Κάστερ Σεμένια: Υποψήφια για πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου το 2027

H Νοτιοαφρικάνη είναι σε σύγκρουση για αρκετά χρόνια με τη World Athletics λόγω των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης της

Η Κάστερ Σεμένια, διπλή Ολυμπιονίκης στα 800 μέτρα (2012 και 2016), επιβεβαίωσε στο γερμανικό κανάλι ARD την επιθυμία της να γίνει πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics), για να «προστατεύσει τους αθλητές».

Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, όταν ο 67χρονος σημερινός πρόεδρος Σεμπάστιαν Κόε, που είναι επικεφαλής εξουσία από το 2015, δεν θα μπορεί πλέον να είναι υποψήφιος.

H Νοτιοαφρικάνη είναι σε σύγκρουση για αρκετά χρόνια με τη World Athletics λόγω των υψηλών επιπέδων τεστοστερόνης της. Ήδη από το 2018, η Σεμένια, που είχε διαπιστωθεί με υπερανδρογονισμό (με υψηλά επίπεδα ανδρικών ορμονών) είχε αρνηθεί να υποκύψει στους κανόνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας που απαιτούσε να λάβει φάρμακα για να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης που παράγει φυσικά το σώμα της.

«Καταλαβαίνω τη σημασία του αθλητισμού. Θα πρέπει να αφορά την προστασία και τη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης όλων των αθλητών», είπε η Νοτιοαφρικανή, η οποία πιστεύει ότι έχει όλες τις πιθανότητες να κερδίσει αυτές τις εκλογές.

«Φυσικά και μπορώ να έχω αρκετή υποστήριξη για αυτό. Όταν διεκδικείς ένα αξίωμα, πρέπει να έχεις όραμα. Δεν μπορείς να δίνεις υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που δεν μπορείς να τηρήσεις, που δεν είναι εφικτές ή που δεν είναι ρεαλιστικές».

Ειδήσεις σήμερα:

«Τα μισά όπως είχαμε πει»: Το ντοκουμέντο του εκβιασμού από την υπάλληλο του ΕΦΚΑ που ζητούσε «μίζα» από γυναίκα για επίδομα αναπηρίας

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Μαίνεται ανεξέλεγκτη - Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγκλονίζει ο Σρέντερ για τον ρατσισμό που βίωσε: Με έλεγαν βρώμικο λόγω του χρώματος του δέρματός μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr