Europa League: Λύγισε 13-12 ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ μετά από θρίλερ με 34 πέναλτι - Συνεχίζει στο Conference - Δείτε τα γκολ

Europa League: Λύγισε 13-12 ο Παναθηναϊκός από τον Άγιαξ μετά από θρίλερ με 34 πέναλτι - Συνεχίζει στο Conference - Δείτε τα γκολ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 στην κανονική διάρκεια με γκολ του Τετέ στο 89' αλλά δεν άντεξε στα πέναλτι - Με Λανς στα playoffs του Conference League

6291297
Ο Παναθηναϊκός έκανε μία απίστευτη προσπάθεια απέναντι στον Άγιαξ στη Johan Cruijff Arena, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ με το γκολ του Τετε στο 89’ (1-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση), αλλά λύγισε στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς ο Άγιαξ επικράτησε εντέλει με 13-12 έπειτα από μία απίστευτη διαδικασία και 34 εκτελέσεις κι 5 αποκρούσεις του Πασβίρ μέχρι την ανάδειξη του τελικού νικητή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3gtb0orsqch)


Πλέον συνεχίζει στα playoffs του Conference League όπου θα παίξει με τη γαλλική Λανς. 

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3gt2i9hp5yp)




Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3grco7q18nl)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3gt16tqha29)


Άγιαξ-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Γεντβάι με τον Ίνγκασον οι δύο στόπερ. Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας στον άξονα του κέντρου. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Άγιαξ παρατάχθηκε με τον Πασβίρ στην εστία. Χάτο, Ρεντς οι δύο μπακ, Σούταλο και Μπαας οι κεντρικοί αμυντικοί. Χέντερσον, Τζιμ, Τέιλορ οι κεντρικοί μέσοι. Μπεργκχάους, Φορμπς, Άκπομ η επιθετική τριπλέτα.

Καλό ξεκίνημα, έπειτα κυριαρχία Άγιαξ και ανίκητος Ντραγκόφσκι
Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε με ηρεμία, αυτοπεποίθηση και καλές μεταβιβάσεις και στο 7' έφτασε κοντά στο γκολ, με το πλασέ του Ιωαννίδη να βρίσκει στα σώματα και έπειτα τον Χάτο να ανατρέπει τον Έλληνα στράικερ. Το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο είχε πολύ καλή εικόνα αλλά από το 20' και μετά ο Άγιαξ ανέβασε ρυθμό και απόδοση, έβρισκε συνέχεια λύσεις στη πίεση ψηλά των ''πρασίνων'', άρα και χώρους να επιτεθεί. Η Arena έγινε... κατηφορική για τους Αθηναίους αλλά ο Ντραγκόφσκι κατέβασε ρόλα!

Ο Πολωνός κίπερ στο 18' είπε ''όχι'' στον Άκπομ, όπως στο 44' και στο 45' με σπουδαίες επεμβάσεις ενώ στο 2' έβγαλε το σουτ εκτός περιοχής από τον Φιμ Τζιμ. Παράλληλα οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι με τον Μπεργκχάους στο 33' ενώ στο 29' ο Ιωαννίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Άκπομ. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το πολύ δύσκολο κομμάτι του αγώνα, δεν βρήκε καλές επιλογές στο ''χτίσιμο'' των επιθέσεων αλλά ούτε και καλές επιλογές στα τελευταία μέτρα, σε ένα ημίχρονο όπου και οι δύο του εξτρέμ(Τζούρισιτς, Μαντσίνι) ήταν κακοί, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά.

Ευκαιρίες, ανωτερότητα και... ήρωας ο Τετέ!
Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε όπως στο πρώτο. Κι έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, διπλή. Στο 56' ο Τζούρισιτς νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Πασβίρ και στη συνέχεια της φάσης η λόμπα του Μπακασέτα από απόσταση πάρε λίγο άουτ από την κενή εστία.

Στα... καπάκια ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το τετ α τετ του Τέιλορ και το Τριφύλλι στο 63' έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Πασβίρ έβγαλε το σουτ του Τσέριν και έπειτα ο Ίνγκασον αστόχησε με κεφαλιά. Όσο περνούσε η ώρα ο Άγιαξ ένιωθε το άγχος, οι ''πράσινοι'' δεν είχαν τίποτα να χάσουν, πήραν περισσότερα ρίσκα και δικαιώθηκαν στο 89'! Ένα λεπτό αφότου ο Γκοντς σημάδεψε το δοκάρι, ο Τετέ μέσα από την περιοχή με υπέροχο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και το ζευγάρι στην παράταση!

Άξιζε το γκολ ο Παναθηναϊκός και τελικά πέναλτι
Στα τριάντα λεπτά του έξτρα χρόνου, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που άξιζε το γκολ χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες και πολλές προϋποθέσεις. Με κορυφαίους τους Μαξίμοβιτς, Ζέκα και Τετέ οι ''πράσινοι'' ήταν πολύ καλύτεροι. Στο 98' το σουτ του Τετέ πέρασε λίγο άουτ έπειτα από κόντρα. Στο 106' ο Πασβίρ μπλόκαρε το σουτ του Τετέ ενώ το σουτ του Βιλένα βρήκε στα σώματα. Το 1-0 του Τριφυλλιού έμεινε μέχρι το 120' και τα πάντα κρίθηκαν στη... ρώσικη ρουλέτα στα πέναλτι. Μυθική διαδικασία και η πρόκριση στον Άγιαξ Στη διαδικασία των πέναλτι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μείνει ζωντανός πολλές φορές, με τον Άγιαξ να χάνει το ένα ματς μπολ μετά το άλλο. Τελικά οι Ολλανδοί σε μια συγκλονιστική διαδικασία νίκησαν με 13-12 και πήραν το εισιτήριο για τα play off του Europa League.

Η διαδικασία των πέναλτι
Μαντσίνι: Επέμβαση Πασβίρ

Μπεργκβάιν: 1-0

Γερεμέγεφ: 1-1

Βαν ντε Μπούμεν: 2-1

Τετέ: 2-2

Γκοντς: 3-2

Γεντβάι: 3-3

Τέιλορ: 4-3

Μλαντένοβιτς: 4-4

Μπρόμπι: Επέμβαση Ντραγκόφσκι

Βιλένα: 4-5

Χέντερσον: 5-5

Μαξίμοβιτς: Επέμβαση Πασβίρ

Τραορέ: Άουτ

Ίνγκασον: Επέμβαση Πασβίρ

Μπάας: Επέμβαση Ντραγκόφσκι

Βαγιαννίδης:5-6

Γκαέι: 6-6

Ζέκα: 6-7

Σούταλο: 7-7

Ντραγκόφσκι: 7-8

Πασβίρ: 8-8

Μαντσίνι: 8-9

Μπεργκβάιν: 9-9

Γερεμέγεφ: 9-10

Βαν ντε Μπούμεν: 10-10

Τετέ: 10-11

Γκοντς: 11-11

Γεντβάι: 11-12

Τέιλορ: 12-12

Μλαντένοβιτς: Πασβίρ επέμβαση

Μπρόμπι: Άουτ

Βιλένα: Πασβίρ επέμβαση

Γκαέι: 13-12

Διαιτητής: Κρις Κάβανο (Αγγλία)
Κίτρινες: 53’ Άκπομ, 105’ Χέντερσον - 5’ Μπακασέτας, 75’ Ιωαννίδης, 78’ Μλαντένοβιτς, 90’+4’ Γερεμέγεφ, 105’ Μαντσίνι, 105’ Τετέ
Αποβολές:

ΑΓΙΑΞ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πασβίρ, Ρεντς (110’ Μπερχβάιν), Σούταλο, Μπάας, Χάτο (99’ Μπρόμπεϊ) Χέντερσον, Φιτζ-Τζιμ (71’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ, Μπερχούις (71’ Χάεϊ), Φορμπς (61’ Χοντς), Άκπομ (61’ Τραορέ).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68’ Βαγιαννίδης), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (82’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (82’ Βιλένα), Μαντσίνι, Μπακασέτας (97’ λ..τρ. Ζέκα), Τζούριτσιτς (68’ Τετέ), Ιωαννίδης (75’ Γερεμέγεφ).


Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Aνάλυση Guardian: Έχει ακόμα ο Πούτιν τη δύναμη να απαντήσει στην εισβολή της Ουκρανίας;

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: H Τζολί ως Μαρία Κάλλας, ο Τζόκερ και οι Ελληνες

Πήλιο: Εγκλωβίστηκαν οχήματα στο πάρκινγκ στις Μηλιές μετά την κατάρρευση τμήματος δρόμου, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης