Τερματοφύλακας «έπνιξε» γκολ, και μετά σκόραρε δυο πέναλτι (το ένα στο 96') για το τελικό 2-1 - Είχε χιμήξει σε αντίπαλο για εκτέλεση α λα Πανένκα - Βίντεο

Και όλα αυτά, κόντρα στην παλιά του ομάδα - Ο Ταντέου είχε ένα γκολ και πλέον έχει τρία, αλλά και μια ιδιαίτερη ιστορία - Δείτε βίντεο με τα πέναλτι που εκτέλεσε αλλά και ακόμη ένα στο οποίο χίμηξε σε αντίπαλο για εκτέλεση α λα Πανένκα

Ξεκινάει το ματς της Γκοϊάς (ή Γκοϊάις) κόντρα στη Σεαρά και ο Άιλον ανοίγει το σκορ για τη Σεαρά στο 13ο λεπτό μετά από λάθος του τερματοφύλακα, Ταντέου.

Οι προσπάθειες των γηπεδούχων αποδεικνύονται άκαρπες, μέχρι το 34' όταν κερδίζουν πέναλτι. Όλοι περιμένουν να αναλάβει την εκτέλεση ο επιθετικός, Τιάγκο Γκαλιάρντο, ωστόσο αυτός που ανεβαίνει για να στήσει τη μπάλα είναι ο Ταντέου. Ο 32χρονος δεν λαθεύει χαμηλά στην αριστερή γωνία και κάνει το 1-1.

Αμέσως πανηγυρίζει φιλώντας το έμβλημα της Γκοϊάς, αλλά και σηκώνοντας ψηλά τα χέρια για να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς για το λάθος του νωρίτερα.

Το παιχνίδι κυλά και το 1-1 παραμένει μέχρι τις καθυστερήσεις. Όλα δείχνουν ότι πάμε για ισοπαλία, έως τη στιγμή που ο διαιτητής ξανά δείχνει την άσπρη βούλα. Μήπως ήρθε η σειρά του Γκαλιάρντο; Όχι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει και πάλι ο Ταντέου, ξανά στέλνοντας τη μπάλα στο ίδιο σημείο για το τελικό 2-1.



Λόγος για να γίνει viral, προφανώς, όπως και τότε που δεν πήρε και πολύ καλά το πέναλτι α λα Πανένκα που είχε δεχθεί σε ένα ματς κόντρα στη Γκοϊάνα, κάνοντας επίθεση στον αντίπαλο.



Μιλώντας μετά το ματς τα δύο πρόσφατα γκολ του, προχώρησε σε πολύ συγκινητικές δηλώσεις.

«Ήξερα πόσο κρίσιμο χρονικό σημείο βρισκόμασταν. Ο Γκαλιάρντο είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Πρέπει να του δώσουμε τα εύσημα για το play που έκανε γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε δεύτερη φορά. Ήταν κομβικός. Έχοντας στο μυαλό του την ομάδα και όχι την πάρτη του, χωρίς κανένα ίχνος εγωισμού, μου έδωσε το πέναλτι και ήμουν κάτι περισσότερο από χαρούμενος. Η νίκη ανήκει σε όλους μας.

Στο αποχαιρετιστήριο ματς μου στη Φεροβιάρια (σ.σ την ομάδα που άφησε για να πάει στη Σεαρά) είχα σκοράρει επίσης. Ήταν το πρώτο μου γκολ. Ονειρευόμουν για καιρό αυτή τη στιγμή. Αν βάλεις μέσα και τα χρόνια στις ακαδημίες, παίζω μπάλα 20 χρόνια τώρα. Όλο αυτό το διάστημα έκανα προπονήσεις προσπαθώντας να βελτιώσω τις εκτελέσεις. Δεν πήγα να εκτελέσω το πέναλτι μόνο και μόνο γιατί έκανα λάθος στο γκολ που δεχθήκαμε και ήθελα να εξηλεωθώ. Την αποστολή μου την έδωσε ο κόουτς Μαντσίνι. Με εμπιστεύτηκε και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Κάνω πολλές προπονήσεις κι αυτός μου έδωσε την ευθύνη αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος.



Συγκινήθηκα όταν σκόραρα. Ζήτησα και συγγνώμη. Ξέρω ότι υπάρχει ένα μεγάλο γκρουπ οπαδών που θέλουν να με δουν να φεύγω από την ομάδα, αλλά η πλειοψηφία είναι στο πλευρό μου. Είμαι κοντά στο να φτάσω τα 300 ματς με αυτή τη φανέλα. Είμαι εδώ για περισσότερα από πέντε χρόνια. Κάθε μέρα που φοράω αυτή τη φανέλα είναι η μεγαλύτερη τιμή μου. Δεν θα σκεφτώ ποτέ να κάνω κακό στη Γκοϊάς. Πάντα θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Ως άνθρωπος, κάνω κι εγώ τα λάθη μου. Έκανα ένα σήμερα. Αλλά θα κρατήσω ψηλά το κεφάλι μου. Η αντοχή είναι συνώνυμο του εαυτού μου», σχολίασε ο Ταντέου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr