Ο Μιχαΐν Λόπες επέστρεψε στην Κούβα με το 5ο Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο και φώναξε «Ζήτω ο Φιδέλ» - Δείτε βίντεο

Ο Μιχαΐν Λόπες επέστρεψε στην Κούβα με το 5ο Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο και φώναξε «Ζήτω ο Φιδέλ» - Δείτε βίντεο

Την επέτειο των γενεθλίων του προέδρου της Κούβας γιόρτασαν στις 13 Αυγούστου τόσο ο Λόπες όσο και οι υπόλοιποι Κουβανοί που παρευρέθησαν

mijain-lopez-fidel
Η αγάπη του Μιχαΐν Λόπες για τον Φιδέλ Κάστρο δεν είναι κρυφή.

Ο μοναδικός αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει κατακτήσει πέντε χρυσά μετάλλια σε διαφορετικές (και διαδοχικές) διοργανώσεις, πριν βγάλει τα παπούτσια του για να τα αφήσει στο ταπί μιας και αποσύρεται, επέστρεψε στην Κούβα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της από το Παρίσι και έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση στην οποία αποθέωσε το ίνδαλμά του, λέγοντας πως χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα είχε πραγματοποιηθεί στη ζωή του.



Μετά το μετάλλιό του στο Παρίσι είχε δηλώσει: «Η υπόσχεση είναι υπόσχεση. Θέλω να ευχαριστήσω και να αφιερώσω το χρυσό στον αήττητο κομαντάντε μας. Ήταν αυτός που έφερε πρώτος την ελληνορωμαϊκή στην Κούβα και όσα αποτελέσματεα πετύχαμε τα οφείλουμε σε εκείνον, όπως και τις προσπάθειές μας, γιατί έκανε τα όνειρά μας ανθεκτικά. Κουβαλάω με υπερηφάνεια την κουβανική σημαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη».



Ο Λόπες, που είχε κάνει ντεμπούτο στην ελληνορωμαϊκή στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και έκλεισε την καριέρα του στους Αγώνες 2024 του Παρισιού και είναι ενεργό μέλος του κομμουντιστικού κόμματος της Κούβας, επισκέφτηκε και την «ιδιαίτερη πατρίδα» του, όπου γνώρισε την αποθέωση από όλους.

mijain-lopez-fidel-1
mijain-lopez-fidel-2


Αναλυτικά η σύντομη ομιλία του στην Κούβα:

«Νιώθουμε το ίδιο με όλους τους Κουβανούς. Αυτή η αίσθηση ότι δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένας Κουβανός που δεν νιώθει αγάπη για εμάς οι οποίοι πήγαμε να χαρίσουμε αναγνώριση στην πατρίδα μας.

Έχουμε χιλιάδες δυσκολίες, αλλά όσο μικροί και να είμαστε, έχουμε τεράστιες καρδιές και ξέρουμε να μαχόμαστε γι' αυτό που θέλουμε. Κι εμείς, οι πιο έμπειροι, που είμαστε οδηγοί για τους νεότερους, οι οποίοι μας διαδέχονται για να φτάσουν στην επίτευξη νέων στόχων, να πούμε συγχαρητήρια σ' αυτούς γιατί μας κάνουν να λάμπουμε από την καρδιά μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από την καρδιά μας. Γιατί είμαστε ο λαός.



Ζήτω η ελεύθερη Κούβα. Είμαστε τρία λεπτά μακριά από τα πολύ ιδιαίτερα γενέθλια του αήττητου κομαντάντε, τον Φιδέλ Κάστρο. Είμαστε εδώ σήμερα για να επαναβεβαιώσουμε τη "συνέχεια" που σημαίνει για την πατρίδα μας.

Ως εκ τούτου ζητώ ένα χειροκρότημα στο όνομα του αήττητου κομαντάντε μας, Φιδέλ Κάστρο. Ζήτω ο Φιδέλ. Ζήτω».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης