Ιμάνι Κελίφ: Μασκ και Ρόουλινγκ στη μήνυσή της για διαδικτυακό bullying - Οι αναρτήσεις που την εξόργισαν

Ιμάνι Κελίφ: Μασκ και Ρόουλινγκ στη μήνυσή της για διαδικτυακό bullying - Οι αναρτήσεις που την εξόργισαν

Δεν αποκλείεται να ερευνηθεί από τις γαλλικές αρχές και ο Τραμπ, λέει ο δικηγόρος της χρυσής Ολυμπιονίκη από την Αλγερία

musk_kelif_rowling_xr
Νέα τροπή παίρνει η προσφυγή της intersex χρυσής Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, Ιμάνι Κελίφ, στη δικαιοσύνη για διαδικτυακό bullying σε βάρος της μετά το σάλο που προκλήθηκε για τη συμμετοχή της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της στη μήνυση η Κελίφ αναφέρεται ονομαστικά στον ιδιοκτήτη του Χ, Έλον Μασκ, και τη συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, ως δύο πρόσωπα τα οποία κατηγορεί.

«Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και ο Μασκ είναι δύο από τα πρόσωπα που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στη μήνυση» δήλωσε στο Variety ο Ναμπίλ Μπούντι.

Ο ίδιος άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι αντικείμενο της έρευνας που θα διεξάγουν οι αρχές της Γαλλίας όπου υποβλήθηκε η μήνυση, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Κελίφ το γαλλικό δίκαιο επιτρέπει τη διεξαγωγή έρευνας για όλους, συμπεριλαμβανομένων όσων στο Χ έχουν ψευδώνυμα.

Κλείσιμο
Τόσο η διάσημη συγγραφέας όσο και ο νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχους πήραν θέση στην συζήτηση που άνοιξε με την παρουσία της Κελίφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. «Tweet έκανε και ο Τραμπ, οπότε ασχέτως του αν ονοματίζεται στη μήνυση ή όχι, κάποια στιγμή θα πρέπει να ερευνηηθεί στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας» υποστήριξε ο Μπούντι.

Στη μήνυσή της η Κελίφ υποστηρίζει ότι είναι θύμα «μισογύνικων, ρατσιστικών και σεξιστικών σχολίων» μέσω διαδικτύου με τον δικηγόρο της να κάνει λόγο για «διαδικτυακό λιντσάρισμά της».

Οι αναρτήσεις

Η Τζ.Κ. Ρόουλινγκ στην ανάρτηση της για τον αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι από την Ιταλία που αποτέλεσε την αφορμή για τα σχόλια σχετικά με την intersex μποξέρ από την Αλγερία είχε γράψει: Το χαζό χαμόγελο ενός άνδρα που γνωρίζει ότι προστατεύεται από ένα μισογύνικο καθεστώς που απολαμβάνει την αγωνία μιας γυναίκας που μόλις έχει δεχθεί μια γροθιά στο κεφάλι και οι φιλοδοξίες της οποίας μόλις συνετρίβησαν.



«Δεν υποστηρίζω ότι η Κελίφ είναι τρανς. Η αντίθεσή μου, όπως και άλλων, είναι με το να γίνει η ανδρική βία κατά γυναικών Ολυμπιακό άθλημα» έγραψε σε άλλη ανάρτησή της.



Από την πλευρά του ο Μασκ είχε αναδημοσιεύσει ανάρτηση της Αμερικανίδας κολυμβήτριας Ρίλεϊ Γκέινς - συμφωνόντας απόλυτα - στην οποία έγραφε «οι άνδρες δεν ανήκουν στα γυναικεία αθλήματα».



«Εγώ θα το κρατήσω αυτό μακριιά από τα γυναικεία αθλήματα» είχε γράψει από την πλευρά του ο Τραμπ σε ανάρτηση με φωτογραφία του αγώνα της Κελίφ με την Καρίνι.

trump-kelif

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Άγριος καβγάς ανάμεσα σε τουρίστες και οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας γιατί δεν του έδιναν τα χρήματα της κούρσας

Απ' το Ροστόφ στη Χαλκιδική: Ο Ιβάν είναι εδώ, εμφάνιση με φωτογραφία από το Πόρτο Καρράς μετά από 4 χρόνια

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του Γιάννη Ζουγανέλη στον Βαρνάβα - «Πάει ο παράδεισός μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης