Ιμάνι Κελίφ: «Είναι κορίτσι, την αγαπώ απ’ όταν γεννήθηκε, θα τη στηρίζω όπως έκανα πάντα», ξεσπάει η μάνα της

Ιμάνι Κελίφ: «Είναι κορίτσι, την αγαπώ απ’ όταν γεννήθηκε, θα τη στηρίζω όπως έκανα πάντα», ξεσπάει η μάνα της

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της και το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η μητέρα της μιλάει για πρώτη φορά για τις κατηγορίες πως η κόρη της είναι «άνδρας»

Imane-Khelif
Η μητέρα της Ολυμπιονίκη Ιμάνι Κελίφ απαντά στις κατηγορίες που ακούστηκαν σχετικά με το φύλο της κόρης της. Εν μέσω μιας έντονης δημόσιας διαμάχης που έχει ξεσηκώσει μέχρι και τη διάσημη συγγραφέα Τζέι Κ. Ρόουλινγκ και τον Έλον Μασκ, η Νάσρια Κελίφ μιλάει για πρώτη φορά, υπερασπιζόμενη την κόρη της ως γυναίκα και πρότυπο για όλη την Αλγερία.

Η Ιμάνι ήταν μόλις μερικών μηνών όταν η J.K. Rowling κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, το «Ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν», τον Ιούλιο του 1999. Ενώ παιδιά σε όλο τον κόσμο περίμεναν με ανυπομονησία να αποκτήσουν το νέο βιβλίο με τις περιπέτειες του διάσημου μάγου, η Khelif ξεκινούσε τη δική της πορεία, που θα την οδηγούσε από ταπεινά παιδικά χρόνια, πουλώντας παλιοσίδερα και πλαστικά σε μια απομακρυσμένη πόλη της Αλγερίας, στη δόξα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Αυτό που φαινόταν σαν μια κλασική ιστορία επιτυχίας από τη φτώχεια στη δόξα, πήρε μια απρόσμενη τροπή τις τελευταίες εβδομάδες. Η 25χρονη Αλγερινή υπέβαλε μήνυση κατά της J.K. Rowling στη Γαλλία, μετά τις κατηγορίες της διάσημης συγγραφέως ότι η Khelif είναι άνδρας. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η έντονη διαμάχη για το φύλο της Khelif συνεχίζει να μαίνεται. Με την Rowling, τον Elon Musk και πιθανώς τον Ντόναλντ Τραμπ να εμπλέκονται στη νομική αυτή υπόθεση, η ένταση μόνο κλιμακώνεται.

Η μητέρα της Κελίφ, Νάσρια,, μίλησε στη DailyMail και υπερασπίστηκε την κόρη της, λέγοντας ότι την αγαπά από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε. Υποστήριξε πως θα της δώσει όλη της την αγάπη και στήριξη, όπως έκανε πάντα. Φίλοι της οικογένειας αποκάλυψαν πως, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της για το γεγονός ότι η κόρη της αγωνίζεται σε ένα άθλημα που συνδέεται κυρίως με άνδρες, η Nasria Khelif τελικά την στήριξε, εργαζόμενη ως μαγείρισσα για να χρηματοδοτήσει την προπόνηση και τα ταξίδια της.

Κλείσιμο
kelif-kortsaki-5
Η Ιμάνι Κελίφ σε νεαρή ηλικία

Ο πατέρας της, Αμάρ, εργαζόμενος ως συγκολλητής σε πετρελαϊκή εταιρεία, βρέθηκε μαζί με τη Nasria στο Palais d'El Mouradia στο Αλγέρι την Πέμπτη, όπου η κόρη τους έλαβε υποδοχή ήρωα από τον Πρόεδρο Abdelmajid Tebboune. Το μετάλλιο της Κελίφ θεωρείται μεγάλη εθνική υπερηφάνεια για την Αλγερία, με πολλές εορταστικές εκδηλώσεις να προγραμματίζονται στη χώρα.

Οι κατηγορίες της Rowling ότι η Khelif είναι «άνδρας που αγωνίζεται ως γυναίκα» έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα από εκείνους που γνωρίζουν την Κελίφ από την παιδική της ηλικία. Αυτοί οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν γρήγορα με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών της από το δημοτικό σχολείο της, αποδεικνύοντας ότι ήταν πάντα κορίτσι.

Η ένταση γύρω από αυτή την υπόθεση συνεχίζει να μεγαλώνει, με πολλές φωνές να υποστηρίζουν την Khelif και άλλες να αμφισβητούν τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε πύρινο κλοιό η Σμύρνη, κάηκαν δεκάδες σπίτια, απομακρύνθηκαν πάνω από 3.500 άτομα - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τον κίνδυνο φωτιάς και σήμερα - Χάρτης με τις 12 «κόκκινες» περιοχές

Σφίγγουν τον κλοιό στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Καταστρέφουν γέφυρες, επιχειρούν αποκλεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης