Θεσσαλονίκη: Με χειροκροτήματα και αγκαλιές υποδέχθηκαν την Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Χριστίνα Μπούρμπου - Βίντεο και φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: Με χειροκροτήματα και αγκαλιές υποδέχθηκαν την Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας Χριστίνα Μπούρμπου - Βίντεο και φωτογραφίες

Συγκινημένος ο πατέρας της που είναι πρώην αθλητής της κωπηλασίας - «Είναι ένα παιδί με φοβερό ήθος»

bourbou-04
Με αγκαλιές, ανθοδέσμες και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν συγγενείς και φίλοι την Ολυμπιονίκη στη δίκωπο γυναικών και αθλήτρια του ΝΟΘ, Χριστίνα Μπούρμπου, η οποία έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το βράδυ της Πέμπτης.

Η ολυμπιονίκης με καταγωγή από την Καλαμαριά, που μαζί με την συναθλήτριά της Ευαγγελία Αναστασιάδου έδωσαν ό,τι είχαν στον τελικό της Δικώπου γυναικών, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να βρεθούν στα μετάλλια, κατακτώντας την 6η θέση, «χάθηκε» συγκινημένη στις αγκαλιές των δικών της ανθρώπων που την περίμεναν στον χώρο αφίξεων.

«Στην αρχή ένιωθα λίγο στενόχωρα όμως τώρα έχει αλλάξει αυτό το συναίσθημα και είμαι χαρούμενη και ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα που φέραμε. Μπορέσαμε να ανεβάσουμε τη χώρα μας ψηλά, όχι στο βάθρο, αλλά αυτό ήτανε τώρα. Και στο Τόκιο προσπάθησα, δεν μας βγήκε με την κοπέλα που ήμασταν, ούτε τώρα, αλλά θεωρώ ότι στην τρίτη Ολυμπιάδα μου θα γίνει κι αυτό», ήταν τα πρώτα λόγια της Χριστίνας Μπούρμπου.

Υποδοχή της Mπούρμπου στη Θεσσαλονίκη
Κλείσιμο


«Ήταν τεράστια επιτυχία, ειδικά με την Ευαγγελία που ήμαστε έναν χρόνο πλήρωμα, ήταν πάρα πολύ καλό αυτό που κάναμε. Θεωρώ ότι μπορεί να χρειαζόμασταν λίγο παραπάνω χρόνο αλλά όλα θα γίνουν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αφού πάρει μερικές ανάσες θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την επόμενη Ολυμπιάδα.

Σε ερώτηση για το ποιες στιγμές θα ξεχώριζε, η 24χρονη Ολυμπιονίκης ανέφερε ότι «αυτό που θα μου μείνει και μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι η κερκίδα στον τελικό και τον ημιτελικό που άκουγα πάρα πολλούς Έλληνες να μας φωνάζουν ''πάμε, κι άλλο''. Αυτό δε το είχαμε στο Τόκιο. Την ώρα που τραβούσα κουπί ένιωθα το στομάχι μου να σφίγγει γιατί ένιωθα τέτοια χαρά που άκουγα δικούς μας ανθρώπους εκεί που μας στήριζαν και είμαι σίγουρη ότι κι άλλοι Έλληνες μας στήριζαν μέσω της τηλεόρασης. Οπότε είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό», ανέφερε.

Συγκινημένος ο πατέρας της, Κώστας Μπούρμπος, ο οποίος είναι πρώην αθλητής της κωπηλασίας, τόνισε ότι είναι πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος με την επιτυχία της Χριστίνας, η οποία έχει καταφέρει να πάει στον τελικό σε δύο Ολυμπιάδες ένω έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στο παρελθόν, στην Ολυμπιάδα νέων.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι για αυτό, χαίρομαι που μας ξεπέρασε και εμένα και τους αθλητές της χώρας. Κάνει τη χώρα μας υπερήφανη κάθε φορά όπως και όλοι οι αθλητές μας. Τα παιδιά κάνουνε πάρα πολύ σκληρή δουλειά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι συνέχεια να τα στηρίζουμε. Μόνο με την υποστήριξή μας είναι η μεγαλύτερή τους επιβράβευση», είπε.

bourbou-01
bourbou-08
bourbou-02
bourbou-03
bourbou-07
bourbou-06
bourbou-04
bourbou-05
bourbou-09
bourbou-010
bourbou-011


«Ξέρουμε τη Χριστίνα από μικρό κοριτσάκι, από όταν ήρθε πριν από 12 χρόνια. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί είναι η δεύτερη σερί Ολυμπιάδα και κατάφερε και μπήκε στον τελικό. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό άθλημα και το αγώνισμα που τρέχει η Χριστίνα, η δίκωπος, πρέπει να έχουν πολύ ψηλά κορμιά, περισσότερα κιλά, ενώ η Χριστίνα είναι ένα φυσιολογικό κορίτσι όπως και το πλήρωμά της και αυτό που κατάφερε είναι παρά πολύ σπουδαίο. Καμαρώνουμε, χαιρόμαστε και είμαστε πολύ περήφανοι για τη Χριστίνα μας», ανέφερε με τη σειρά του, ο Παντελής Παπατέρπος, προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την οικογένεια και τους φίλους της αθλήτριας, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν για να την υποδεχθούν οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Ζαχαρίας Κώστας, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μισυρλής, καθώς και η αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Εθελοντισμού και Ισότητας Φύλων, Θεοδώρα Κιφωνίδου (πρόεδρος του ΝΑΟΚΘ) προκειμένου να καλωσορίσουν εκ μέρους του Δήμου Καλαμαριάς την 6η Ολυμπιονίκη του Παρισιού.

«Είναι ένα παιδί με φοβερό ήθος είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα, έχει βρεθεί και τις δυο φορές μέσα στην εξάδα με όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ένα παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό», είπε η Θεοδώρα Κιφωνίδου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεία: Θεωρούμε ότι ήταν τσίμπημα καφέ αράχνης, λένε οι γιατροί στον Πύργο για τον θάνατο του 48χρονου - «Δεν υπάρχει αντίδοτο»

Βρετανία - Αποκάλυψη του BBC: Ποια είναι η ιστοσελίδα που «έσπειρε» τα fake news και υποδαύλισε τις ταραχές στη Βρετανία

Αυστρία: Νέα στοιχεία για τον 19χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Σουίφτ - Παραιτήθηκε από τη δουλειά του λίγες μέρες πριν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης