«Η κρίση πανικού με έκανε να βυθιστώ στο άγχος»: Όταν ο Καραλής μιλούσε για τη μάχη του με την κατάθλιψη

«Η κρίση πανικού με έκανε να βυθιστώ στο άγχος»: Όταν ο Καραλής μιλούσε για τη μάχη του με την κατάθλιψη

Δείτε την ανάρτησή του τον Αύγουστο του 2022

karalis34
«Fly Manolo, fly» ήταν η αγαπημένη φράση του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ενθάρρυνε καθημερινά στον εαυτό του, θέλοντας να ξεφύγει από τα σκοτάδια της κατάθλιψης που τον κυρίευαν για χρόνια και να περάσει στην παγκόσμια καταξίωση.

Ο Μανόλο που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα στα 5.90 στο κατάμεστο από κόσμο «Σταντ Ντε Φρανς» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον Αύγουστο του 2022, μέσα από μια ανάρτησή του στο instagram είχε κάνει γνωστό ότι αποσύρεται προσωρινά από τα γήπεδα λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο «κακός» Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε.

Κλείσιμο
Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος.

Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου» είχε αναφέρει ο ίδιος.



Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα από πατέρα με καταγωγή από τον Πύργο της Ηλείας και μητέρα από την Ουγκάντα, ποτέ δεν έκρυψε από τον κόσμο τα προβλήματα της κατάθλιψης και του ρατσισμού που τον βύθισαν και τον κρατούσαν μακριά από την επιτυχία της ζωής του. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που κατάφερε το ακατόρθωτο και υπόσχεται να κατακτήσει πολλά μετάλλια ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης