Champions League, Μπόρατς Μπάνια Λούκα-ΠΑΟΚ 0-1: Δεύτερη νίκη, άνετη πρόκριση και τώρα Μάλμε

Οι πρωταθλητές Ελλάδας με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο δεν απειλήθηκαν από τους αδύναμους Βόσνιους τους οποίους κέρδισαν για δεύτερη φορά με το γκολ του Μουργκ στο 25' - Επόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ η σουηδική Μάλμε

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά στην Μπάνια Λούκα και συνεχίζει το ταξίδι του στ’ αστέρια του UEFA Champions League. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το «δυο στα δύο» απέναντι στην Μπόρατς και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό μέλλον του μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ της νίκης.

Με την ίδια συνταγή και οι δύο ομάδες
Ο ΠΑΟΚ ήρθε στη Βοσνία προκειμένου να προστατέψει το υπέρ του σκορ από το πρώτο παιχνίδι (3-2) κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα και να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν πήρε ρίσκα, επέλεξε σχεδόν ίδια εντεκάδα με το πρώτο παιχνίδι, με μοναδική αλλαγή τον Γιόνι Ότο αντί του Ζόαν Σάστρε στο δεξί άκρο της άμυνας.

Από εκεί και πέρα, ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία, ο Μπάμπα ξεκίνησε στο άλλο άκρο της άμυνας με τους Κουλιεράκη και Εκόνγκ στο κέντρο της αμυντικής τετράδας.

Ο Σβαμπ με τον Οζντόεφ ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, έχοντας μπροστά τον Μουργκ, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν ο Τάισον με τον Ντεσπόντοφ και τον Μπράντον Τόμας την κορυφή της επίθεσης.

Πάντως, δεν ήταν μόνο ο Ραζβάν Λουτσέσκου που επέλεξε να πάει με την ίδια συνταγή. Ο συνάδερφος του, Μλάντεν Ζίζοβιτς, που ούτε απόψε ήταν στον πάγκο, λόγω της αποβολής του στο δεύτερο ματς με την Εγκνάτια, παράταξε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα του πρώτου αγώνα.

O ΠΑΟΚ κυριάρχησε και μπήκε σε θέση οδηγού
Στο ξεκίνημα του αγώνα η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειχνε να πελαγοδρομεί. Πρόβλημα. Ο Έκονγκ στην πρώτη μπάλα έχασε τον αντίπαλο, έχασε τη φάση, το ίδιο και όταν χάθηκαν όλα τα μαρκαρίσματα και οι Βόσνιοι απείλησαν με το παράλληλο γύρισμα του Βούκοτιτς. Ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, είχε προκαλέσει μια μίνι ταραχή στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι «ασπρόμαυροι» φάνηκαν στο γήπεδο και πάλι μέσα από μια στατική μπάλα. Η εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ έφερε τον Κουλιεράκη σε θέση βολής, αλλά η προβολή του Χανιώτη στόπερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Στην Τούμπα οι στόπερ του ΠΑΟΚ πέτυχαν και τα τρία γκολ, στην Μπάνια Λούκα η πρώτη ευκαιρία είχε πάλι πρωταγωνιστή έναν στόπερ.

Μετά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία οι «ασπρόμαυροι» πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και μέσα από μια γνωστή συνδυαστική συνεργασία ήρθε το 0-1. Ο Τάισον έκοψε εντυπωσιακά την μπάλα στον Οζντόεφ, εκείνος πάτησε κατευθείαν στον Μουργκ που από τα όρια της μεγάλης περιοχής με πλασέ νίκησε τον Σισκόφσκι βάζοντας τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ.



Από το 15’ μέχρι και το 40’ στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ. Εκτός από το γκολ είχε άλλες δύο πολύ μεγάλες στιγμές με τα σουτ των Οζντόεφ (27’) και Μουργκ (36’), κατόρθωσε να πάει στα αποδυτήρια με το υπερπολύτιμο 1-0 και τον χώριζαν άλλα 45 λεπτά από την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League.

Ο ΠΑΟΚ έλεγξε εύκολα το ματς και «καθάρισε» την πρόκριση
Ο ΠΑΟΚ στα κρίσιμα πρώτα 15 λεπτά του β’ μέρους κατάφερε να απορροφήσει την όποια πίεση των γηπεδούχων, να τους κρατήσει μακριά από την εστία του Κοτάρσκι και να βρεις τις στιγμές του με το σουτ του Τάισον (49’) και την ενέργεια του Ντεσπόντοφ (57’), με τον Λουτσέσκου να ανακατεύει την τράπουλα, ρίχνοντας στο ματς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και τον Γιάννη Κωνσταντέλια αλλάζοντας τα άκρα της επίθεσης του.

Το επόμενο… ανακάτεμα του Ρουμάνου προπονητή είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς πέρασε στο ματς τον Μαντί Καμαρά, αντί του σκόρερ Τόμας Μουργκ, παίζοντας με τρία χαφ και τον μέσο από τη Γουινέα να τοποθετείται πιο ψηλά στο γήπεδο από τους Στέφαν Σβαμπ και Μάγκομεντ Οζντόεφ, που παρέμειναν σε ρόλο εσωτερικών μέσων.


Όλα αυτά για ένα δεκάλεπτο. Ο Σβαμπ πέρασε εκτός, ο Βιεϊρίνια πέρασε στο ματς και πήγε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Κωνσταντέλια να είναι πίσω από τον φορ και ο Καμαρά δίπλα στον Οζντόεφ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ελέγξει απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και κράτησε την Μπόρατς δίχως τελική προς την εστία του. Αυτό τα λέει όλα…

MVP: Ο Τόμας Μουργκ εκτός από το πολύτιμο γκολ έκανε πολύ δουλειά στο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ.


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Κώστας Κουλιεράκης ήταν αλάνθαστος αυτή τη φορά και μαζί με το δίδυμο Σβαμπ – Οζντόεφ, έκαναν τη διαφορά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ακόμη μια μέτρια βραδιά για τον Τάισον

Η ΓΚΑΦΑ: Η Μπόρατς τελείωσε το ματς δίχως ούτε μια τελική προς την εστία του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ολλανδός Σάντερ Φαν ντε Έικ δεν είχε τη δύσκολη φάση, τα πήγε καλά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, πήρε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του UEFA Champions League, εξασφάλισε τους ομίλους του UEFA Conference League και συνεχίζει το ταξίδι προς τ’ αστέρια.

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (68’ Τσάβιτς), Σκόρουπ (57’ Χρέλια), Γκράχοβατς, Βούκοβιτς, Σάβιτς (57’ Βράνιες), Κουλάσιν, Λούκιτς (79’ Μάρτσετιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Έκονγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Βιεϊρίνια), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (72΄ Καμαρά), Τάισον (61’ Κωνσταντέλιας), Τόμας (72’ Σαμάτα).


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο κατηγορούμενοι

Ινδία: Θρίλερ με αποστεωμένη Αμερικανίδα που βρέθηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο σε ένα δάσος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φόρτσαρε (2-0 τον Μπάεζ) και προκρίθηκε στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr