Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: Ολοένα και καλύτερος - Δείτε τα γκολ

Με τον Βέλντε να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση (κέρδισε το πέναλτι, είχε και δοκάρι), ο Ολυμπιακός παίρνει θετικό πρόσημο στο δυνατό φιλικό 1-1 επί ιταλικού εδάφους κόντρα στη Ρόμα - Καλή παρουσία εκ νέου από τους «χρυσούς μικρούς»

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ιταλία κόντρα στη Ρόμα, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στο Ριέτι της Ιταλίας και επιστρέφει στην Ελλάδα για να συνεχίσει την προετοιμασία του ενόψει της πρεμιέρας της Stoiximan Superleague.



Έτσι έπαιξαν
O Ντε Ρόσι επέλεξε για τη Ρόμα τον Σβίλαρ να υπερασπιστεί την εστία των Ιταλών , με τους Τσέλικ, Μαντσίνι, Εντικά και Ανχελίνο στην τετράδα της άμυνας. Ο Λε Φι ξεκίνησε δίπλα στον Κριστάντε και μπροστά τους, ο Σούλε με τον Πελεγκρίνι και τον Ζαλέφσκι, στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Έιμπραχαμ.

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε διαφορετική εντεκάδα για τον Ολυμπιακό σε σχέση με την Τερνάνα. Συγκεκριμένα ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ορτέγα, Μπιανκόν, Πιρόλα και Ροντινέι στην τετράδα της άμυνας. Ο Ντόι έπαιξε δίπλα στον Μπακούλα ενώ ο Μπιέλ κινήθηκε στα άκρα της επίθεσης όπως και ο Βέλντε. Ο Κωστούλας ήταν στην κορυφή ως φορ, έχοντας τον Τσικίνιο πίσω του.

Γκολ από την άσπρη βούλα
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας την αντίπαλη άμυνα και προσπαθώντας να απειλήσει με κάθε τρόπο. Ωστόσο η Ρόμα ήταν εκείνη που βρήκε πρώτη δίχτυα και αυτό συνέβη στο 15'.

Ο Έιμπραχαμ πάτησε στην περιοχή, ο Ορτέγα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Πελεγκρίνι ανέλαβε την εκτέλεση και παρότι ο Τζολάκης έπιασε την μπάλα, δεν μπόρεσε να την απομακρύνει από την εστία, με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο σουτ από Βέλντε και Μπακούλα μέσα σε ένα λεπτό (18'-19') αλλά και τις αμφότερες κατέληξαν στα χέρια του Σβίλαρ. Τελικά, στο 20ο λεπτό, ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση με τον ίδιο τρόπο όπως η Ρόμα.

Ο Βέλντε πάτησε στην περιοχή από την πάσα του Τσικίνιο, ο Τσέλικ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ροντινέι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σβίλαρ για το 1-1 στο 22'.

Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ όμως, παρά την εντυπωσιακή κούρσα του Μπακούλα στην περιοχή και το γύρισμα του, το πλασέ του Κωστούλα σταμάτησε στα σώματα των Ιταλών.

Οι αλλαγές της Ρόμα δεν άλλαξαν τη ροή, δοκάρι ο Ολυμπιακός με τον Βέλντε
Με τον ίδιο τρόπο άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έψαξε να βρει το γκολ για το 2-1 όμως η Ρόμα έψαχνε τρόπο να πληγώσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο 59ο λεπτό ο Λε Φι προσπάθησε να κάνει το γύρισμα προς την περιοχή, ο Πιρόλα έβαλε την κόντρα και ο Τζολάκης χρειάστηκε να κάνει μία δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.

Στο 71' ο Ελ Σαράουι κατάφερε να απειλήσει τον Έλληνα πορτιέρε με ένα σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από το δοκάρι. Η μεγαλύτερη φάση του β' μέρους ήρθε από τον Ολυμπιακό στο 74'.

Ο Μπιέλ έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Βέλντε έπιασε την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Σβίλαρ σε μία δύσκολη επέμβαση και με τη βοήθεια του δοκαριού, δεν επέτρεψε να γίνει το 2-1.

Τελικά το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην Ιταλία και τώρα θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη συνέχεια της προετοιμασίας του.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα, Βέλντε, Μπιέλ, Τσικίνιο, Ροντινέι, Μπακούλας, Ντόι, Κωστούλας
Ρόμα: Σβίλαρ, Τσελίκ, Μαντσίνι, Εντικά, Ανχελίνο, Κριστάντε, Λε Φέε, Πελεγκρίνι, Σουλέ, Έιμπραχαμ, Ζαλέβσκι

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Εφιάλτης για 32χρονη στο Διδυμότειχο: Την κρατούσε φυλακισμένη ο σύντροφός της, τη χτυπούσε και τη βίαζε

Από τον Άιχμαν στην Αργεντινή μέχρι τον Χαντίγια στο Ιράν - Τα χτυπήματα των «γερακιών» της Μοσάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr