Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στο Masters του Σινσινάτι, 2-1 ο Ντρέιπερ - Δείτε βίντεο

O Έλληνας τενίστας γνώρισε την ήττα από τον Βρετανό αντίπαλό του με 6-3, 4-6, 5-7 και δεν κατάφερε να προκριθεί στη φάση των "16" στο αμερικανικό τουρνουά

Μετά τη νίκη επί του Γιαν Λέναρντ Στρουφ ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε ν' ανταπεξέλθει σε δεύτερο σερί παιχνίδι διάρκειας τριών σετ, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 4-6, 5-7 από τον Τζακ Ντρέιπερ.

Ο Έλληνας τενίστας ενώ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση κόντρα στον Βρετανό είδε τις δυνάμεις να τον εγκαταλείπουν και στα κρίσιμα σημεία να κάνει λάθη, τα οποία ενδεχομένως να του κόστισαν τη νίκη.



Ένα break και η διατήρηση στο σερβίς έδωσαν το προβάδισμα
Το εναρκτήριο σετ βρήκε τους δύο τενίστες να διατηρούν το σερβίς τους, παρά τα μεγάλα σε χρόνο games. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη δεύτερη αλλαγή πλευράς πήγε με το προβάδισμα (2-1), με τον Ντρέιπερ να σερβίρει στο αμέσως επόμενο game για την ισοφάριση.



Ο Έλληνας πίεσε τον Βρετανό και εκμεταλλεύτηκε το διπλό break point για να... σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του (3-1). Το break αυτό συνοδεύτηκε με ένα hold από τον 26χρονο τενίστα για να φτάσει στο 4-1.

Στο αμέσως επόμενο game o Ντρέιπερ σταμάτησε το σερί του Τσιτσιπά, μειώνοντας σε 4-2. Στα επόμενα δύο service games του Τσιτσιπά έχασε δύο ευκαιρίες για να κάνει break με αποτέλεσμα να χάνει με 6-3 και ο Έλληνας να παίρνει προβάδισμα στο ματς.



Άρτιο σερβίς και break την κατάλληλη στιγμή για την ισοφάριση
Στο δεύτερο σετ ο Ντρέιπερ δεν είχε πολλά περιθώρια και αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να σταθεί πολύ καλά πίσω από το σερβίς του. Αν και σέρβιρε με πιο χαμηλό ποσοστό από τον Τσιτσιπά (60% έναντι 67%), o Βρετανός στάθηκε εξαιρετικά χωρίς ν' απειληθεί.

O Τσιτσιπάς από την άλλη κατάφερε να διατηρήσει τα δικά του service games χωρίς ν' απειληθεί, ωστόσο στο game που σέρβιρε για να μείνει στο σετ είδε τον αντίπαλό του να εκμεταλλεύεται στο μέφιστο το διπλό break point και να στέλνει το ματς σε decider.



Σέρβιρε για το ματς, αλλά έχασε το ματς
Το τρίτο σερβίς ξεκίνησε με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους. Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με break, όμως ο Ντρέιπερ στάθηκε πολύ καλά σβήνοντας του τρία break points.

Ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο game ο Τσιτσιπάς, όπου έχασε τρία break points, το κατάφερε στο 9ο game καθώς εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο break point του για να κάνει το 5-4 και να σερβίρει για να πάρει το ματς.



Ο Έλληνας τενίστας, όμως, δεν κατάφερε να σταθεί καθόλου καλά πίσω από το σερβίς του και με love game δέχθηκε το break για το 5-5.

Το break αυτό έδωσε μομέντουμ στον Ντρέιπερ, ο οποίος έκανε το 6-5 πίσω από το σερβίς του και στη συνέχεια πραγματοποίησε νέο... σπάσιμο στο σερβίς του Τσιτσιπά για να κλείσει το σετ και να πανηγυρίσει το εισιτήριο για τη φάση των "16".










Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr