Απογοητευμένη η Τζόρνταν Τσάιλς για την αφαίρεση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Είναι άδικο, δεν έχω λόγια

Απογοητευμένη η Τζόρνταν Τσάιλς για την αφαίρεση του μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Είναι άδικο, δεν έχω λόγια

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στις ακήσεις εδάφοτς αλλά το CAS της το αφαίρεσε και την ανανγκάζει για το επιστρέψει

29085433
Η Αμερικανίδα γυμνάστρια Τζόρνταν Τσάιλς θέλησε να τοποθετηθεί μέσω των social media μετά την αφαίρεση του χάλκινου μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ένα χάλκινο που πήρε μετά τη διόρθωση της βαθμολογίας της μετά την προσφυγή των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά που τελικά έχασε μετά την αξίωση της Ρουμανίας ενώπιον του CAS, το οποίο διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ παρουσίασαν την αξίωση για την Τσάιλς δευτερόλεπτα αργότερα από το επιτρεπόμενο.

29086520
29086522


Κλείσιμο
Μετά από αρκετές ημέρες μακριά από τα κοινωνικά δίκτυα, η Τσάιλς δημοσίευσε μια δήλωση σήμερα (16/8) αναφερόμενη στην απόφαση του CAS, θέλοντας να σχολιάσει όσα έζησε αυτές τις μέρες.



Η Τσάιλς θέλησε να ευχαριστήσει τις εκφράσεις συμπαράστασης που δέχτηκε αυτές τις μέρες:




«Με έχει κυριεύσει όλη η αγάπη που έχω λάβει τις τελευταίες μέρες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τους οπαδούς μου, την USAG (United States Gymnastics Federation) και την USOPC (Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών) για την αμέριστη υποστήριξή τους σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή. Ενώ γιόρταζα τις Ολυμπιακές μου επιτυχίες, άκουσα τα καταστροφικά νέα ότι μου είχαν αφαιρέσει το χάλκινο μετάλλιο. Ήμουν σίγουρη για την έφεση που κατατέθηκε από την USAG, η οποία παρουσίασε πειστικά στοιχεία ότι η βαθμολογία μου τηρούσε όλους τους κανόνες, αλλά αυτή η έφεση ήταν ανεπιτυχής».

Η αθλήτρια πιστεύει ότι η αφαίρεση του μεταλλίου της είναι μια πολύ άδικη απόφαση και επίσης κατήγγειλε τις προσβολές που δέχτηκε στα κοινωνικά δίκτυα μετά από αυτή την αναταραχή που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες:
«Δεν έχω λόγια. Αυτή η απόφαση είναι πολύ άδικη και είναι ένα σημαντικό πλήγμα όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους όσους με συνόδεψαν σε αυτό το ταξίδι. Επίσης, απογοητευτικές ήταν οι ρατσιστικές επιθέσεις που έχω δεχτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ήταν λανθασμένες και πολύ οδυνηρές. Έχω αφιερώσει την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτό το άθλημα και είμαι περήφανη που εκπροσωπώ τον πολιτισμό και τη χώρα μου».

Η Τσάιλς υπερασπίζεται ότι αγωνιζόταν πάντα σύμφωνα με τους κανόνες και με στόχο να επιτύχει το καλύτερο στις ασκήσεις της:
«Ποτέ δεν αμφισβήτησα τις αξίες μου για να ανταγωνίζομαι με ακεραιότητα, προσπαθώντας για το καλύτερο, διατηρώντας τις αξίες του αθλητικού πνεύματος και τους κανόνες που υπαγορεύουν δικαιοσύνη. Είμαι περήφανη που μπόρεσα να εμψυχώσω όλους, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα ή χώρα είναι. Το να ξαναβρούμε τη χαρά ήταν κάτι που μου αρέσει που οι άλλοι την αγκαλιάζουν. Νιώθω ότι τους έχω δώσει την άδεια να είναι τόσο αυθεντικοί όσο είναι».

Τέλος η Τσάιλς είπε ότι ελπίζει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για να ανακτηθεί αυτό το χάλκινο Ολυμπιακό: «Τώρα αντιμετωπίζω μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Θα αντιμετωπίσω αυτήν την πρόκληση όπως και άλλους και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δω ότι αποδίδεται δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτού του ταξιδιού, οι άνθρωποι που έχουν τον έλεγχο θα κάνουν το σωστό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρος: Πώς βρέθηκε στον «αέρα» το ΙΧ στον καταπέλτη του πλοίου - Νέο βίντεο

Κουρσκ: Στη δημοσιότητα πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιδρομής των Ουκρανών

Αλίσα Νιούμαν: Εκτοξεύτηκε το προφίλ της στο Only Fans μετά το twerk στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης