Στα Σπάτα το πρώτο αθλητικό κέντρο «Καραλή»

Εκεί που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στην ιστορική περιοχή των Σπατών, θα πάρει το όνομά του το νέο αθλητικό κέντρο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής, Δημήτρη Μάρκου.

Ο Ολυμπιονίκης μας, Εμμανουήλ Καραλής, γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου 1999, χάλκινος στο επί κοντώ με τα Εθνικά μας χρώματα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή των Σπατών.

Ξεκίνησε την αθλητική του πορεία στους τοπικούς συλλόγους και γρήγορα ξεχώρισε για τις επιδόσεις του. Το 2016, σε ηλικία μόλις 17 ετών, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων στο άλμα επί κοντώ με άλμα στα 5,55 μέτρα. Οι επιτυχίες του συνεχίστηκαν, και το 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Ο Δήμαρχος Σπατών – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου σε ανάρτησή σου τόνισε χαρακτηριστικά για τον συντοπίτη τους: «…Είναι υποχρέωσή μας, με την αποπεράτωση των εργασιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Μαζαρέκο, να δώσουμε το όνομά του ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή στον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία…».

 

Η σχετική ανάρτηση:







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr