AEK: Ψάχνει βάσεις πρόκρισης από την Αρμενία κόντρα στην Νόα στον δρόμο για τη League Phase

Η ΑΕΚ πρέπει να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στα play off του Conference League από το πρώτο αποψινό ματς (19:00, CosmoteSport 1) στην Αρμενία

Η πρώτη υποχρέωση της ΑΕΚ στον δρόμο προς τη League Phase του Conference League βγήκε. Το χαμηλό εμπόδιο της Ίντερ ντ' Εσκάλδες από την Ανδόρα ξεπεράστηκε και πλέον σειρά έχει το δεύτερο σκαλοπάτι στις διπλές αναμετρήσεις με τη Νόα για την πρόκριση στα play off του Conference League. Εκεί όπου εφόσον η Ένωση φτάσει τότε εκτός απρόοπτου θα βρει απέναντί της τη Χάιντουκ που είναι το φαβορί κόντρα στη Ρουζομπερόκ.

Όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η Νόα. Η ΑΕΚ πρέπει να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης απόψε (19:00, CosmoteSport 1) στην Αρμενία με σεβασμό στον αντίπαλο. Αυτό τόνισε και ο Ματίας Αλμέιδα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκέψεις για τον επόμενο αντίπαλο στα play off, κάτι που θα αποτελούσε ένδειξη υποτίμησης της αρμενικής ομάδας.

Είναι αυτονόητο ότι η ΑΕΚ πρέπει να παρουσιαστεί ακόμα πιο συγκεντρωμένη και βελτιωμένη σε σχέση με τα ματς με την Ίντερ ντ' Εσκάλδες, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει πλέον στη διάθεσή του και τους Λαμέλα, Περέιρα και Τσούμπερ, οι οποίοι προστέθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και τους Πινέδα, Ελίασον και Γαλανόπουλο που ξεπέρασαν την ίωση. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια βέβαια άφησαν και πληγές καθώς μετά τον Μπρινιόλι, οι κιτρινόμαυροι έχασαν και τον Γιόνσον για δύο μήνες.

Όσον αφορά τα πλάνα του Αλμέιδα, διάφορες θέσεις μοιάζουν ανοικτές από τη μέση και μπροστά και οι επιλογές στην ενδεκάδα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για το αν θα ντεμπουτάρει κάποιος από τους Λαμέλα και Περέιρα στο ματς. Στα μετόπισθεν τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα, με τον Στρακόσα στην εστία και τους Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα τετράδα στην άμυνα, ενώ στον άξονα δίπλα στον Σιμάνσκι, ο Πινέδα διεκδικεί την παρουσία του μαζί με τον Λιούμπισιτς.

Στην αριστερή πλευρά Γκατσίνοβιτς και Κοϊτά κοντράρονται για τη θέση, δεξιά ο Ελίασον μάλλον θα επανέλθει, στην κορυφή ο Λιβάι Γκαρσία θεωρείται σίγουρος και μένει να φανεί η επιλογή του «Πελάδο» στη θέση πίσω από τον φορ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, με τον Λαμέλα να έχει δοκιμαστεί εκεί στις προπονήσεις από τον Αργεντινό κόουτς, εκτός και αν διατηρηθεί ο Λιούμπισιτς. Υπάρχει πλέον και η λύση του Τσούμπερ που συνήθως παίζει εκεί, όμως ο Ελβετός ενδεχομένως να αποτελεί επιλογή από τον πάγκο για την κορυφή της επίθεσης μέσα στο παιχνίδι.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Εύγε Superman, πέτα ψηλότερα» - Αποθέωση για τον Καραλή μετά το χάλκινο στο Παρίσι

«Μου ζήτησαν €50.000 μια ημέρα πριν την εκδήλωση, καταστράφηκα» ξεσπά θύμα των υπαλλήλων της ΕΤΑΔ

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr