Conference League: Δείτε το αδιανόητο γκολ που έφαγε ο Στρακόσα από τον τερματοφύλακα της Νόα - Ιστορικό κάζο για την ΑΕΚ με ήττα 3-1

Conference League: Δείτε το αδιανόητο γκολ που έφαγε ο Στρακόσα από τον τερματοφύλακα της Νόα - Ιστορικό κάζο για την ΑΕΚ με ήττα 3-1

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν εκτίμησε σωστά τον αέρα και στο 67' δέχθηκε ένα απίστευτο γκολ - Η Ένωση υπέστη ήττα-σοκ στον 1ο αγώνα για τον Γ΄προκριματικό γύρο του Conference League και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στη ρεβάνς του Δεκαπενταύγουστου

Goal_Noa
Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Αρμενία, όμως όχι απλά ισοφαρίστηκε πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 67' βρέθηκε πίσω στο σκορ μ' ένα απίθανο γκολ...

Ο τερματοφύλακας της Νόα εκτέλεσε ένα φάουλ μέσα από την περιοχή του με τη μπάλα να φεύγει με δύναμη από τα πόδια και να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω του αέρα, τον οποίο δεν υπολόγισε σωστά ο Στρακόσα με αποτέλεσμα να την δει να καταλήγει στα δίχτυα του...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d390is2notg1)

Ήττα-σοκ με 3-1 για την ΑΕΚ

Αυτό, όμως, δεν ήταν το μεγαλύτερο... κακό που βρήκε την ΑΕΚ στην Αρμενία, καθώς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υπέστη ήττα-σοκ από τη Νόα με 3-1, στον πρώτο αγώνα για τον Γ΄προκριματικό γύρο του Conference League. Η Ένωση καλείται πλέον να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στη ρεβάνς του Δεκαπενταύγουστου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ένωση προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία στο 22΄, ισοφάρισε ο Πινσόν στο 33΄, ενώ στο 67΄ ο τερματοφύλακας Τσαντάρεβιτς της Νόα πέτυχε το πλέον απίστευτο γκολ, με σουτ 90 μέτρων, από την περιοχή του στα δίχτυα του Στρακόσα. Στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκρεγκόριο διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d391764dg5k9)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d390is2notg1)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d38zdfjyn5o9)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d38z7lhw55mx)


Το ματς

Η Ένωση ξεκίνησε επιθετικά και κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, απειλώντας κυρίως με στατικές φάσεις. Στην πρώτη ο Μουκουντί αστόχησε σε κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς στο 8΄.

Στη δεύτερη, από κόρνερ του Σέρβου, ο Λιβάι Γκαρσία σηκώθηκε ψηλότερα απ΄όλους και άνοιξε το σκορ στο 22΄. Από το σημείο εκείνο ο ρυθμός της ΑΕΚ έπεσε και οι Αρμένιοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν μπροστά. Μάλιστα ισοφάρισαν στην πρώτη τους ευκαιρία.

Στο 33΄ ο Καμερουνέζος Πινσόν με ατομική προσπάθεια και έξοχο δεξί διαγώνιο σουτ, ισοφάρισε 1-1.

Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ είχε κοντρά τον πολύ δυνατό αέρα κι αυτό έμελε να αποδειχθεί κομβικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Όσες φορές η μπάλα σηκωνόταν στον αέρα, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλο πλεονέκτημα και πίεζαν την Ένωση, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν τη μεγάλη ευκαιρία. Όμως στο μέσο του δεύτερου 45λεπτου έγινε η φάση που σίγουρα θα αποτελέσει highlight για το φετινό Conference League, ίσως και διαχρονικά για τη διοργάνωση, καθώς σημειώθηκε ένα από τα πιο... σπάνια γκολ που έχουν επιτευχεί ποτέ σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η μπάλα βρισκόταν στην περιοχή της Νόα και ο γκολκίπερ Τσαντάρεβιτς έκανε το γέμισμα με το αριστερό πόδι. Ο ισχυρός άνεμος έδωσε απίστευτη φόρα στη μπάλα, η οποία αναπήδησε στο ύψος της περιοχής της ΑΕΚ και «κρέμασε» τον Θωμά Στρακόσα, για να γίνει το 2-1 στο 67ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν με την ψυχή τους -και δίκαια- αυτό το απρόσμενο «δώρο» με τον Όγκνιεν Τσαντάρεβιτς να γνωρίζει την αποθέωση.

Ο Αλμέιδα έριξε αμέσως στο ματς τον Έρικ Λαμέλα και τον Ρομπέρτο Περέιρα για να πάρει η ΑΕΚ ώθηση από την αύρα των δύο Αργεντινών σταρ. Αμφότεροι στο ντεμπούτο τους με τα «κιτρινόμαυρα» προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, αλλά οι γηπεδούχοι έδειχναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Άλλωστε μια νίκη σε τέτοιο επίπεδο θα ήταν αναμφίβολα η μεγαλύτερη της σύντομης -μόλις 7 ετών- ιστορίας της. Όπερ και εγένετο με τους Αρμένιους να φτάνουν σε ακόμα ένα γκολ στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, από ακόμα μία αδράνεια της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Ο Στρακόσα σταμάτησε σε πρώτο χρόνο τον Γκρεγκόριο, ο οποίος όμως ξαναπήρε τη μπάλα και με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Η ΑΕΚ έχει πλέον μπροστά της τη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου για να αποφύγει την πανωλεθρία.

Διαιτητής: Βίσαρ Καστράτι (Κόσοβο)
Κίτρινες: Γκάμπος, Πάμπλο Σάντος, Σανγκαρέ - Λιούμπιτσιτς, Κοϊτά, Ρότα

ΝΟΑ (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Θοράρινσον, Πάμπλο Σάντος (82΄ Χαμπαρτσουμιάν), Μίλκοβιτς, Γκάμπος (46΄ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ, Μανβελιάν, Πίνσον (78΄ Μουραντιάν), Ματέους Αϊάς (46΄ Γκρεγκόριο), Φερέιρα (90΄ Πετροσιάν)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72΄ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Πινέδα (68΄ Περέιρα), Ελίασον (78΄ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68΄ Κοϊτά), Λιούμπιτσιτς (68΄ Λαμέλα), Γκαρσία.

Ο Στρακόσα δεν είναι ο μόνος τερματοφύλακας που... τρώει γκολ από βολέ του αντίπαλου γκολκίπερ

Πάντως ο Στρακόσα δεν είναι ο μόνος που έχει δεχθεί τέτοιο γκολ όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί...

Longest Goals Scored by Goalkeepers


Ενώ ένα απο τα πιο γρήγορα γκολ στην Premier League έχει πετύχει με τη φανέλα της Στόουκ Σίτι ο Βόσνιος τερματοφύλακας Ασμίρ Μπέγκοβιτς σκοράροντας στα 13 δευτερόλεπτα του αγώνα με την Σουθάμπτον

When a goalkeeper SCORES after 13 seconds #shorts


Ειδήσεις σήμερα:

Τιμ Γουόλς: Ποιος είναι ο «εκλεκτός» της Κάμαλα Χάρις - Βετεράνος της Εθνοφρουράς και πρώην εκπαιδευτικός

Αθήνα 2004 vs Παρίσι 2024: Το μέτρο του Απόλλωνα απέναντι στην τρέλα του Διονύσου

Banksy: Μία κατσίκα το νέο του έργο σε κτίριο στο Λονδίνο - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης