Champions League, ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-4: Ο Δικέφαλος προηγήθηκε 3-2, ισοφαρίστηκε στο 90+6' και αποκλείστηκε στην παράταση

Champions League, ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-4: Ο Δικέφαλος προηγήθηκε 3-2, ισοφαρίστηκε στο 90+6' και αποκλείστηκε στην παράταση

Ο ΠΑΟΚ πήρε δύο φορές (2-1, 3-2) κεφάλι στο σκορ αλλά ισοφαρίστηκε με buzzer beater στο 90+6' - Ο Δικέφαλος του Βορρά έμεινε εκτός Champions League αλλά συνεχίζει στα play offs του Europa League - Με ποιον θα διασταυρωθεί

paok-m2
Απίστευτος ο τρόπος που ο ΠΑΟΚ είδε και φέτος να του φεύγει μέσα από χέρια η μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στους ομίλους του UEFA Champions League.

To ποδόσφαιρο «τιμώρησε» τους Πρωταθλητές Ελλάδας, που μέχρι το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσαν την πρόκριση στα playoffs, αλλά τελικά γνώρισαν την ήττα (3-4) από τη Μάλμε και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε ΕΔΩ και τα 7 γκολ του αγώνα 

Αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα playoffs του Europa League θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Σάμροκ Ρόβερς - Τσέλιε, με την ομάδα από την Σλοβενία να έχει νικήσει το πρώτο ματς στην έδρα της με 1-0. Η ρεβάνς είναι την Πέμπτη (15/8) στις 22:00 στην Ιρλανδία.

Δείτε ΕΔΩ το 3-4 

Δείτε ΕΔΩ το 3-3 

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το 3-2 

Δείτε ΕΔΩ το 2-2 

Δείτε ΕΔΩ το 2-1 

Δείτε ΕΔΩ το 1-1 

Δείτε ΕΔΩ το 0-1 

Πρώτη του Καμαρά στο αρχικό σχήμα
Το προηγούμενο συναπάντημα του «Δικεφάλου» με ομάδα από τη Σουηδία, το καλοκαίρι του 2017 απέναντι στην Εστερσουντ και στο ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του, δεν είχε καλή κατάληξη, αλλά με τη ρεβάνς στη Σουηδία και όχι στην Τούμπα, όπως σήμερα, με τους δύο προπονητές να παραδέχονται πριν από την σέντρα ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι πριν από μια εβδομάδα στο «Eleda Stadium».

Για την αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ υπήρχαν δύο τα ερωτηματικά. Το πρώτο εάν ο Μαντί Καμαρά θα έπαιρνε για πρώτη φορά φανέλα βασικού, όπερ και εγένετο με τον Οζντόεφ στο πλευρό του, το ποιος εκ των Κωνσταντέλια και Μουργκ θα ξεκινούσε το ματς. Όπως και στο Μάλμε ο «Ντέλιας» ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, με Ζίβκοβιτς (δεξιά) και Τάισον (αριστερά) στα δύο άκρα της επίθεσης, όπου στην κορυφή ήταν ξανά ο Μπράντον Τόμας.

Από την άλλη πλευρά οι Σουηδοί είχαν να αντιμετωπίσουν την ζέστη (το θερμόμετρο έδειχνε 34 βαθμούς την ώρα της προθέρμανσης), τη γεμάτη και «καυτή» Τούμπα, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να πάνε κόντρα στο... DNA τους, να αμυνθούν σε κάποια διαστήματα του αγώνα, όπως παραδέχθηκε ο Χένρικ Ρίντστρεμ, που παρέταξε την ίδια ενδεκάδα κατά τα 10/11 με αυτή του πρώτου αγώνα. Μοναδική αλλαγή ήταν η παρουσία του Ρίεκς στο αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Σουηδίας.

Με την πλάτη στον τοίχο από… πλάγιο!
Η Μάλμε λίγο πολύ αναμενόμενα είχε καλύτερο ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι «γαλάζιοι» πήραν την μπάλα στα πόδια τους, απείλησαν μόλις στο 3ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση του Πένια, βρίσκοντας το γκολ με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από… πλάγιο άουτ! Μια φάση και μια κομπίνα, προφανώς, δουλεμένη από τους Σουηδούς. Με το βοηθό προπονητή της Μάλμε να έχει σηκωθεί από τον πάγκο και να δίνει εντολές πριν από την εκτέλεση του. Ο Καμαρά έχασε την πρώτη κεφαλιά, ο Κεντζιόρα αδράνησε, το ίδιο και ο Σάστρε που έχασε τον σκόρερ Νάνασι, ο οποίος με κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ (0-1) τη Μάλμε.

Στα ίσια (1-1) χάρη στην ευφυΐα του Τάισον
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έψαχναν απάντηση στο γκολ της Μάλμε, που είχε καταφέρει να κρατήσει μακριά από την εστία του Νταλίν τους «ασπρόμαυρους». Κι όμως, ο ΠΑΟΚ βρήκε στο 21ο λεπτό το γκολ της ισοφάρισης (1-1), χάρη στην εξυπνάδα την ευφυΐα και ποιότητα του Τάισον. Ο Βραζιλιάνος σε μια στατική μπάλα εκτέλεσε εντυπωσιακά το φάουλ, που ο ίδιος κέρδισε, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία της σουηδικής εστίας!

Η Τούμπα στο… πόδι αποθέωσε, δικαιολογημένα, τον Βραζιλιάνο επιθετικό, που όπως και πριν από μια εβδομάδα στο Μάλμε, έτσι και τώρα, ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσια.

Η υπεροχή της Μάλμε στη μεσαία γραμμή, ο πολύ καλύτερος ρυθμός που είχαν οι παίκτες της, δεν επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους να πατήσει με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Απίστευτο φινάλε ημιχρόνου και 3-2 ο ΠΑΟΚ
Αυτό το κατάλαβε ο Κουλιεράκης που με μια βολίδα 30 μέτρων έβαλε τους Πρωταθλητές Ελλάδας μπροστά στο σκορ (2-1) λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

Όμως, το άκρως συναρπαστικό ημίχρονο δεν είχε τελειώσει. Η Μάλμε εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την αδράνεια της «ασπρόμαυρης» άμυνας. Νέο λάθος του Μπάμπα αρχικά και του Σάστρε στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να έρθει το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων και η ισοφάριση (2-2) με τον Νανάσι να είναι και πάλι ο σκόρερ.

Κι όταν λέμε, ότι το ημίχρονο δεν είχε τελειώσει, το εννοούμε. Ο ΠΑΟΚ με την τρίτη τελική προς την σουηδική εστία βρήκε και τρίτο γκολ με τον αρχηγό του! Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζίβκοβιτς έφερε την μπάλα στο αριστερό, έκανε το σουτ και νίκησε τον Νταλίν για το 3-2!

Άγγιξε εις διπλούν το 4-2 ο «Δικέφαλος»
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με όχι καλή εξέλιξη για τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Στα πρώτα λεπτά ο Τάισον ζήτησε αλλαγή και πέρασε αναγκαστικά εκτός αγώνα, με τον Μουργκ να περνάει στη θέση του Βραζιλιάνου.

Η Μάλμε ανέβηκε στο γήπεδο και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί των παικτών του Λουτσέσκου, που άγγιξαν το 4-2 με τον Κουλιεράκη στο 57’ (η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι) και με το σουτ μέσα από την περιοχή του Μουργκ τρία λεπτά αργότερα.

Αυτοκτονία του ΠΑΟΚ στο 96’ και παράταση
Από τη λάθος απομάκρυνση του Κουλιεράκη η Μάλμε απείλησε με το πλασέ του Στρίγκερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (67’), ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Ντεσπόντοφ, Σβαμπ, Τσάλοφ (ντεμπούτο ο Ρώσος επιθετικός με την «ασπρόμαυρη» φανέλα), με τους Σουηδούς να βρίσκουν γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Στην τελευταία φάση του αγώνα (με τον Ντεσπόντοφ να δίνει αναίτια μια στημένη μπάλα) ο Ζέτερστρομ εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα μέσα στη μικρή περιοχή του ΠΑΟΚ και με σουτ ισοφάρισε σε 3-3. Το VAR εξέτασε τη φάση, αλλά το γκολ μέτρησε και το ματς πήγε στην παράταση!

Αφαντος στην παράταση ο ΠΑΟΚ
Ο Λουτσέσκου ζητούσε από τον κόσμο να μπει στην εξίσωση και να βοηθήσει, ο ΠΑΟΚ στην παράσταση ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο, με τη Μάλμε να τον τιμωρεί και να φτάνει στο 3-4 με τον Κρίστιανσεν στο 99ο λεπτό. Ο Άλι δύο φορές πέρασε σαν σταματημένους όλους τους αμυντικούς κι έφτασε πολύ κοντά στο πέμπτο γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Κοτάρσκι να σώζει και τον «Δικέφαλο» να έχει 15 λεπτά να βρει ένα γκολ.

Το δοκάρι (στο σουτ του Γιόνσεν) κράτησε τον ΠΑΟΚ μέσα στο ματς, με τον Τισουντάλι με γυριστό σουτ να αγγίζει στο 109ο λεπτό την ισοφάριση.

MVP: Ο Νανάσι με τα δύο γκολ του έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση της Μάλμε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κουλιεράκης πάλεψε να κρατήσει όρθιο τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κάκιστο παιχνίδι και σήμερα από τον Μπάμπα Ράχμαν.

Η ΓΚΑΦΑ: Απίστευτο το λάθος που κάνει στο 95ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ με ένα αναίτιο φάουλ, δίνοντας την ευκαιρία στη Μάλμε να φέρει την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάρκο Ντι Μπέλο από την Ιταλία έφυγε με αποδοκιμασίες από την Τούμπα. Ο Ιταλός -ένας μέτριος διαιτητής- έχασε πολλές φάσεις, όπως την αγκωνιά του Γιάνσον στον Κωνσταντέλια, ο ΠΑΟΚ φώναξε δικαιολογημένα για πέναλτι πάνω στον Κουλιεράκη στη φάση του 57ου λεπτού, όπου ο Γιάνσον με ελληνορωμαϊκή λαβή έριξε τον Έλληνα στόπερ στο έδαφος. Στη φάση του 3-3 ο Τέλιν κάνει κίνηση στην μπάλα και φάνηκε να είναι οφσάιντ. Όμως το VAR είχε άλλη άποψη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Και να ήθελε κάποιος να γράψει το σενάριο του αποκλεισμού για τον ΠΑΟΚ, δύσκολα θα είχε φανταστεί όλα αυτά που έγιναν στην Τουμπα. Ο «Δικέφαλος» συνεχίζει στα playoffs του Europa League γνωρίζοντας πικρό αποκλεισμό από τη Μάλμε που σώθηκε στο 96ο λεπτό της κανονικής διάρκειας και με περισσότερες δυνάμεις βρήκε το γκολ της πρόκρισης στην παράταση του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Καμαρά, Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Τάισον (49’ Μουργκ, 101’ Τισουντάλι), Κωνσταντέλιας (85’ Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (73’ Τσάλοφ)

Μάλμε (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάχιν, Στρίγκερ (113’ Ολσον), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρίεκς (60΄ Μπολίν), Πένια (105’ Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (79’ Κρίστιανσεν), Τελίν (113’ Ρέσλερ), Μπότχαϊμ (88’ Άλι). 

Πηγη: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Διαδικασίες εξπρές για την αποκατάσταση των πληγέντων


Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς – Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Οι 16 προσωπικές ιστορίες που ξεχώρισαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης