Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο 18χρονος Spiderman, Σαμ Γουότσον, και το ρεκόρ 4,75 στην αναρρίχηση

Έσπασε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ - «Αυτοί πάνε οριζόντια κι εγώ πάω κάθετα, μάχομαι με τη βαρύτητα. Είμαι ο γρηγορότερος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων», λέει - Τελικά τερμάτισε τρίτος και πήρε το χάλκινο

Στα 4.75 δευτερόλεπτα κατάφερε να τερματίσει ο 18χρονος Σαμ Γουότσον στην αναρρίχηση, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ, λίγο μετά την προσπάθεια του Βέντρικ Λεονάρντο από την Ινδονησία, ο οποίος μάτσαρε το προηγούμενο παγκόσμιο στα 4.79.

Ένα ρεκόρ που είχε ο Γουότσον από το Παγκόσμιο, έχοντας σπάσει το ρεκόρ που είχε ο Λεονάρντο (4.90), και μάλιστα δις, με καλύτερο χρόνο στα 4.85 και τα 4.79.

Το πήρε προσωπικά ο Αμερικάνος, ο οποίος για να προκριθεί στα προημιτελικά είπε να... μιμηθεί τον Spiderman, όπως τον παρομοιάζουν πολλοί στο ίντερνετ αφότου έγινε viral το παρακάτω βίντεο.



Τιμή του και καμάρι του, τουλάχιστον όπως φαίνεται κι από τις δηλώσεις του λίγο αργότερα. «Υποθέτω ότι το 4.75 είναι ο γρηγορότερος χρόνος στην ιστορία των Ολυμπιακών, όσον αφορά τα αθλήματα με χρονομέτρηση. Είναι κουλ τίτλος και υποθέτω ότι κανείς δεν μπορεί να μου τον πάρει», ανέφερε.

Βέβαια, θα έλεγε κανείς άλλο τα 15 μέτρα αναρρίχηση και άλλο ο δρόμος 100 μέτρων, αλλά είχε και για εκεί απάντηση, δηλώνοντας πριν λίγες ημέρες πως: «Αυτοί πάνε οριζόντια κι εγώ πάω κάθετα, μάχομαι με τη βαρύτητα».

Αλίμονο κι αν δεν θα το ξεστόμιζε όπως και να 'χει, έχοντας νωρίτερα υποσχεθεί πως θα το πράξει. «Θα έχω το γρηγορότερο ρεκόρ στην ιστορία των Ολυμπιακών, οπότε μου κάνει», είχε πει συγκεκριμένα.

Ο 18χρονος, που πάει ξεκάθαρα για το χρυσό, είναι από το Τέξας και ξεκίνησε να ασχολείται με την αγωνιστική (ταχεία) αναρρίχηση όταν ήταν 14 ετών, στην περίοδο της καραντίνας.

Εν τέλει ο Γουότσον τερμάτισε τρίτος και πήρε το χάλκινο, με τον Βέντρικ Λεονάρντο να ματσάρει το παγκόσμιο ρεκόρ (4,75) και να παίρνει το χρυσό απέναντι στον Κινέζο Γου που έκανε 4,77.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr