Κίνα: O Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε την αποστολή των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η χώρα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων στο Παρίσι με 40 χρυσά (όσα και οι πρώτες ΗΠΑ), 44 ασημένια και 42 χάλκινα, εν μέσω σοβαρών ερωτηματικών που εγείρονται για χρήση απαγορευμένων ουσιών

Με επαίνους για «το ήθος, το στιλ και την καθαρότητα» έκανε δεκτή ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, τους αθλητές και τις αθλήτριες της χώρας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Κινέζος ηγέτης έκανε δεκτή την αποστολή στη «Μεγάλη Αίθουσα του Λαού», όπου συνεδριάζουν τα ανώτατα κομματικά όργανα.





«Υπάκουσαν τους κανόνες, σεβάστηκαν τους αντιπάλους, διατήρησαν την πειθαρχία και την πολιτισμένη ηθική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σι Τζινπίνγκ, απευθυνόμενος προς την ολυμπιακή αποστολή.

Η Κίνα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον πίνακα μεταλλίων στο Παρίσι με 40 χρυσά (όσα και οι πρώτες ΗΠΑ), 44 ασημένια και 42 χάλκινα, εν μέσω σοβαρών ερωτηματικών που εγείρονται για χρήση απαγορευμένων ουσιών, κυρίως στην κολύμβηση, με αφορμή την αποκάλυψη ότι 23 αθλητές και αθλήτριες της χώρας είχαν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένη ουσία το 2021, αλλά απαλλάχθηκαν και αγωνίστηκαν κανονικά στους Ολυμπιακούς εκείνης της χρονιάς, στο Τόκιο.

Ο κινεζικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τον αντίστοιχο αμερικανικό, ζητώντας να τηρούνται ίδια μέτρα και σταθμά για όλους.

Ο Ζανλέ Παν, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι στα 100μ. ελεύθερο, σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ, έχει δηλώσει ότι υποβλήθηκε 21 φορές σε έλεγχο ντόπινγκ, από τον Μάιο ως τον Ιούλιο.

Παράλληλα, οι κινεζικές αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν και μία αυξανόμενη τάση επιθετικής συμπεριφοράς από χρήστες των social media, που συχνά διασπείρουν αστήρικτες φήμες για τους αθλητές. Μάλιστα, στις αρχές Αυγούστου η αστυνομία συνέλαβε στο Πεκίνο μία γυναίκα, με την κατηγορία της συκοφαντίας εναντίον μίας αθλήτριας του πινγκ πονγκ και του προπονητή της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες του δήμου από το υπουργείο Εσωτερικών για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Παλέρμο: Νεκρός σε τροχαίο και ο συνέταιρος του μεγιστάνα Μάικ Λιντς λίγες ώρες πριν το ναυάγιο

Κορινθία: Άλλες τρεις συλλήψεις για τη θρασύτατη ληστεία σε σπίτι τουριστών - Ανάμεσά τους δύο ανήλικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr