Στέφανος Τσιτσιπάς: Δύσκολο ξεκίνημα στο Σινσινάτι και στο βάθος ο Αλκαράθ

Τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο του τουρνουά στο Σινσινάτι έμαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς και το πιθανό μονοπάτι του έως τον τελικό αυτού. Διαβάστε αναλυτικά την κλήρωση

Όντας από τη θέση Νο.9 του ταμπλό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το bye από τον πρώτο γύρο και θα ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά του Σινσινάτι με την κληρωτίδα να τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ.

Αγωνιστικά η κλήρωση στον πρώτο γύρο δεν είναι εύκολη για τον 25χρονο τενίστα, μιας και ο Στρουφ στο παρελθόν του έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με πιο πρόσφατο το ματς στο τουρνουά του Χάλε, όπου τον νίκησε με 2-0 σετ. Στο παρελθόν οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί αντιμέτωποι εννέα φορές με τον Τσιτσιπά να μετράει πέντε νίκες.

Εφόσον περάσει στη φάση των «16» είναι πολύ πιθανό να βρει μπροστά του τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος θα χρειαστεί να ξεπεράσει-λογικά-τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ενώ στα προημιτελικά ο Έλληνας τενίστας αναμένεται να αντιμετωπίσει τον περσινό φιναλίστ, Κάρλος Αλκαράθ. Πιθανοί αντίπαλοι στα ημιτελικά είναι οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Χούμπερτ Χουρκάτς.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά δεν θα έχει στο box του τον Απόστολο Τσιτσιπά σε ρόλο προπονητή, καθώς οι δύο άνδρες έδωσαν τέλος στη συνεργασία τους, μία μέρα μετά την ήττα του Στέφανου από τον Κέι Νισικόρι στο τουρνουά του Μόντρεαλ.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό υποψήφιοι για να φτάσουν στον τελικό είναι το μεγάλο φαβορί και Νο1 του κόσμου, Γιάνικ Σίνερ, ενώ πιθανότητες (με βάση το ranking) έχουν και οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Το πιθανό μονοπάτι του Τσιτσιπά
1R: Γιάν Λέναρντ Στρουφ
2R: Τζακ Ντρέιπερ/Παίκτης από τα προκριματικά
3R: Κάσπερ Ρουντ
QF: Κάρλος Αλκαράθ
SF: Ντανιίλ Μεντβέντεφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr