Ολυμπιακοί Αγώνες: Η άλτρια του επί κοντώ από τη Νορβηγία που έγινε viral χωρίς να πάει καν στο Παρίσι

Ο πατέρας της ήταν αθλητής του τριπλούν, αλλά όλοι λένε πως θα τον ξεπεράσει - H 17χρονη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 βγήκε δεύτερη πίσω από την Ελληνίδα Αναστασία Μπουμπουλίδη - Δείτε βίντεο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο και ο στίβος είναι συνήθως ο «πρωταγωνιστής». Ετσι, σε κάθε διοργάνωση ξεχωρίζουν πρόσωπα είτε για τις απίστευτες επιδόσεις τους, είτε τραβούν τα φώτα πάνω τους για το παρουσιαστικό τους. Τι γίνεται όμως όταν μια αθλήτρια γίνεται κορυφαίο trend και μεγάλο viral δίχως καν να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ο λόγος για την 17χρονη, Έμπλα Ματίλντα Νέρβε από την Νορβηγία τα άλματα της οποία κάνουν τον γύρο των social media τις τελευταίες ημέρες και ας μην ήταν στο Παρίσι μαζί με την Λένε Όνσρουντ Ρέτζιους που συμμετείχε στον τελικό παίρνοντας πολύ χαμηλή θέση.

Το βίντεο της Νέρβε που γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι στην πραγματικότητα από την ευρωπαϊκή διοργάνωση κάτω των 18 ετών που έλαβε χώρα στη Σλοβακία στα τέλη Ιουλίου, Εκεί, η 17χρονη αθλήτρια από την Νορβηγία κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, ούσα πίσω από την Ελληνίδα άλτρια Αναστασία Μπουμπουλίδη.


Το viral βίντεο:


Με άλμα στα 4.20 η νεαρή Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το χρυσό, ενώ η Νορβηγίδα έφτασε στα 4.15 που είναι και το ρεκόρ καριέρας της ως τώρα, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.



«Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη Νορβηγία στη Σλοβακία», δήλωσε η 17χρονη προσθέτοντας: «Μια εμπειρία που δεν θα ξεχαστεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μηχανισμό υποστήριξης γύρω μου που το κάνει αυτό δυνατό».



Μόλις τελείωσε η ευρωπαϊκή διοργάνωση Κ18, η Νέρβε επέστρεψε στην πατρίδα της για να απολαύσει το καλοκαίρι.

Στην διοργάνωση που έγινε στην Σλοβακία και ηττήθηκε από την Ελληνίδα αθλήτρια, η Νέρβε έδειξε πολύ μεγάλη προοπτική φτάνοντας στα όριά της. Τα άλματά της ήταν αρκετά τεχνικά, έδειξε ταχύτητα στον διάδρομο και κατάφερε να βγει αρκετά πάνω από τον πήχη στα περισσότερα επιτυχημένα της. Με άλμα στα 4.15 μόλις στα 17 της χρόνια, μπορεί σίγουρα να ονειρεύεται παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028 παρότι θα είναι ακόμα μόλις 21 ετών. Ενδεικτικά, η επίδοση της Νορβηγίδας στον τειλικό του Παρισίου ήταν στα 4,40 μέτρα.


Η Έμπλα Ματίλντε Νέρβε κατέχει περήφανα τον τίτλο της κατόχου του ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 15 χάρη στο άλμα που έκανε στα 3,80 μ. και μέχρι τότε θερούνταν ανέφικτο για τις συναγωνίστριές της.


Η νεαρή αθλήτρια προέρχεται από αθλητική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της Σιγκούρντα Νέρβεα ασχολήθηκε επίσης με τον στίβο και συγκεκριμένα με το τριπλούν. Ωστόσο, όλοι περιμένουν ότι η όμορφη Νέρβε θα επισκιάσει τον πατέρα της πολύ σύντομα, και τα αποτελέσματα που έχει πετύχει μέχρι στιγμής είναι ήδη μια ένδειξη για μια μεγάλη καριέρα στο δημοφιλές άθλημα του στίβου.

 

Επίσης, αυτό το 17χρονο κορίτσι από τη Νορβηγία είναι, όπως κάθε έφηβος, ενεργό στα κοινωνικά δίκτυα, όπου δημοσιεύει τακτικά φωτογραφίες και βίντεο και δέχεται πολυάριθμα κομπλιμέντα για την εμφάνισή της, αλλά και για τις αθλητικές της ικανότητες, δεδομένου ότι δεν δημοσιεύει μόνο περιεχόμενο από την ιδιωτική της ζωή. 



Ειδήσεις σήμερα:

Τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας στη Βραζιλία και ο 35χρονος πιλότος - Σχηματιζόταν πάγος, λένε συνάδελφοί του

Απίστευτο σκηνικό στον τελικό του μπιτς βόλεϊ γυναικών στο Παρίσι: Οι Βραζιλιάνες καβγάδισαν με τις Καναδές και ο DJ έπαιξε το Imagine


Όταν η μητέρα Τσιτσιπά του ζήτησε τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου επειδή είπε ότι θα ήθελε οι γονείς του να μην τον πιέζουν τόσο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr