Premier League: Εύκολο απόγευμα για την Άρσεναλ, 2-0 την Γουλβς του Ποντένσε, μεγάλο διπλό η Μπράιτον - Δείτε τα γκολ

Premier League: Εύκολο απόγευμα για την Άρσεναλ, 2-0 την Γουλβς του Ποντένσε, μεγάλο διπλό η Μπράιτον - Δείτε τα γκολ

Αγωνίστηκε ως αλλαγή για τους «Λύκους» ο Ποντένσε - Ισοπαλία για τη Νότιγχαμ Φόρεστ, νίκη για τη Νιούκαστλ

arsenal_
Η Άρσεναλ ξεκίνησε με τρίποντο τις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν. Οι Κανονιέρηδες στην πρεμιέρα τους στην Premier League 2024-25 υπέταξαν τη Γουλβς με 2-0, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον σκόρερ και δημιουργό Μπουκάγιο Σάκα. Για τους φιλοξενούμενους πέρασε στο ματς στο 76' ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Δείτε ΕΔΩ το 1ο γκολ της Άρσεναλ

Δείτε ΕΔΩ το 2ο γκολ της Άρσεναλ 

Όπως ήταν αναμενόμενο η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είχε εξ αρχής το πάνω χέρι και έκλεισε τους Λύκους στην περιοχή τους. Στο 18' Σάκα και Χάβερτς έκαναν το 1-2, ο πρώτος εκτέλεσε και ο Σα μπλόκαρε. Στο 25' η πίεση των Λονδρέζων απέδωσε καρπούς. Ο Σάκα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σα δεν πρόλαβε να διώξει την μπάλα στην έξοδο του και ο Χάβερτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Γουλβς είχε την ευκαιρία της να ισοφαρίσει στο 36', όταν ο Ράγια απέκρουσε την κεφαλιά του Λάρσεν.

Κλείσιμο
Στο 50ο λεπτό ο Μαρτινέλι από τα αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Χάβερτς αστόχησε από το ύψος του πέναλτι. Στο 68' ο Σαλιμπά έκανε κάκιστη πάσα, ο Κούνια έκλεψε, πλάσαρε αλλά η εκτέλεση του ήταν πολύ αδύναμη και ο Ράγια μπλόκαρε με ευκολία. Το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 74'. Ο Χάβερτς κουβάλησε την μπάλα, την πέρασε στον Σάκα, ο οποίος απέφυγε τον Αϊτ Νουρί και με τρομερό πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-0, που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Άρσεναλ: Ραγιά, Ζιντσένκο (69’ Τίμπερ), Γκάμπριελ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Παρτέι, Όντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά (80’ Τροσάρ), Μαρτινέλι

Γουλβς: Σα, Ντόχερτι, Αΐτ Νουρί (84’ Ντόουσον), Τότι, Μοσκέρα, Λεμινά, Μπελεγκάρντ (57’ Κούνια), Ζ.Γκόμες (84’ Τσικίνιο), Χουάνγκ, Στραντ Λάρσεν (84’ Σαράμπια), Ρ.Γκόμες (75’ Ποντένσε)

Με το «δεξί» η Νιούκαστλ των δέκα παικτών

Η Νιούκαστλ μπορεί να αγωνίστηκε για περίπου μια αγωνιστική ώρα με δέκα παίκτες, αλλά κατάφερε να μπει με νίκη στη φετινή Premier League, καθώς επικράτησε της της Σαουθάμπτον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» με 1-0. Στο 28' ο διαιτητής έδωσε μια αυστηρή κόκκινη κάρτα στον Σερ μετά από αψιμαχία με τον Ντίαθ.

Στο 45' ο ΜακΚάρθι έκανε λάθος μεταβίβαση, ο Ίσακ έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα και ο Ζοέλιντον με πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Στο 50ο λεπτό οι Άρμστρονγκ και Μπρέρετον έχασαν απίθανη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσους και στο 82' ο Γκόρντον δεν κατάφερε να διπλασιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Ντανίλο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, Νότιγχαμ-Μπόρνμουθ, έβαλε σε... δεύτερη μοίρα το τελικό 1-1 της αναμέτρησης, που διαμορφώθηκε στο 87΄ με το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων).

Αναμφισβήτητα η φάση του 8ου λεπτού στο «Σίτι Γκράουντ» ήταν αυτή που «πάγωσε» τους πάντες στο γήπεδο της Φόρεστ, αλλά και αυτούς που παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση. Ο Βραζιλιάνος Ντανίλο τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να διακομισθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου, μετά από άτσαλη πτώση στον αγωνιστικό χώρο σε διεκδίκηση της μπάλας με αντίπαλό του.

Το ιατρικό επιτελείο της Νότιγχαμ έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου βρισκόταν πεσμένος ο Βραζιλιάνος για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ο ταλαντούχος μέσος αποχώρησε με φορείο και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Μπράιτον έκανε «πάρτι» στο «Γκούντισον Παρκ». Στη μετά-Ντε Τσέρμπι... εποχή, οι «γλάροι» διέλυσαν με 3-0 τους «εφοπλιστές», που «παρέδωσαν τα όπλα» μετά το 66ο λεπτό και την αποβολή του Γιανγκ.

Premier League (1η αγωνιστική) 

Μάντσεστερ Γ.-Φούλαμ 1-0 (87΄ Ζίρκζεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ: 1-0 (MD 1, 16/08/2024)



Ίπσουιτς-Λίβερπουλ 0-2 (60΄ Ζότα, 65΄ Σαλάχ) -  Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Άρσεναλ-Γουλβς 2-0 (25΄ Χάβερτς, 74΄ Σάκα) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Έβερτον-Μπράιτον 0-3 (26΄ Μιτόμα, 56' Γουέλμπεκ, 87' Αντίνγκρα) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 1-0 (45' Ζοέλιντον) - Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Νότιγχαμ Φόρεστ-Μπόρνμουθ 1-1 (23΄ Γουντ - 86' Σεμένιο) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα 19:30

Μπρέντφορντ-Κρίσταλ Πάλας 18/8

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 18/8

Λέστερ-Τότεναμ 19/8



Η βαθμολογία (σε 1 αγώνα)



Μπράιτον 3

Λίβερπουλ 3

Αρσεναλ 3

Μάντσεστερ Γιουν. 3

Νιούκαστλ 3

Μπόρνμουθ 1

Νότιγχαμ Φόρεστ 1

Σαουθάμπτον 0

Φούλαμ 0

Ίπσουιτς 0

Γουλβς 0

Εβερτον 0

Γουέστ Χαμ 0 (0 αγ.)

Άστον Βίλα 0 (0 αγ.)

Μπρέντφορντ 0 (0 αγ.)

Κρίσταλ Πάλας 0 (0 αγ.)

Τσέλσι 0 (0 αγ.)

Μάντσεστερ Σίτι 0 (0 αγ.)

Λέστερ 0 (0 αγ.)

Τότεναμ 0 (0 αγ.)





Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σε πύρινο κλοιό η Σμύρνη, κάηκαν δεκάδες σπίτια, απομακρύνθηκαν πάνω από 3.500 άτομα - Δείτε βίντεο

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τον κίνδυνο φωτιάς και σήμερα - Χάρτης με τις 12 «κόκκινες» περιοχές

Σφίγγουν τον κλοιό στο Κουρσκ οι Ουκρανοί: Καταστρέφουν γέφυρες, επιχειρούν αποκλεισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης