Τερνάνα - Ολυμπιακός 0-4: Άνετη επικράτηση με τους πιτσιρικάδες και τους νέους

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος στο οποίο ήταν νωθρός, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό του

Το... πάντρεμα των νεαρών πρωταθλητών Ευρώπης και των έμπειρων Κυπελλούχων Ευρώπης είναι ένα πετυχημένο πείραμα για τον Ολυμπιακό. Αυτό φάνηκε και στη φιλική νίκη με 4-0 επί της Τερνάνα, όπου δίχτυα βρήκαν ο νεοαποκτηθέντας Βέλντε (πρώτη εμφάνιση), ο Μάρτινς, αλλά και τα μέλη της «χρυσής γενιάς», Κουτσίδης - Παπακανέλλος. Ντεμπόυτο κι από Γιάρεμτσουκ που έκανε ασίστ.

Παρότι ο Ολυμπιακός ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους νέους αλλά και τους νεοαποκτηθέντες Βέλντε και Γιάρεμτσουκ, πήρε τη νίκη με 4-0 κόντρα στη Τερνάνα.

Η Τερνάνα ξεκίνησε με τον Φράντσι στην εστία, τους Κασασόλα, Λοιάκονο, Καπουάνο και Μπέλα Βίνια. Ο Ντε Μπόερ και ο Αλόι στη μεσαία γραμμή με τους Πατάνε και Σισερέλι στα άκρα της επίθεσης και τον Καρμπόνι πίσω από τον Φεράντε.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε με τον Γιάρεμτσουκ στην κορυφή της επίθεσης που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Έπειτα, ήταν ο Αναγνωστόπουλος στην εστία, οι Κοστίνια, Κουτσίδης, Άμπι και Αποστολόπουλος στην τετράδα της άμυνας και τον Μουζακίτη με τον Ρέτσο στη μεσαία γραμμή. Ο Παπακανέλλο πίσω από τον προωθημένο Ουκρανό φορ και ο Μασούρας με τον Ζέλσον έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης.

«Νωθρό» ημίχρονο με παρένθεση κάποια δευτερόλεπτα από τον Μασούρα

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε... ρηχά νερά. Αρκετά λάθη από τους παίκτες του, δίχως συνοχή η ανάπτυξη του παιχνιδιού και κούραση, η οποία με τις υψηλές θερμοκρασίες, έκανε δύσκολο το έργο των Πειραιωτών.

Στο πρώτο 20λεπτο, η Τερνάνα είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει πρώτη το γκολ αλλά η μοναδική φάση που είχε ήταν στο 2ο λεπτό μετά τη σέντρα σουτ του Σισερέλι, όπου ο Αναγνωστόπουλος απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» ισορρόπησαν το ματς και άγγιξαν το 0-1 με τον Μασούρα δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά, ο Έλληνας εξτρέμ έκλεψε την μπάλα στο 21ο λεπτό, μπήκε κάθετα στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η υψηλή πίεση του Ολυμπιακού έφερε και δεύτερη ευκαιρία στο... καπάκι. Ο Μασούρας πήρε την μπάλα από το λάθος της άμυνας, την έφερε στο δεξί αλλά το σουτ πήγε άουτ. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν τους Ιταλούς χωρίς επιτυχία, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό του. Μοναδική αλλαγή ήταν ο Μπότης για την εστία που πήρε τη θέση του Αναγνωστόπουλου αλλά η εμφάνιση ήταν σαφώς καλύτερη.

Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, στο 54ο λεπτό, ο Γιάρεμτσουκ εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή και έκανε το σουτ με τη μία αλλά ο Φράνκι απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης, ο Κοστίνια πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά ο Φράνκι έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Τρία λεπτά μετά, ήρθε το γκολ που έψαχναν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Κοστίνια έκανε τη σέντρα, ο Γιάρεμτσουκ με μία επαφή έδωσε στον Ζέλσον που βγήκε τετ-α-τετ με τον Φράνκι και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1 για τον Ολυμπιακό.

Αυτή ήταν απλά η αρχή για τους Πειραιώτες, οι οποίοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, δύο λεπτά μετά, όταν μετά από εκτελέση κόρνερ, ο Κουτσίδης έπιασε την κεφαλιά και νίκησε τον Φράνκι για το 0-2 των «ερυθρολεύκων». Στο 63', ο Παπακανέλλος θα μπορούσε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 0-3 αλλά το δοκάρι δεν του έκανε το χατίρι.

Ο Μουζακίτης έκοψε δύο φορές (!) τον αντίπαλο του κοντά στην περιοχή, ο Μασούρας πήρε την μπάλα, έκανε το γύρισμα και το πλασέ του Έλληνα μεσοεπιθετικού σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Τερνάνα.

Στο 70ο λεπτό, ήρθε η σειρά του Κρίστοφερ Βέλντε να κάνει ανεπίσημο ντεμπούτο, παίρνοντας τη θέση του Γιάρεμτσουκ.

Ο Νορβηγός εξτρέμ δεν χρειάστηκε περισσότερα από έξι λεπτά για να βρει δίχτυα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, στο 76', ο Μασούρας έστρωσε στον Βέλντε και εκείνος με ένα δεξί σουτ μέσα στην περιοχή νίκησε τον Φράνκι κάνοντας το 0-3.

Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε... φρένο και συνέχισε να χτυπά στις επιθέσεις με αποτέλεσμα να βρει και τέταρτο γκολ στο 82'. Ο Μασούρας, με τον πείσμα του κέρδισε την μπάλα κοντά στην περιοχή, συνεργάστηκε με τον Ζέλσον αλλά ο Φράνκι απέκρουσε με δυσκολία για να έρθει ο Παπακανέλλος να πάρει το ριμπάουντ με κεφαλιά και παρότι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, εκείνος ακολούθησε τη φάση για το 0-4.

Η Τερνάνα προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις αλλά χωρίς επιτυχία, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού και τον Ολυμπιακό να παίρνει την τρίτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας. Επόμενο παιχνίδι, το Σάββατο (18:00) στο Ριέτι της Ιταλίας όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα του Ντε Ρόσι.

Πηγή: Gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr