η χθεσινή, τώρα λίγο ξεκουράστηκα, ήμουν με τους δικούς μου ανθρώπους, είδα και κάποια πράγματα που ήθελα να ξαναδώ είμαι καλά» δήλωσε αρχικά.

Για το ξέσπασμά της σε κλάματα, η ίδια δήλωσε: «Προσπάθησα να κρατηθώ εκείνη την ώρα αλλά ήταν δύσκολο. Την αλήθεια είπα εκείνη την ώρα, σκεφτόμουν πού είμαι, σκεφτόμουν τι έχω περάσει. Τα θετικά ξεπερνούν τα αρνητικά και δεν ήθελα ο κόσμος να μείνει στο ότι ένα δάκρυ είναι μόνο η στεναχώρια και η απογοήτευση. Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη γιατί γνωρίζω ότι δεν θα αλλάξει κάτι με το διαμαρτυρηθούμε. Ό,τι και να γίνει η ιστορία έχει γράψει και δεν ξεγράφει. Αυτήν τη στιγμή είμαι η πέμπτη Ολυμπιονίκης που διαμαρτύρεται για τη διαιτησία και αυτή η κοπέλα έχει περάσει, η ιστορία έχει γράψει».

Έπαιξε τελικά ρόλο το ότι η αντίπαλός της ήταν Γαλλίδα; «Δεν ξέρω αν ήταν η εθνικότητά της, δεν ξέρω αν ήταν ο κόσμος, το στάδιο έβραζε για τη Γαλλίδα και έκανε τεράστιο χαμό, κάτι που μπορεί να άγχωσε τον διαιτητή. Δεν ξέρω αν απλά τα λάθη που έκανε ήταν εσκεμμένα. Δεν το γνωρίζω κιόλας και δεν με νοιάζει. Εγώ προπονούμαι και παίζω τίμια. Κάνω fair play, δεν θέλω να παίρνω παραπάνω πόντους από αυτούς που αξίζω, μόνο αυτούς που κερδίζω».

«Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το αν ο διαιτητής ήταν αγχωμένος, γιατί και οι διαιτητές άνθρωποι είναι, δεν είναι ρομπότ, προφανώς και η δική τους ψυχολογία επηρεάζεται. Ή μπορεί να ήταν πληρωμένος ή το οτιδήποτε» πρόσθεσε.

Για το τι ακριβώς συνέβη, εξήγησε τα εξής: «Υπήρξαν κάποιοι πόντοι που δεν δόθηκαν στην αρχή, προχωρούσε το ματς και παρά τους πόντους που δεν πήραμε, το σκορ ήταν πολύ κοντά. Στο τέλος ζήτησα δύο επαναληπτικά βίντεο και δίνει τον πόντο στη Γαλλίδα και ζήτησα να δει εάν είναι δικό μου. Πάει, ήταν δικό μου σίγουρα και γυρίζει και λέει "δεν είναι καμιάς ο πόντος", κάτι πολύ δύσκολο στο άθλημά μας. Μετά έγινε το ίδιο, ζήτησα βίντεο και "ο πόντος δεν είναι καμιάς", αυτά τα δύο χτυπήματα στο τέλος, θα είχαν αλλάξει όλο το σκορ».

Η διαιτησία στον προημιτελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά ξιφασκίας, που έφερε τον αποκλεισμό της Ελληνίδας αθλήτριας, προκάλεσε την αντίδραση της ελληνικής αποστολής, που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας.

Η επιστολή που έφυγε το πρωί της Τρίτης και υπογράφει ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός είναι η εξής:

«Αγαπητέ κύριε Κατσιαδάκη,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ επίσημα για τη μεταχείριση της Θεοδώρας ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ατομικό της σπάθης στα προημιτελικά που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στον χώρο του Grand Palais. Ως ο Αρχηγός Αποστολής της Τeam Hellas και έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα, ανησυχώ σοβαρά για τις άδικες συνθήκες που επηρέασαν την απόδοση της Θεοδώρας.

Ειδικότερα:

1. Η Θεοδώρα υποβλήθηκε σε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι ήταν μεροληπτικές και δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Σύμφωνα με το βίντεο του αγώνα και τη γνώμη των ειδικών, η κρίση των διαιτητών ήταν άδικη υπό την πίεση των Γάλλων παραγόντων. Όλα αυτά οδήγησαν στον αποκλεισμό της αθλήτριας μας από τον επόμενο γύρο.

2. Επιπλέον, αυτό που είδαμε όλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ότι η Θεοδώρα αντιμετώπισε ένα περιβάλλον που δεν ευνοούσε το fair play αλλά και μία ενοχλητική συμπεριφορά από πλευράς θεατών και επισήμων.

Είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα όλων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά κυρίως για την ευημερία των συμμετεχόντων, όλοι οι αθλητές να αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα λάβει σοβαρά υπόψη τη διαμαρτυρία και θα διεξαγάγει διεξοδική έρευνα για το θέμα.

Είμαι διαθέσιμος να παράσχω οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτείται.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Με τους καλύτερους Ολυμπιακούς χαιρετισμούς

Πέτρος Συναδινός, Αρχηγός Αποστολής».//Ν.

Ειδήσεις σήμερα:

MyCoast: Από τη μάχη της πετσέτας φθάσαμε στο άλλο άκρο, στο κυνήγι της ξαπλώστρας

Η Lamborghini των θαλασσών: Καταμαράν μισού δισ. ευρώ στα χέρια Κυπρίων

Πόρισμα Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: Καμία σχέση του Predator με τις κρατικές υπηρεσίες - Νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ - Σε δίκη 4 υπεύθυνοι των ιδιωτικών εταιρειών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης