Conference League: Ίντερ Ντ' Εσκάλδες - ΑΕΚ 0-4: Έκανε τα αυτονόητα και πέρασε με άνεση - Δείτε τα γκολ

Με χατ τρικ του Λιβάι Γκαρσία και ένα γκολ του Άμραμπατ η ΑΕΚ, που δεν είχε εντυπωσιάσει μέχρι το 70', έκανε περίπατο στην Ανδόρα και πέρασε στον 3ο γύρο του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Νόα από την Αρμενία

Η ΑΕΚ έκανε την υποχρέωσή της και έκλεισε θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εκεί όπου θα βρει απέναντί της τη Νόα από την Αρμενία. Οι κιτρινόμαυροι παρότι προβλημάτισαν πολύ με την εικόνα τους στο μεγαλύτερο διάστημα της ρεβάνς με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες στην Ανδόρα, έβαλαν το πόδι στο γκάζι στο τελευταίο τέταρτο, φτάνοντας στο τελικό 0-4. Χατ-τρικ σημείωσε ο Λιβάι Γκαρσία και άλλο ένα γκολ σημείωσε ο Άμραμπατ, με τον Στρακόσα να πραγματοποιεί δύο σημαντικές επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο.



Ίντερ ντ' Εσκάλδες – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Στην ΑΕΚ προέκυψε ακόμα ένα απρόοπτο πριν τη σέντρα με τον Ρότα να μένει εκτός την τελευταία στιγμή με ίλιγγο. Αυτό είχε ως συνέπεια ο Αλμέιδα να επιλέξει τον Βίντα στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Χατζισαφί αριστερά, τους Κάλενς και Μουκουντί ως στόπερ και τον Στρακόσα στην εστία. Από εκεί και πέρα όπως αναμενόταν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά, τον Φερνάντες δεξιά και τον Λιούμπισιτς να διατηρείται πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης. Η Ίντερ ντ' Εσκάλδες ξεκίνησε με τον Μουνιόθ στο τέρμα, τους Τόρες, Πουέντες, Φέχερ και Γκαγέγο τετράδα στην άμυνα, τους Μαρτίνεθ, Αλόνσο και Μπουχαρμά στη μεσαία γραμμή, τους Μπερλάνγκα και Ντε Λα Τόρε στα δύο άκρα και τον Λοπέζ προωθημένο.


Προβάδισμα με Λιβάι, αλλά προβληματική η εικόνα της ΑΕΚ
Η ΑΕΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι καθώς δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, δεν πίεζε ψηλά την άμυνα της Ίντερ ντ' Εσκάλδες και δεν μπορούσε να δημιουργήσει τίποτα στο επιθετικό κομμάτι. Μάλιστα η ομάδα της Ανδόρας ήταν εκείνη που πήγε να πάρει το προβάδισμα στο 18' όταν από μια κόντρα που έβαλε ο Χατζισαφί στον Μπερλάνγκα, η μπάλα πήρε μια επικίνδυνη τροχιά και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο ριμπάουντ από πλάγια θέση ο Ντε Λα Τόρε πήγε να σκοράρει, αλλά ο Στρακόσα και το κάθετο δοκάρι απέτρεψαν το γκολ.



Η Ένωση παρότι συνέχιζε να προβληματίζει με την άνευρη και χωρίς συγκέντρωση εμφάνισή της κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι στο 29'. Ο Λιβάι προχώρησε με την μπάλα βρίσκοντας χώρο και έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή κάνοντας το 0-1. Ήταν το μόνο που κρατάει η ΑΕΚ από το πρώτο μέρος, με εξαίρεση και το πλασέ του Γιόνσον στις καθυστερήσεις που πέρασε δίπλα από το κάθετο μετά από μια όμορφη ανάπτυξη.



Λίγα λεπτά νωρίτερα όμως στο 43' η ΑΕΚ είχε απειληθεί για δεύτερη φορά όταν ο Στρακόσα ήταν ξανά σε ετοιμότητα αποκρούοντας το σουτ του Ντε Λα Τόρε μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΚ πάτησε γκάζι στο τελευταίο τέταρτο με τον Λιβάι να κάνει χατ-τρικ
Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ δεν άλλαξε ούτε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τους κιτρινόμαυρους να παίζουν απρόσεκτα, χωρίς ενέργεια και καθαρό μυαλό και να απειλούνται μάλιστα για τρίτη φορά στο 59' όταν ο Μπουχαρμά στην καρδιά της περιοχής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το κάθετο του Στρακόσα. Λίγο πριν μάλιστα ο Γιόνσον αναγκάστηκε να αποχωρήσει με τραυματισμό στο πόδι, με τον Μάνταλο να τον αντικαθιστά. Μάλιστα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μετά από μια ενέργεια του Φερνάντες από δεξιά στο 65' είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του, αλλά από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε δίχτυα στο πλασέ που επιχείρησε.

Κάπου εκεί η ΑΕΚ ανέβασε επιτέλους ρυθμό. Το 0-2 ήρθε στην επόμενη καλή στιγμή της Ένωσης στο 74'. Ο Χατζισαφί γέμισε και ο Λιβάι Γκαρσία που υποδέχθηκε την μπάλα, κατέβασε και εκτέλεσε σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.



Παρ' όλα αυτά οι γηπεδούχοι απείλησαν για άλλη μια φορά στο αμέσως επόμενο λεπτό με κεφαλιά του Αντρέου μέσα από την περιοχή που πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Η ΑΕΚ βρήκε τρίτο γκολ στο 83' με τον Άμραμπατ, ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς, με τον Ολλανδομαροκινό εξτρέμ να υποδέχεται την μπάλα από τον Μάνταλο και από πλάγια θέση να πλασάρει γράφοντας το 0-3. Τρία λεπτά αργότερα στο 86' ο Λιβάι Γκαρσία ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση στο παιχνίδι, καθώς με όμορφη κίνηση και πλασέ σημείωσε χατ-τρικ διαμορφώνοντας το τελικό 0-4.





MVP: Ο Λιβάι Γκαρσία που με χατ-τρικ οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη, σφραγίζοντας την πρόκριση. Ιδανικά τελειώματα και στα τρία γκολ.

Στο ύψος του: Ο Στρακόσα με δύο σημαντικές επεμβάσεις στο πρώτο μέρος, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.


Αδύναμος κρίκος: Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισαν τη ρεβάνς οι παίκτες της ΑΕΚ μέχρι το 74' πριν πατήσουν γκάζι.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Ο Τσέχος ρέφερι Μπέρκα δεν είχε κάποια δύσκολη φάση στο παιχνίδι.

Το ταμείο του Gazzetta: Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική για 74 λεπτά καθώς είχε πολλά λάθη, έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και δεν διέθετε φαντασία μπροστά. Στο τελευταίο τέταρτο οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν απόδοση και έφτασαν στο εύκολο 0-4. Ωστόσο θα πρέπει να βελτιώσουν πολλά για να φτάσουν ως τη League Phase του Conference League.

Ίντερ ντ' Εσκάλδες (Φελίπ Ορτίθ): Μουνιόθ, Τόρες (81' Έρμαν), Πουέντες, Φέχερ, Γκαγέγο (75' Σάντσεθ), Μαρτίνεθ (60' Λόπεθ), Αλόνσο, Μπουχαρμά (60' Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ντε Λα Τόρε, Λοπέζ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (81' Ρότα), Κάλενς, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (56' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (72' Κοϊτά), Φερνάντες (81' Αμραμπατ), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία
ΔΕΗ: Με έκπτωση 53% το πράσινο τιμολόγιο Αυγούστου – Στα 16,391 λεπτά η κιλοβατώρα

Η Ρωσία απελευθέρωσε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς

Λένι Κράβιτς: Στην Αθήνα ο ροκ σταρ με τα Grammys και τους διάσημους έρωτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr