Super League 1, Ατρόμητος - Άρης 1-1: Δεν χάρηκε κανείς στο Περιστέρι - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ατρόμητος - Άρης 1-1: Δεν χάρηκε κανείς στο Περιστέρι - Δείτε τα γκολ

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 66' με αυτογκόλ του Μπρόρσον αλλά ο Ουάρντα ισοφάρισε στο 74' με πέναλτι για τον Ατρόμητο

6292043
Από έναν βαθμό πήραν Ατρόμητος και Αρης στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League, καθώς η μεταξύ τους αναμέτρηση του Περιστερίου δεν ανέδειξε νικητή και έληξε ισόπαλη 1-1.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ κάτω από τα γκολπόστ, τους Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Ουεντραόγκο, Εντερ στον άξονα, τους Μπακού, Ουάρντα στα άκρα και τον Καρλίτος ένα «κλικ» πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 


Ο Ακης Μάντζιος είχε τον Κουέστα στο τέρμα, τους Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φρίντεκ στην άμυνα από τα δεξιά, τους Μοντόγια, Μόντσου στα κεντρικά χαφ, τους Σαβέριο, Φετφατζίδη στα «φτερά», τον Γκαρθία «οργανωτή» και τον Μορόν στο «9».

Κλείσιμο
Σέντρα στο ματς και με το «καλημέρα» αντιληφθήκαμε πως θα δούμε ένα ντέρμπι, μεταξύ δύο ποιοτικών ομάδων παρότι η ανάπαυλα τις βρήκε χωρίς σκορ, απόρροια πάντως του ότι ήταν μόλις το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι και εύλογα δεν είναι ακόμη σε θέση να διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό ρυθμό. Πάντως η αναμέτρηση είχε «χρώμα» και εκατέρωθεν εμπνεύσεις, αν και δεν έλειπαν τα λάθη. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 9 «νέους» και οι φιλοξενούμενοι με 3, κάτι που προσέφερε στους Θεσσαλονικείς μεγαλύτερο βαθμό ομοιογένειας.

Ετσι ο Αρης ήταν ένα «κλικ» πιο δραστήριος, ενώ οι «κίτρινοι» έπαιζαν ως επί το πλείστων από τα δεξιά με τους Μάγιο, Φετφατζίδη, αλλά και από τον άξονα με τον Μανού Γκαρθία που έπαιρνε πρωτοβουλίες από το «10».

Ο Ελληνας μεσοεπιθετικός μάλιστα απείλησε στα πρώτα λεπτά με ένα καλό σουτ, ενώ η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 43' όταν «τσούλησε» όμορφα την μπάλα που κατέληξε στον Μορόν και εκείνος «εκτέλεσε» μέσα από το «κουτί», αλλά ο Μπρόσον του έβαλε κομβικά την προβολή. Ο Ατρόμητος από την πλευρά του πήγε σε πιο «σετ» ανάπτυξη παρότι η κατοχή ήταν υπέρ του σε αναλογία περίπου 55%-45% και περίμενε πολλά πράγματα από τον Ουάρντα, ο οποίος μεταξύ άλλων «έφτιαξε» με κάθετη ανάπτυξη τη μεγάλη διπλή ευκαιρία του Μπάκου 11', όπου σε πρώτο χρόνο απέκρουσε ο Κουέστα και ύστερα ο 26χρονος μεσοεπιθετικός πλάσαρε άουτ

Από ένα λάθος και 1-1
Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε το δεύτερο μισό, όπου ας έχουμε κατά νου πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή όσο κυλά ένα παιχνίδι τόσο πιο «βαριά» γίνονται τα πόδια των παικτών. Ετσι ο ρυθμός έπεσε αισθητά, όμως ο Ατρόμητος παρότι «έχασε» στο 55' τον Καρλίτος με ενοχλήσεις ήταν πιο δραστήριος και μάλιστα έβγαλε στο 64' την πρώτη εκατέρωθεν τελική μετά την ανάπαυλα, όταν ο Ουάρντα ελίχθηκε όμορφα και σούταρε αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα. Ομως τα δεδομένα άλλαξαν αμέσως μετά (66') όταν μετά από σέντρα του Μάγιο ο Κοσέλεφ έκανε κακή έξοδο, ουσιαστικά έδιωξε πάνω στον Μπρόρσον και η μπάλα κατέληξε στα του. Ετσι ο Αρης άνοιξε το σκορ στο δεύτερο μισό, χωρίς να έχει τελική σε αυτό το χρονικό διάστημα!

Ωστόσο η χαρά των «κίτρινων» δεν κράτησε πολύ και ο Ατρόμητος «απάντησε» στο 74' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ουάρντα, ενώ η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε υπέρ του Μίχορλ σε μία φάση όπου ο Κουέστα έκανε κακή εκτίμηση και παρότι την έλεγχε ο Βέλεθ, ο Ισπανός πορτιέρε έπεσε πάνω στον Αυστριακό χαφ.

Με αυτά τα δεδομένα μπήκαμε στην τελική ευθεία του αγώνα, όπου ο Αρης παρουσιάστηκε πιο «ορεξάτος», ίσως και γιατί πήρε βοήθειες από τον πάγκο. Ετσι άρχισε να φτάνει μέχρι έξω από τα καρέ του Ατρόμητου, από το 82' ως το 86' βρήκε τρεις τελικές με ισάριθμα καλά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του, ευρύτερα κυκλοφόρησε την μπάλα στο επιθετικό του μισό, όμως δεν υπήρξε «καθαρή» φάση και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.


MVP: Ο Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου ευστόχησε από τα 11 βήματα για το μετέπειτα τελικό 1-1, «έφτιαξε» τη μεγάλη ευκαιρία του 11' και ευρύτερα ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Ο Μανού Γκαρθία. Μακράν ο καλύτερος παίκτης του Αρη, η συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων της ομάδας του πέρασε από τα πόδια του.

Η γκάφα: Η θέση του γκολκίπερ είναι δύσκολη και κάθε λάθος όχι μόνο... φαίνεται πολύ, αλλά και συνήθως και «πληρώνεται» ακριβά. Για αυτό και χρειάζονται «άντερα» για να αντέχεις τη μοναξιά της. Οι Κοσέλεφ και Κουέστα υπέπεσαν σε από ένα και έτσι οι ομάδες τους, Ατρόμητος και Αρης αντίστοιχα, δέχθηκαν στις αντίστοιχες φάσεις γκολ. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, είναι «μέσα» στο παιχνίδι και αμφότεροι καλούνται να προχωρήσουν.

Το «στραγάλι»: Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, οι γηπεδούχοι στο 21' επί του Αθανασίου και οι φιλοξενούμενοι στο 28' επί του Μορόν. Σε αμφότερες των περιπτώσεων όμως ρέφερι και VAR είπαν «παίζεται». Το πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου στο 72' καταλογίστηκε σε ροή αγώνα και το VAR συμφώνησε.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ηταν ένα ματς που έκανε «μπαμ» πως θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, όπως και τελικά συνέβη. Αλλωστε και για τις δύο ομάδες είναι πάρα πολύ νωρίς. Τα πάντα κρίθηκαν στις φάσεις των δύο γκολ, όπου αμφότερα προήλθαν από ισάριθμες «κακές στιγμές» των γκολκίπερ, που είναι και αυτές «μέσα» στο παιχνίδι.

Ατρόμητος: Κοσέλεφ, Αθανασίου, Μπρόρσον, Κίνι, Μανσούρ, Γκονσάλες (90+5' Καραμάνης), Ουεντραόγκο, Ουάρντα, Μπακού (76' Γιουμπιτάνα), Καρλίτος (57' λ.τρ Μιχόρλ), Φαν Βέερτ.

Άρης: Κουέστα, Φρίντεκ (70' Ντιαντί), Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο, Μοντόγια, Μοντσού, Γκαρθία, Σαβέριο, Φετφατζίδης (70' Σιφουέντες), Μορόν (75' Zαμόρα).

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Αντιδράσεις για την ηλεκτρονική λίστα γάμου - Ποιοι τον επικρίνουν, τι απαντούν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βίντεο: Φωτιά σε ρόδα λούνα παρκ σε φεστιβάλ στη Γερμανία - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Πέθανε ο Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης