Olympia Runners: Από την Αρχαία Ολυμπία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο Μαραθώνιος «Marathon Pour Tous» είναι μια καινοτόμος διοργάνωση που θα λάβει χώρα παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες -  Οι ερασιτέχνες αθλητές θα έχουν αυτή την μοναδική ευκαιρία να τρέξουν τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου

Στον «Marathon Pour Tous»- «στον Μαραθώνιο για όλους» στο Παρίσι, το βράδυ της 10ης Αύγουστου θα συμμετάσχουν Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, μέλη των Olympia Runners. Μετά από θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημά τους από τον ίδιο τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Paris 2024, Tony Estanguet αλλά και μετά από κλήρωση ενός μέλους τους που κέρδισε την συμμετοχή του μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο, αφου συμμετείχε σε όλα τα challenge της διοργάνωσης, οι Olympia Runners θα εκπροσωπήσουν, όχι μόνο την τοπική τους κοινότητα αλλά και τις αξίες των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συμμετοχή τους σε αυτόν τον μαραθώνιο αντιπροσωπεύει εκτός από τη φυσική τους προσπάθεια και τη χαρά της συμμετοχής σε μια διοργάνωση που συνδέεται με την Ολυμπιακή παράδοση.

Ο Μαραθώνιος «Marathon Pour Tous» (Μαραθώνιος για Όλους) είναι μια καινοτόμος διοργάνωση που θα λάβει χώρα στο Παρίσι, για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία, παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με τον «Marathon Pour Tous», οι ερασιτέχνες αθλητές θα έχουν αυτή την μοναδική ευκαιρία να τρέξουν τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου τη νύχτα, χρονικά ανάμεσα στους δύο αγώνες των elite ανδρών και γυναικων, δίνοντας τη δυνατότητα σε 20.024 ερασιτέχνες δρομείς από 137 χώρες, να ακολουθήσουν τα βήματα των κορυφαίων δρομέων και Ολυμπιονικών.



Αυτή θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία, σε μια μοναδική και πρωτότυπη διαδρομή, που θα γιορτάζει την κληρονομιά και την ιστορία της περιοχής του Παρισιού αλλά και του Ολυμπισμού.

Απονέμοντας τους στο τέλος και το γνωστό Finishers medal, ένα βαρύτιμο και ιδιαίτερα φιλοτεχνημένο μετάλλιο ειδικά για αυτόν τον αγώνα, προσφορά του βασικού χορηγού του αγώνα, γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών στην Γαλλία. Κάτι που θα αποτελέσει και το τέλειο αναμνηστικό από την συμμετοχή των δρομέων σε αυτόν τον μαραθώνιο στους Ολυμπιακους Αγώνες.

Ο εν λόγω μαραθώνιος “Marathon Pour Tous” είναι μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 ως παράλληλο αγώνισμα έχοντας πέρα απο τον μαραθώνιο και αγώνισμα 10 χλμ. εντός του κέντρου της πόλης.

Η διοργάνωση έχει ως στόχο να εμπλέξει και να εμπνεύσει το ευρύ κοινό, επιτρέποντας σε απλούς πολίτες να τρέξουν σε μια διαδρομή που σχετίζεται με την Ολυμπιακή διαδρομή.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 το βράδυ στις 10 Αυγούστου 2024, με τη διαδρομή να ακολουθεί τη διαδρομή του Ολυμπιακού Μαραθωνίου.



Με αφετηρία το Hotel de Ville και μια απαιτητική διαδρομή ως τις Βερσαλλίες και πίσω, με τελικό τερματισμό στην Esplanade des Invalides, περνώντας από όλα τα εμβληματικά μνημεία της πόλης.

Μια διαδρομή, φόρο τιμής στις γυναίκες και σ’ ένα από τα πρώτα και σημαντικά γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης: Την πορεία των γυναικών στις Βερσαλλίες στις 5 Οκτωβρίου 1789, γνωστή και ως «Ημέρες Οκτώβρη».

Οι Olympia Runners (Δρομείς Ολυμπίας), δρομείς με καταγωγή από την ιστορική Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ιδρύθηκε το 2016 και αποτελεί θεσμικό υποστηρικτή του Μαραθωνίου Ολυμπίας.

Η ομάδα απαριθμεί δεκάδες μέλη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έμβλημά της οι 4 αρχαίοι δρομείς που συμβολίζουν τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Τους συνοδεύει το κλαδί της ελιάς, δέντρο του καλού συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως.

Σύμβολο ειρήνης και νίκης, αθανασίας και ευφορίας, ολυμπιακών ιδεωδών.

4 δρομείς – αγγελιοφόροι, μεταφέρουν τα μηνύματα που συμβολίζει η ελιά στα 4 σημεία του ορίζοντα. Εν προκειμένω στο Παρίσι.



Η αποστολή που θα αποτελείται από 5 δρομείς – μέλη του συλλόγου.

Τον Γιώργο Κατσαριώτη, Πρόεδρο των Olympia Runners, τον Γιώργο Μπούσδα, Στέλιο Γεωργίου, Γιάννη Βαχλιώτη και τον Διονύση Βασιλάκο, του οποίου ο προπάππους του, Χαρίλαος Βασιλάκος, ήταν ο πρώτος νικητής στην ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου (10 Μαρτίου 1896) αλλά και 2ος Ολυμπιονίκης στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο της Αθήνας το 1896. Η οικογένεια του έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Αρχαία Ολυμπία από το 1969, όταν και έδωσε προς έκθεση το Ολυμπιακό Μετάλλιο αλλά και το μοναδικό δάφνινο στεφάνι που διασώζεται από εκείνη την εποχή στο Μουσείο Νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαια Ολυμπία.


Ο αγώνας προωθεί την κοινωνική συμμετοχή και την ενίσχυση της σωματικής άσκησης, ενω ταυτόχρονα στέλνει πολλαπλά μηνύματα και ιδιαίτερους συμβολισμούς.

Ευκαιρίες για Όλους: Δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και επιπέδου να ζήσουν την εμπειρία ενός ολυμπιακού μαραθωνίου.

Ο “Marathon Pour Tous” αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις του τρεξίματος και τον ευρύτερο κοινό να λάβουν μέρος σε μια ιστορική αθλητική διοργάνωση και να βιώσουν την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο και καινοτόμο που τα μέλη- δρομείς των Olympia Runners με την συμμετοχή τους όχι μόνο εκπροσωπούν τους εαυτούς τους και την ομάδα τους αλλα και την χώρα τους σε ενα διεθνες γεγονός, ιδιαίτερα δε και τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες !



Συντομη παρουσίαση των μελών της αποστολής:



Γιώργος Κατσαριώτης, πρόεδρος των Olympia Runners.

Προσπαθώντας να απαντήσει στην ερώτηση ενός περίεργου τύπου "εσύ που είσαι", ξεκίνησε να τρέχει το 2015.
Μπήκε στις μεγάλες αποστάσεις ένα χρόνο αργότερα για ένα "φόρο τιμής".
Έκτοτε, κάθε μαραθώνιο, εκτός από το "μήνυμα" που μεταφέρει, κάπου τον αφιερώνει. Αν και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγωνες και στον "Marathon pour tous" είναι όνειρο ζωής, θεωρεί μεγαλύτερο επίτευγμα τον "θεμέλιο λίθο" των Olympia Runners.
Το μήνυμα - φιλοσοφία του: "Ένδον σκάπτε, ένδον η πηγή του αγαθού και αεί αναβλύειν δυναμένη, εάν αεί σκάπτεις."


Γιώργος Μπουσδας.

Προερχόμενος από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (motocross), με πολλές διακρίσεις, έκανε ένα πέρασμα για 4 χρόνια από την ποδηλασία.
Έτρεξε τον πρώτο του αγώνα το 2016 και τον πρώτο του μαραθώνιο το 2018, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο trail running.
Mε την συμμετοχή του στο "Marathon pour tous" θέλει να τιμήσει την πόλη που διαμένει την Αρχαια Ολυμπια και να περάσει το μηνυμα των αγώνων της αρχαιότητας, εκεχειρία, ειρήνη μεταξύ των λαών !
Το μήνυμα - φιλοσοφία του "ποτέ μην τα παρατάς, επιμονή και υπομονή"


Στέλιος Γεωργίου.

Ετρεξε τον πρώτο του αγώνα όταν ήταν παιδί τρέχοντας με τον αδερφό του ενώ χρίστηκε μαραθωνοδρόμος το 2012 με τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο Αθηνών, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που είχε από παιδί. Με τη συμμετοχή του στον "Marathon Pour Tous" θελει να ζήσει έναν μαραθώνιο κοντά στους αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων.
Το μήνυμα - φιλοσοφία του: "Δεν τα παρατάω ποτέ σταματώ μόνο όταν τερματίσω."


Γιάννης Βαχλιώτης.

Ερασιτέχνης δρομέας - μαραθωνοδρόμος από το 2016 αλλά αθλητής από πάντα.
Κέρδισε τη συμμετοχή του στον "Marathon Pour Tous" μετά από κλήρωση μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο, αφου συμμετείχε σε όλα τα challenge της διοργάνωσης.
Η συμμετοχή του στον "Marathon Pour Tous" είναι από μόνη της όνειρο ζωής!
Τα ιδεώδη που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί αγώνες και ο μαραθώνιος δρόμος, σε συνδυασμό με την καταγωγή του κάνουν ακόμα πιο σπουδαία αυτή την εμπειρία.
Το μήνυμα-φιλοσοφία του: "Καθε μέρα κάτι και για πάντα!"


Διονύσης Βασιλάκος.

Ετρεξε τον πρώτο του αγώνα 10χλμ το 2013 ενώ χρίστηκε μαραθωνοδρόμος το 2017 με τη συμμετοχή του στον Μαραθώνιο Αθηνών, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που είχε από παιδί. Τον ακολουθεί βαριά κληρονομιά, καθώς προπάππους του είναι ο Χαρίλαος Βασιλάκος, πρώτος νικητής Μαραθωνίου Δρόμου στην ιστορία αλλά και ασημένιος Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο της Αθήνας το 1896.
Με τη συμμετοχή του στον "Marathon Pour Tous" θέλει να τιμήσει την κληρονομιά αυτη, το πάθος και το αθλητικό πνεύμα που εκείνος ενσάρκωσε.
Το μήνυμα - φιλοσοφία του: "Αν έκανες το καλύτερο που μπορούσες, τότε έχεις νικήσει".

Ειδήσεις σήμερα:

Στα ύψη η ένταση στο Ισραήλ που απειλεί να εξοντώσει τον νέο ηγέτη της Χαμάς εν αναμονή της ιρανικής επίθεσης

Με καταγωγή από τη Βόρεια Μακεδονία ο 19χρονος τζιχαντιστής που ετοίμαζε χτύπημα σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Αυστρία

Οι φωτογραφίες της Τζέσικα Άλμπα από τη Μύκονο - Γλυκές αναμνήσεις, γράφει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr