Η Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας δέχεται επίθεση από πρώην αντίπαλό της: «Η Κελίφ είναι άντρας»

Η Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας δέχεται επίθεση από πρώην αντίπαλό της: «Η Κελίφ είναι άντρας»

Η Nwamerue είπε ότι συνάντησε την Κελίφ στη Βουλγαρία και της είπαν από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας της Αλγερίας ότι ήταν μια γυναίκα που απλώς είχε αλλοιωθεί βιολογικά ζώντας στα βουνά

MixCollage-14-Aug-2024-02-52-AM-2949
Επίθεση από γυναίκα πυγμάχο με την οποία έκανε προπονησεις δέχθηκε η Αλγερινή χρυσή Ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ, η οποία βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη μέση μιας διαμάχης για το φύλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Βουλγαρο-Νιγηριανή πυγμάχος Joana Nwamerue, η οποία έκανε σπάρινγκ με την Κελίφ στη Σόφια της Βουλγαρίας ισχυρίστηκε ότι η intersex Αλγερινή πυγμάχος «είναι άντρας, είχε «ανδρική δύναμη» και χρησιμοποιούσε «ανδρικές τεχνικές».

Η Joana Nwamerue είπε ότι συνάντησε την Κελίφ στη Βουλγαρία και της είπαν από τα μέλη της Εθνικής Ομάδας της Αλγερίας ότι ήταν μια γυναίκα που απλώς είχε αλλοιωθεί βιολογικά ζώντας στα βουνά.

«Είναι γυναίκα και απλώς ζει ψηλά στα βουνά με τους συγγενείς και τους γονείς της και έτσι μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην τεστοστερόνη ή τα χρωμοσώματά της και τα παρόμοια…. Νομίζω ότι παίξαμε τρία με τέσσερα σπάρινγκ. Έχω αρχείο με τα πάντα. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτός είναι ένας άντρας για μένα. Ανδρική δύναμη. Ανδρικές τεχνικές, τα πάντα.”

Κλείσιμο
«Ο Kέλιφ έχει κάποιου είδους εσωτερικά προβλήματα. Αλλά είναι άντρας. Θα μείνω στα λόγια μου μέχρι να κάνει ένα τεστ για να αποδείξει στον κόσμο ότι είναι ΓΥΝΑΙΚΑ. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε η Nwamerue, σύμφωνα με το Reduxx.

Η 33χρονη πυγμάχος, η οποία είναι μέχρι στιγμής αήττητη στην επαγγελματική πυγμαχία (6-0-0), είπε ότι ένιωθε ότι ήταν σημαντικό να μιλήσει ανοιχτά λόγω της υποστήριξής της στις γυναίκες στη χώρα καταγωγής της, τη Βουλγαρία.



«Είμαι αγοροκόριτσο, δέχομαι πολλά χτυπήματα και ξέρω πώς να κρατιέμαι. Αλλά τα άλλα κορίτσια δεν είναι τόσο δυνατά. Είναι σαν να βάζεις μια μοτοσικλέτα ενάντια σε ένα ποδήλατο», εξήγησε η Nwamerue. «Για ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τα μαχητικά αθλήματα. Μηχανή vs ποδήλατο. Το ποδήλατο θα είναι πιο γρήγορο και θα κερδίσει ή το μηχανάκι;», ανέφερε.



Η Κελίφ δεν είναι τρανς και γεννήθηκε γυναίκα, αν και της απαγόρευσε πέρυσι η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA) λόγω ενός αποτυχημένου τεστ που ο πρόεδρος της IBA ισχυρίστηκε ότι έδειξε ότι είχε χρωμοσώματα XY.

Η Κελίφ κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα αφού νίκησε την Κινέζα μαχήτρια Yang Liu στην πυγμαχία γυναικών, στην κατηγορία των 66 κιλών.

kelif__gold_ar


Στη συνέχεια, καταδίκασε την παρενόχληση που δέχθηκε, λέγοντας ότι «βλάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις Ολυμπιακές αρχές, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών», είπε η Κελίφ στα αραβικά σε συνέντευξή του στο SNTV, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Κελίφ έχει επίσης υποβάλει νομική καταγγελία για την διαδικτυακή παρενόχληση που αντιμετώπισε λόγω της διαμάχης.

29110315


Η Nwamerue είναι στην ίδια κατηγορία βάρους με την Κελίφ και ήταν μία από τις γυναίκες πυγμάχους που επιλέχθηκαν από τη Βουλγαρία για να πάει στους Ολυμπιακούς προκριματικούς της Μπανγκόκ. Όμως, παρά την εντατική προπόνηση, η Nwamerue δεν βρέθηκε στην τελική επιλογή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η συνάδελφός της, Σβετλάνα Καμένοβα Στάνεβα, επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία στην κατηγορία των 57 κιλών και κατάφερε να φτάσει ως τα προημιτελικά όπου και ηττήθηκε από Ταϊβανέζα intersex Λιν Γιου Τινγκ, η οποία επίσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι.




Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Πώς έγινε η τραγωδία σε κατασκήνωση - Δεν έβρισκαν το κοριτσάκι στην καταμέτρηση των παιδιών

Πήγαν στο Διάστημα για 8 μέρες αλλά εγκλωβίστηκαν για 8 μήνες - Το σκληρό πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν

Άγρια συμπλοκή σε πλοίο με προορισμό τη Ραφήνα - Μαρτυρίες ότι βγήκε όπλο, 14 συλλήψεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης