Ποιος είναι ο 32χρονος πατέρας του Λαμίν Γιαμάλ που μαχαιρώθηκε στην Ισπανία: Η επίθεση στο ακροδεξιό VOX και οι απειλές από τους Μαροκινούς

Ποιος είναι ο 32χρονος πατέρας του Λαμίν Γιαμάλ που μαχαιρώθηκε στην Ισπανία: Η επίθεση στο ακροδεξιό VOX και οι απειλές από τους Μαροκινούς

Ο Μουνίρ Νασράουι χώρισε δύο χρόνια μετά τη γέννηση του γιου του - Γεννήθηκε στο Μαρόκο αλλά πάντα στήριζε την επιλογή του σταρ της Μπαρτσελόνα να διαλέξει την Ισπανία

yamal-father
Γνωστός με τον άσχημο τρόπο έγινε ο πατέρας του νέου σούπερ σταρ του ισπανικού ποδοσφαίρου, Λαμίν Γιαμάλ, καθώς ήρθε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι το βράδυ της Τετάρτης.

Ο 32χρονος Μουνίρ Νασράουι που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά τις τουλάχιστον τρεις μαχαιριές που δέχθηκε, γεννήθηκε στο Μαρόκο και έγινε πατέρας σε μικρή ηλικία με την τότε σύντροφό του Σέιλα Εμπάνα, την μητέρα του Γιαμάλ, πριν να χωρίσουν δύο χρόνια μετά τη γέννηση του γιου τους.

Το ζευγάρι, πάντως, διατήρησε καλές σχέσεις για χάρη του μικρού Λαμίν, με τον Νασράουι να αποκτά ση συνέχεια και μια δεύτερη κόρη, την Μπαράα, ενώ και η μητέρα του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα παντρεύτηκε εκ νέου.

Ο Νασράουι, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τη φήμη του γιου του. Ο ίδιος έχει γεμίσει το instagram του με κοινές τους φωτογραφίες ενώ στις δηλώσεις του τον αποθεώνει. «Ήξερα από τη στιγμή που γεννήθηκε ότι θα γίνει σταρ» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν από μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ARA ο Νασράουι εργάζεται περιστασιακά καθώς πηγαινοέρχεται από το Μαρόκο ενώ ο αδερφός του και θείος του ισπανού ποδοσφαιριστή είναι ιδιοκτήτης φούρνου στην περιοχή Ροκαφόντα στην οποία ξεκίνησε τη ζωή του ο Γιαμάλ.



Η καταδίκη για την επίθεση σε περίπτερο του ακροδεξιού VOX

Όπως υπενθυμίζει η ABC η ζωή του Νασράουι δεν ήταν χωρίς εντάσεις καθώς το 2023 είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 546 ευρώ για πρόκληση ζημιών σε περίπετρο του ακροδεξίου κόμματος της Ισπανίας, VOX, στην πόλη Ματάρο. Τότε ο πατέρας του Γιαμάλ είχε, μεταξύ άλλων, χτυπήσει την υποψήφιο του κόμματος στην πόλη αυτή, Μόνικα Λόρα.

El padre de Lamine Yamal, perla del Barça, ataca una carpa de Vox en Mataró


Στο δικαστήριο ο πατέρας του Γιαμάλ είχε ζητήσει συγγνώμη λέγοντας «κι εγώ άνθρωπος είμαι. Την ημέρα εκείνη ο γιος μου ταξίδευε στην Ουγγαρία με την εθνική ομάδα της Ισπανίας και αυτοί οι άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από πολυφυλετικό σχολείο. Πρέπει να αγαπάμε και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Η μητέαρ μου πλήρωνε φόρους για 50 χρόνια και ο παππούς μου είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης εδώ. Δεν έχουν δικαίωμα να μου λένε "πήγαινε πίσω στην πατρίδα σου" γιατί η πατρίδα μου είναι εδώ, στην Ισπανία».

Οι απειλές από τους Μαροκινούς

Παρά το γεγονός, δε, ότι γεννήθηκε στο Μαρόκο, ο Νασράουι ήταν πάντα υπερηφανος που ο γιος του αγωνίζεται με τα χρώματα της Ισπανίας.

Ο ίδιος εξάλλου ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ισπανίας στον δρόμο της για την κατάκτηση του φετινού Euro χωρίς να χάσει ούτε ματς.



Η στάση αυτή του Νασράουι σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη απόφαση του Γιαμάλ να αγωνιστεί με την Ισπανία αντί για το Μαρόκο, τη χώρα καταγωγής του πατέρα του, προκάλεσαν αντιδράσεις στην αφρικανική χώρα.

Όπως δήλωσε φίλος της οικογένειας «ειδικά από τότε που ο Γιαμάλ αποφάσισε να αγωνιστεί με την Ισπανία, ο πατέρας του δέχθηκε πολλά μηνύματα μίσους από Μαροκινούς γιατί το θεώρησαν προδοσία σε βάρος της πατρίδας τους».

Ειδήσεις σήμερα:

H WSJ αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω από το σαμποτάζ στον Nord Stream: To ραντεβού στο μπαρ, το ΟΚ του Ζελένσκι και η ανταρσία

Aνάλυση Guardian: Έχει ακόμα ο Πούτιν τη δύναμη να απαντήσει στην εισβολή της Ουκρανίας;

Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ συνταξιούχοι και μισθωτοί που δήλωναν κάτω από €10.000 και ξόδευαν πάνω και από €200.000
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης