Ντόρτμουντ: Έσοδα ρεκόρ 509 εκατ. ευρώ την περίοδο 2023-24

Ντόρτμουντ: Έσοδα ρεκόρ 509 εκατ. ευρώ την περίοδο 2023-24

Η φιναλίστ του Champions League είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο

28731738
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ, φιναλίστ του τελευταίου Champions League, ανακοίνωσε σήμερα (16/8) τον υψηλότερο ετήσιο κύκλο εργασιών στην ιστορία της, με 509,1 εκατομμύρια ευρώ που συγκέντρωσε την περασμένη σεζόν.

Το ποσό αυτό, που δεν λαμβάνει υπόψη ποσά από μεταγραφές και παρουσιάζει αύξηση 24% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, παρά την απογοητευτική πέμπτη θέση στην Bundesliga.



Κλείσιμο
Εξηγείται κυρίως από την εκπληκτική πορεία της Ντόρτμουντ στο Champions League, όπου ηττήθηκε στον τελικό με 2-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Αυτή είναι η 20ή μου ετήσια συνέντευξη Τύπου και είναι σίγουρα μια από τις πιο ικανοποιητικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ Χανς-Γιοακίμ Βάτσκε, σήμερα, κατά την ετήσια παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Τα πραγματικά έσοδα του συλλόγου του Ρουρ είναι αναμφίβολα υψηλότερα. Η Ντόρτμουντ πούλησε τον Άγγλο μέσο Τζουντ Μπέλιγχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης για 103 εκατομμύρια ευρώ κατά την περίοδο αναφοράς.

Η Ντόρτμουντ είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνές απείρου κάλλους στην τουρκική Βουλή: Σφαλιάρες, μπουνιές και σπρωξίματα στο προεδρείο, δείτε βίντεο

ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι πρέπει να εμβoλιαστούν, τι να προσέξουμε

Πόλεμος στην Ουκρανία - BBC: Πόσο πιθανό είναι ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά μετά την εισβολή στο Κουρσκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης