Πέσιτς: Ακόμα και στα 74 συνεχίζω να εκπλήσσω τον κόσμο

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς οδήγησε την Εθνική Σερβίας στο χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων 

Στην πόλη που γεννήθηκε, το Πίροτ, με πληθυσμό 35.000 (όπου ξεκίνησε στην τοπική ομάδα και την μπασκετική του καριέρα το 1964), του έγινε μία αποθεωτική υποδοχή, με τον πολύπειρο προπονητή να μιλάει στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στο μπάσκετ της χώρας.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι πλέον 74 ετών κι οδήγησε την Εθνική Σερβίας στο χάλκινο μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, αγγίζοντας την πρόκριση στον τελικό με αντίπαλο την Team Usa, από την οποία αποκλείστηκε ίσως και με άδικο τρόπο όπως πολλοί υποστηρίζουν.

«Όπως είπα, τα καταφέραμε και, παρά τα περίεργα πράγματα που συνέβησαν, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Πιστεύω ότι παίξαμε φανταστικό μπάσκετ. Ως προπονητής είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και για ό,τι έγινε. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη και το έξτρα κίνητρο που μου έδωσαν», είπε ο Πέσιτς και συνέχισε:

«Όπως λέμε, στην ηλικία μου δεν περιμένουν πολλά από εμάς. Αλλά όπως μπορείτε να δείτε, μπορούμε ακόμα να σας εκπλήξουμε. Εκπλήσσω ανθρώπους εδώ και 40 χρόνια τώρα. Το πιο σημαντικό στον αθλητισμό και στη ζωή είναι η επικοινωνία και ο αλληλοσεβασμός. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι κορυφαίος αθλητής ή όχι. Για εμένα, όλοι είναι το ίδιο.

Για αυτό λέμε όλοι για ένας και ένας για όλους. Χωρίς αυτή την ενότητα, η επιτυχία δεν είναι εφικτή. Ούτε στη ζωή, ούτε στον αθλητισμό. Και δεν είναι μόνο τι πετυχαίνουμε, στη ζωή είναι σημαντικό να συνδεόμαστε με ανθρώπους και να τους βλέπουμε ως κάτι παραπάνω από απλά επαγγελματίες. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και να αξιολογούμε κάθε έναν ξεχωριστά. Οι άνθρωποι χρειάζονται να νιώσουν αυτή τη ζεστασιά και τον σεβασμό ανάμεσά τους. Εμείς το είχαμε αυτό και έτσι δημιουργήσαμε μια υπέροχη αθλητική ιστορία». 

Ο Πέσιτς έχει πάρει χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Γερμανίας στο Ευρωμπάσκετ του 1993, χρυσό με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας το 2001 στο Ευρωμπάσκετ και το 2002 στο Παγκόσμιο της Ιντανάπολις και επίσης το περσινό ασημένιο στο Παγκόσμιο στις Φιλιππίνες και το φετινό χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: www.eurohoops.net 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στα Ιωάννινα: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στους Δρυμάδες Παγωνίου


Ευλογιά των πιθήκων: Συναγερμός και στην Ευρώπη, στη Σουηδία το πρώτο κρούσμα εκτός Αφρικής

Τσιτσιπάς για το διαζύγιο με τον προπονητή - πατέρα του: Ελπίζω να μου βγει σε καλό, δεν ρώτησα την Μπαντόσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr