ΠΑΟΚ- Μάλμε: Ένα βήμα ακόμα προς το όνειρο των ομίλων του Champions League ψάχνει ο δικέφαλος του Βορρά

Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα ο ΠΑΟΚ (20.30, Novasports Prime) διεκδικεί στην Τούμπα να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs του UEFA Champions League

Απόψε υπάρχει μόνο η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται ενώπιον ενός πολύ σημαντικού ματς στην σύγχρονη ιστορία τους, καθώς στο τέλος της βραδιάς ο νικητής θα έχει πάρει το εισιτήριο για τα playoffs του UEFA Champions League και θέτει ισχυρές βάσεις για συμμετοχή στο League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το προηγούμενο συναπάντημα του «Δικεφάλου» με ομάδα από τη Σουηδία, το καλοκαίρι του 2017 απέναντι στην Εστερσουντ και στο ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του, δεν είχε καλή κατάληξη, αλλά με τη ρεβάνς στη Σουηδία και όχι στην Τούμπα, όπου και οι δύο προπονητές περιμένουν και παραδέχονται ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι πριν από μια εβδομάδα στο Eleda Stadium.

«Θα είναι διαφορετικό περιβάλλον. Είναι άλλο να σε ωθούν 20.000 φίλαθλοι και άλλο να είναι εναντίον σου. Άρα από αυτή την πλευρά θα έχουμε ώθηση από την έδρα μας. Η Μάλμε έχει εμπειρία στην Ευρώπη, έχει δώσει πολλά παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα, αλλά για μας θα είναι πολύ σημαντικό γιατί θα μας δώσει ενέργεια ο κόσμος μας», υποστήριξε ο Λουτσέσκου, που κατά την προσφιλή τακτική του απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του.



Μόνο ο τραυματίας Γιόνι Οτο δε θα είναι διαθέσιμος, αλλά όπως είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο να δούμε να ξεκινάνε στο ματς, είτε ο Τισουντάλι, είτε ο Τσάλοφ. «Σίγουρα θα δείτε κατά τον Οκτώβριο τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά έχουν ποιότητα και εμπειρία, αυτό είναι σίγουρο. Είναι προφανές πως δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό, οι άλλοι παίκτες είναι χρόνια μαζί», υποστήριξε.

Έτσι για την ενδεκάδα δύο είναι τα ερωτηματικά. Το πρώτο εάν ο Μαντί Καμαρά θα πάρει φανέλα βασικού, το πιθανότερο είναι να συμβεί με έναν εκ των Σβαμπ ή Οζντόεφ στο πλευρό του, το δεύτερο δίλημμα για τον Λουτσέσκου είναι ποιος εκ των Κωνσταντέλια και Μουργκ θα ξεκινήσει στο ματς.

Από την άλλη πλευρά οι Σουηδοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν την ζέστη, την «καυτή» Τούμπα και το ενδεχόμενο να πάνε κόντρα στο... DNA τους, να αμυνθούν σε κάποια διαστήματα του αγώνα, όπως παραδέχθηκε ο Χένρικ Ρίντστρεμ, λέγοντας πως «θα πρέπει να βρούμε ισορροπία σε καταστάσεις που έχουμε την μπάλα και σε καταστάσεις που δεν την έχουμε».

Η Μάλμε επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, πέρασε με 1-0 απ’ την έδρα της Χάλμσταντ, χάρη σε όμορφο γκολ του Πένια, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με την καλύτερη επίθεση και άμυνα (45-16 γκολ), αλλά γνωρίζει ότι το αποψινό ματς θα είναι τελείως διαφορετικό και θα κάνει συνολικά 30 τελικές, όπως έκανε το περασμένο Σάββατο.

Ο Ρίντστρεμ έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, δεν ξεκίνησαν οι Νανάσι, Στρίγκερ-Λάρσεν και Κιεσέ Τελίν, ωστόσο και οι τρεις έχουν έρθει στη Θεσσαλονίκη κάτι που ισχύει με τους τραυματίες Μοϊσάντερ, Τίμερχολμ, Λεβίτσκι και Βέκια.

Η ομάδα που θα προκριθεί στα playoffs του UEFA Champions League θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σπάρτα Πράγας ή Στεάουα Βουκουρεστίου. Η ομάδα που θα αποκλειστεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογένεια Τσιτσιπά: Γιατί ο Στέφανος βρίζει δημόσια τους γονείς του

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» - Θρήνος για τη γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη σε βιοτεχνία που κάηκε στο Πάτημα Χαλανδρίου

Μαθητές Γυμνασίου οι δύο που συνελήφθησαν γιατί φέρονται να έβαλαν τη φωτιά στην Άνω Γλυφάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr