Ραζβάν Λουτσέσκου: Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όριά μας απέναντι στη Μάλμε - Βίντεο

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη (20:00) τη Μάλμε στη Σουηδία στον πρώτο αγώνα της 3ης προκριματικής φάσης του Champions League 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για όλους και για όλα στην σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της πρώτης αναμέτρησης του ΠΑΟΚ απέναντι στη Μάλμε για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στάθηκε στην ετοιμότητα των Πρωταθλητών Ελλάδας, ζήτησε συγγνώμη από τον Άλι Σαμάτα για το «κόψιμο» από τη λίστα των αγώνων με τη Μάλμε και χαρακτήρισε τον Ιβάν Νάσμπεργκ ως τον «ήρωα μου από το περσινό πρωτάθλημα»!



Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου 

Για το αν ο ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια είναι κακός, αλλά πάρει την πρόκριση θα τον απασχολήσει ή όχι: «Εξαρτάται από το τι ορίζουμε ως κακή απόδοση. Στον προηγούμενο ζευγάρι αγώνων πήγαμε την πρόκριση με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Οι μεταγραφές αλλάζουν το γκρουπ και χρειαζόμαστε χρόνο ως ομάδα».

Για το ποιες διαφορές βλέπει στην ομάδα που τελείωσε τη χρονιά και αυτή που έπαιξε στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν: «Δεν πρέπει να συγκρίνουμε την περσινή ομάδα με τη φετινή. Πέρσι παίξαμε σχεδόν 60 παιχνίδια και φέτος μόλις δύο επίσημα παιχνίδια. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά. Στην επιθετικότητα και στη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Αν περιμένατε ότι θα κερδίσουμε με 5-0 και 0-5 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα είναι πρόβλημα σας. Καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση με δύο νίκες, το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε την πρόκριση αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένες καταστάσεις».

Για το αν κάνει πιο δύσκολα τα παιχνίδια με τη Μάλμε γνωρίζοντας τους πιθανούς αντιπάλους στα πλέι οφ της διοργάνωσης: «Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι την ερχόμενη εβδομάδα, για μας υπάρχει μόνο η Μάλμε μπροστά μας. Το έξτρα κίνητρο είναι ότι αντιμετωπίζοντας μια ομάδα όπως η Μάλμε έχουμε την πιθανότητα να περάσουμε στα πλέι οφ».

Για το αν το στυλ παιχνιδιού της Μάλμε που είναι πολύ επιθετική ομάδα τον προβληματίζει: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που γεννήθηκαν να παίζει επιθετικό παιχνίδι. Να φέρνουν πολλούς ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη περιοχή ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές. Είναι στο χέρι μας να τους κάνουμε να συγχιστούν μέσα στο παιχνίδι. Να παίξουμε ένα παιχνίδι πάνω από τα δικά μας όρια τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στο ποδόσφαιρο οι ομάδες που έχουν πίστη, συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση καταφέρνουν να πάρουν αυτό που θέλουν στο τέλος των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση η πρόκριση θα κριθεί σε δύο παιχνίδια, υπάρχει η ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη και εκεί τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τη Μάλμε».

Για την παρουσία των Τισουντάλι και Τσάλοφ στην αποστολή για τα ματς με τη Μάλμε: «Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου κατά την οποία αλλάζω τη λίστα και έχω βάλει δύο ποδοσφαιριστές με τόση μικρή παρουσία στην ομάδα, το είχα κάνει άλλη μια φορά στη Σαουδική Αραβία με τον Καρίγιο. Ήταν δύσκολη απόφαση. Ένιωσα πίεση. Λυπάμαι για ότι έγινε με τον Άλι Σαμάτα, που ίσως να τον αδίκησα. Είχε μεγάλη συνεισφορά στο να πέτυχουμε πάνω από 100 γκολ, μπόρεί οι επιθετικοί μας να μην πέτυχαν πολλά γκολ, ωστόσο έκαναν πολλά πράγματα στο γήπεδο για την ομάδα, αλλά έπρεπε να μπουν οι νέοι παίκτες όσο πιο γρήγορα γίνεται προκειμένου να είναι έτοιμοι για τα επόμενα παιχνίδια».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν αργά στην προετοιμασία είναι έτοιμοι για τα ματς με τη Μάλμε: «Ίσως να περιμένατε να υπάρχει ένα μαγικό κουμπί, να το πατήσουμε και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι. Μπροστά μας έχουμε μια γεμάτη σεζόν και θα πρέπει να διαλέγουμε τους ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες προπονήσεις. Έχουμε όνειρο να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κάτι που είναι σημαντικό και για τα οικονομικά του συλλόγου, όπως και για τη Μάλμε, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κρίνουν την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι μετά από μια εβδομάδα ο παίκτης θα είναι έτοιμος. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Μια εβδομάδα μετά το τέλος της περσινής χρονιάς επικοινώνησα με τον Ιβάν Νάσμπεργκ στις διακοπές του και του είπα ότι για μένα ήταν ο ήρωας μου! Γιατί, όπως του είπα, μπήκε σε δύο ματς των πλέι οφ χωρίς να είναι έτοιμος και ανταποκρίθηκε. Μπήκε μέσα με τον Παναθηναϊκό όταν το σκορ ήταν 2-1 και νικήσαμε και μπήκε στα πιο δύσκολα τριάντα λεπτά της σεζόν εναντίον του Άρη, παίζοντας με παίκτη λιγότερο, εκεί που θα μπορούσε να είχαμε δεχθεί ένα γκολ, όμως και πάλι ανταποκρίθηκε. Γι’ αυτό ήταν ο ήρωας μου. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι θα έρθει ο χρόνος για να χρησιμοποιηθούν και πρέπει να είναι έτοιμοι»

Για το αν θέλει να μιλήσει ατομικά για κάποιον παίκτη της Μάλμε: «Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κάποιον. Έχει κάποιους παίκτες στην επίθεση που είναι απρόβλεπτοι, αγωνίζεται σ’ ένα πρωτάθλημα όπου είναι κυρίαρχη και θέλω να δω τι μπορεί να κάνει απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο».

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: «Γιατί έφυγες Άγγελέ μου;» - Η σπαρακτική ανάρτηση γιατρού για το 15 μηνών βρέφος

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραγουανή κολυμβήτρια απομακρύνθηκε αιφνιδίως από το Ολυμπιακό Χωριό, την κατηγορούν για ανάρμοστη συμπεριφορά

Κρήτη: Οδηγός λεωφορείου ξεπλένει τους τουρίστες από την άμμο πριν μπουν στο όχημα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr