Super League 1: Xoρταστική πρεμιέρα με 3 πέναλτι στην Τούμπα - Ο ΠΑΟΚ 3-2 τον Πανσερραϊκό - Δείτε τα γκολ

Super League 1: Xoρταστική πρεμιέρα με 3 πέναλτι στην Τούμπα - Ο ΠΑΟΚ 3-2 τον Πανσερραϊκό - Δείτε τα γκολ

Ο Μπεντακόρ άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 31' για τους Σερραίους, ο Σβαμπ ισοφάρισε στο 35' με πέναλτι και ο Οζντόεφ έγραψε το 2-1 στο 45+2' - Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε στο 49' σε 2-2 (Σαλαζάρ) και ο Σβαμπ ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 60' για το 3-2

6291820
Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη την υπεράσπιση των κεκτημένων από την περσινή χρονιά, αλλά συνέχισε να έχει προβληματική εικόνα, με πολλά αμυντικά κενά, κράτησε μόνο τη νίκη (3-2) επί του Πανσερραϊκού, όπως ακριβώς και στην πρεμιέρα της σεζόν 2010-11.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις 

Με αλλαγές και οι δύο ομάδες
Με δεδομένες τις απουσίες των Κοτάρσκι, Τάισον, Μπάμπα και Ότο, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και του Μιχαηλίδη που είναι τιμωρημένος από την αποβολή στο περσινό Άρης – ΠΑΟΚ των Play Off, οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου» ήταν αρκετές και λίγο πολύ αναμενόμενες.

Δείτε ΕΔΩ το 3-2 

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το 2-2 

Δείτε ΕΔΩ το 2-1 

Δείτε ΕΔΩ το 1-1 

Δείτε ΕΔΩ το 0-1 

Ο Αντώνης Τσιφτσής έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα «ασπρόμαυρα» δοκάρια, αντικαθιστώντας τον τραυματία και σχεδόν αναντικατάστατο, Ντόμινκ Κοτάρσκι, με την αμυντική τετράδα μπροστά του να αποτελείται από τους Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες.

Ουσιαστικά, ο Λουτσέσκου άφησε εκτός τον Σάστρε εξαιτίας της παρουσίας του στον αγώνα της περασμένης Τρίτης με τη Μάλμε, επιλέγοντας να κρατήσει στον πάγκο τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, που έχει συμφωνήσει με τη Βόλφσμπουργκ και μετά τα ματς με την Σάμροκ Ρόβερς θα αναχωρήσει για τη Γερμανία.

Οι Οζντέφ και Σβαμπ αποτελούσαν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Κωνσταντέλια και Τσάλοφ (μετά το ντεμπούτο κόντρα στη Μάλμε, ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός) να είναι η τετράδα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Τα «λιοντάρια» από τις Σέρρες των 16 μεταγραφών και με τον Μιχάλη Γρηγορίου έντεκα χρόνια μετά στον πάγκο τους, παρατάχθηκαν με τον Γκουγκεσασβίλι κάτω από τα δοκάρια. Οι Πεταυράκης, Χαντάκιας, Μπέργκστρομ και Δεληγιαννίδης απάρτιζαν την τετράδα της άμυνας, στο κέντρο ήταν οι Λιάσος και Στάικος, ενώ την τριάδα πίσω από τον Μπετανκόρ συνέθεσαν οι Σαλαζάρ, Τόμας και Χατζηστραβός.

«Γεμάτο» πρώτο 45λεπτο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αντώνη Τσιφτσή να αντιδρά σωστά στην πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Τομάς (8’) και τον Ζήση Χατζηστραβό να γίνεται αναγκαστικά αλλαγή (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) με την συμπλήρωση δέκα λεπτών στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει κάτι στο ματς, μέχρι τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια ανέτρεψε τον Σαλαζάρ και ο Μπεντανκόρ από την «άσπρη βούλα» νίκησε τον Τσιφτσή βάζοντας τα «λιοντάρια» μπροστά στο σκορ (0-1) με τη συμπλήρωση μισής ώρας. Από το ίδιο σημείο βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) σχετικά γρήγορα ο «Δικέφαλος», με τον Σβαμπ να ευστοχεί στην εκτέλεση πέναλτι (35’).

Στο 42ο λεπτό ο Φεντόρ Τσάλοφ άγγιξε το πρώτο γκολ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, αλλά η κεφαλιά του Ρώσου φορ, μετά από την σέντρα του Ζίβκοβιτς, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πανσερραϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Τομάς να φεύγει στην κόντρα, όμως να αστοχεί στο τετ α τετ με τον Τσιφτσή. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν τα δοκάρια με την κεφαλιά του Τομάς και στην επαναφορά ο Μπεντακόρ σούταρε άουτ.

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν το γκολ της ανατροπής (2-1) με τον Οζντόεφ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και αφού είχαν προηγηθεί οι δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Με την ίδια ένταση και στο β’ μέρος
Ύστερα από ένα ισορροπημένο ματς στο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα πέναλτι, από ένα δοκάρι και τη διαφορά να κάνει η τεράστια χαμένη ευκαιρία των «Λιονταριών» στο τετ α τετ του Τομάς και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ από στατική φάση, το δεύτερο μισό της αναμέτρησης ξεκίνησε με την ίδια ένταση, φάσεις και γκολ. για τον Πανσερραϊκό!

Με τη δεξιά πλευρά του «Δικεφάλου» να απουσιάζει, ο Σαλαζάρ έφυγε στην κόντρα, κέρδισε κατά κράτος τον Κεντζιόρα και με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2. Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μέχρι την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Στο 60’ ο Στέφαν Σβαμπ με δεύτερη εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (που ήθελε να εκτελέσει ο Τσάλοφ) έδωσε εκ νέου το προβάδισμα (3-2) στους Πρωταθλητές Ελλάδας.


Στο 67’ ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία. Αρχικά, ο Γκουγκεσασβίλι σε πρώτο χρόνο απέκρουσε το σουτ του Μουργκ μέσα από την περιοχή και σε δεύτερο είχε απάντηση και στην εξ επαφής κεφαλιά του Τσάλοφ. Ο Γρηγορίου έριξε τρεις μεσοεπιθετικούς, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν κατάφερε να το βρει, με μεγαλύτερη στιγμή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τομάς.

MVP: Ο Στέφαν Σβαμπ λόγω της ψυχραιμίας και της ευστοχίας από την «άσπρη βούλα».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Το δίδυμο Τομάς και Σαλαζάρ έβαλε πολλές φορές σε μπελάδες τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ. Ο πρώτος ήταν μοιραίος για την ομάδα του Πανσερραϊκού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βιεϊρίνια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τους ταχύτατους Τομάς και Σαλαζάρ γι’ αυτό έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του ΠΑΟΚ ανέβηκε πολλές φορές δίνοντας άπλετο χώρο στους φιλοξενούμενους. Ευτυχώς για τους «ασπρόμαυρους» ο Τομάς αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ με τον Τσιφτσή, αλλά δεν έγινε το ίδιο στη φάση του 2-2.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάς και ο Ευαγγέλου στο VAR είδαν πέναλτι στην ανατροπή του Σαλαζάρ από τον Βιεϊρίνια, τρία λεπτά αργότερα ο Ευαγγέλου έστειλε τον Φωτιά στο video on the field για να δει πέναλτι στο παρατεταμένο κράτημα του Πεταυράκη πάνω στον Κεντζιόρα. Αντίθετα, το τσεκάρισμα που έκανε στο χέρι του Μπέργκστρομ, μετά το σουτ του Κωνσταντέλια, οδήγησε στην ακύρωση του πέναλτι που αρχικά είχε καταλογίσει. Οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον Τσάλοφ στο ξεκίνημα της φάσης του 2-2, αλλά όμως διαιτητής και VAR δεν είδαν παράβαση. Με νέα χρήση του VAR ο Φωτιάς καταλόγισε πέναλτι σε πάτημα του Λιάσου πάνω στο βηματισμό του τον Τσάλοφ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να κάνει ανατροπή για να φτάσει στη νίκη και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι το μόνο που κρατάει από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Δύσκολη βραδιά στην Τούμπα απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό, που έδειξε πολλές αρετές και μια καλοδουλεμένη ομάδα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ (71’ Καμαρά), Σβαμπ (89’ Θυμιάνης), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (76’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Πεταυράκης, Χαντάκιας (62΄ Καρασαλίδης), Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Λιάσος (80’ Καπτούμ), Στάικος (80’ Περούτσι), Σαλαζάρ, Τόμας, Χατζηστραβός (13’ Μασκανάκης, 80’ Γκίγκιτς)), Μπετανκόρ.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε πύρινο κλοιό η Σμύρνη, κάηκαν δεκάδες σπίτια, απομακρύνθηκαν πάνω από 3.500 άτομα - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τον κίνδυνο φωτιάς και σήμερα - Χάρτης με τις 12 «κόκκινες» περιοχές

Σφίγγουν τον κλοιό στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Καταστρέφουν γέφυρες, επιχειρούν αποκλεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης