La Liga, Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-2: Ανατροπή και απόδραση με το δεξί του Λεβαντόφσκι - Δείτε τα γκολ

Με δύο γκολ μέσα σε επτά αγωνιστικά λεπτά, ο Πολωνός επιθετικός έφερε τα… πάνω – κάτω στο «Μεστάγια» και επέτρεψε στην ομάδα του Χάνζι Φλικ να μπει με το δεξί στην φετινή La Liga

Παραδοσιακά, το «Μεστάγια» είναι μια ζόρικη έδρα για την Μπαρτσελόνα. Η πρεμιέρα της φετινής La Liga δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με την Βαλένθια να προηγείται στο σκορ, να αγγίζει το 2-0 και την Μπάρτσα να φτάνει στην ανατροπή και στη νίκη (2-1) με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Χωρίς τους τραυματίες Χοσέ Λουίς Γκαγιά και Μουχτάρ Ντιακαμπί η άμυνα των Νυχτερίδων, την εστία των οποίων υπερασπίστηκε ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, στην σκιά του (έντονου) ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ για την απόκτησή του, με τον νεοαποκτηθέντα Ράφα Μιρ να κάνει ντεμπούτο ως βασικός.

Οι νεαροί Μαρκ Κασαδό και Μαρκ Μπερνάλ ξεκίνησαν ως δίδυμο στην μεσαία γραμμή των Μπλαουγκράνα, ο ένας αντικαθιστώντας τον Ιλκάι Γκιντογκάν, ο οποίος φέρεται να ζήτησε να αποχωρήσει πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, με τον Χάνζι Φλικ να έχει γεμάτο απουσιολόγιο: Ρόναλντ Αραούχο, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Γκάβι και Ντάνι Όλμο.



Ο Ούγκο Ντούρο απέδωσε δικαιοσύνη…
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με πίεση και συνεχές τρέξιμο πήραν τα ηνία του ρυθμού και απείλησαν την εστία του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν με Αντρέ Αλμέιδα και Ούγκο Ντούρο, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν με σουτ του Ραφίνια που έβγαλε ο Μαμαρντασβίλι.

Ο Τερ Στέγκεν με μια από τις… γνωστές του αποκρούσεις απέτρεψε το αυτογκόλ σε φάση όπου η μπάλα κόντραρε στον Πάου Κουμπαρσί και άλλαξε πορεία, με τον Ούγκο Ντούρο να χάνει μια ακόμα ευκαιρία προτού αποδώσει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με το 1-0 (44’).

Σέντρα του Ντιέγκο Λόπεθ και άπιαστη κεφαλιά του Ντούρο μέσα από την περιοχή, με το γκολ να ακυρώνεται αρχικά για οφσάιντ, το οποίο όμως «έσπαγε» με την θέση του στον αγωνιστικό χώρο ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ.

Το γκολ έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στην Βαλένθια, η οποία άγγιξε σχεδόν αμέσως το 2-0 και πάλι με τον Ούγκο Ντούρο μετά από λάθος του Τερ Στέγκεν και πάσα του Ντιέγκο Λόπεθ, με τον Κουμπαρσί να βγάζει την μπάλα πάνω από την γραμμή.

…αλλά ο Λεβαντόφσκι το γύρισε μόνος του!
Και από το πολύ πιθανό 2-0 περάσαμε στο… 1-2 μέσα σε επτά αγωνιστικά λεπτά με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει αναγάγει σε αγαπημένο του «θύμα» στην La Liga την Βαλένθια, εις βάρος της οποίας έχει πετύχει έξι γκολ.

Αρχικά, ύστερα από σέντρα του Αλεχάντρο Μπάλντε στο δεύτερο δοκάρι και σέντρα – σουτ του Λαμίν Γιαμάλ, ο Πολωνός με κοντινή προβολή προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 1-1, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Και, στο τέταρτο λεπτό του δευτέρου μέρους και ύστερα από πέναλτι που κέρδισε έξυπνα ο Ραφίνια από τον Κρίστιαν Μοσκέρα, ο «Λέβα» από την άσπρη βούλα νίκησε τον Μαμαρντασβίλι, ολοκληρώνοντας μια ανατροπή που έμοιαζε αδύνατη όταν προηγήθηκαν οι Νυχτερίδες.

Πήρε τα πάνω της η Μπάρτσα
Η… προσωπική ανατροπή του Λεβαντόφσκι αποτέλεσε καίριο πλήγμα για τους νεαρούς παίκτες της Βαλένθια, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα με Πεπέλου και Ούγκο Ντούρο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η Μπάρτσα, με την ψυχολογία στα ύψη, ήλεγξε απόλυτα το τελευταίο ημίωρο και, μάλιστα, δεν κλείστηκε για να υπερασπιστεί το σκορ, αλλά κυνήγησε να «τελειώσει» το ματς, χάνοντας ευκαιρίες με Φεράν Τόρες, Λεβαντόφσκι και Κασαδό, χάνοντας με τραυματισμό τον Μπάλντε, αλλά τον νεαρό Ζεράρ Μαρτίν να τον αντικαθιστά, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις.

Βαλένθια (Ρουμπέν Μπαράχα): Μαμαρντασβίλι – Τιερί Κορέια, Μοσκέρα, Γιάρεκ, Χεσούς Βάθκεθ (77’ Μαρτίν Τεχόν) – Ράφα Μιρ (77’ Οτορμπί), Πεπέλου, Χάβι Γκέρα (86’ Γκιγιαμόν), Ντιέγκο Λόπεθ (66’ Φουλκιέ) – Αντρέ Αλμέιδα (66’ Ντάνι Γκόμεθ), Ούγκο Ντούρο.

Μπαρτσελόνα (Χάνσι Φλικ): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Κουμπαρσί (64’ Κρίστενσεν), Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε (64’ λ. τρ. Ζεράρ Μαρτίν) –Κασαδό, Μπερνάλ (71’ Έρικ Γκαρθία) – Γιαμάλ (86’ Πάου Βίκτορ), Ραφίνια, Φεράν Τόρες (64’ Πέδρι) – Λεβαντόφσκι.

Ένα αυτογκόλ έσωσε την Οσασούνα
Η είσοδος ως αλλαγή του δανεικού από την Μπάγερν Μονάχου, Μπράιαν Θαραγόθα, και ένα αυτογκόλ του Χουάν Σοριάνο, ύστερα από προσπάθεια του χρυσού ολυμπιονίκη με την Ισπανία στο Παρίσι, Αϊμάρ Ορόθ (79’), επέτρεψαν στην Οσασούνα να αποφύγει την εντός έδρας ήττα από τη νεοφώτιστη Λεγανές (1-1), στο ντεμπούτο του Βιθέντε Μορένο στον πάγκο της.

Οι Μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά και αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους με τον Χουάν Κρουθ (22’), όντες γενικά πιο σταθεροί από τους αντιπάλους τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο φινάλε, πάντως, θα μπορούσαν ακόμα και να είχαν ηττηθεί, αν ο Σοριάνο και το δοκάρι δεν απέτρεπαν το γκολ σε σουτ – φαρμάκι του Θαραγόθα.




Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς και τρεις τραυματίες σε beach bar

Μαγνησία: Τατουάζ επιβεβαίωσε ότι η σορός που βρέθηκε στο Πτελεό ανήκει στον 49χρονο Γιάννη που είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο

Ραλφ Σουμάχερ: Ξεσπά η πρώην σύζυγός του - «Ακουγα τις φήμες πως είναι γκέι και μου έλεγε να πάω στον ψυχολόγο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr