Ολυμπιακός: Σπουδαία μεταγραφή για την ομάδα βόλεϊ - Ανακοίνωσε τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς

Ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων διαγώνιων, με σπουδαία καριέρα και «βαρύ» βιογραφικό, γεμάτο ατομικές διακρίσεις και τρόπαια, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την Εθνική Σερβίας.

Έναν από τους καλύτερους διαγώνιους του κόσμου, που έχει κερδίσει τα πάντα με την Εθνική Σερβίας και έχει αγωνιστεί σε κορυφαίο επίπεδο στην Ιταλία, τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς, ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς. Ο διεθνής Σέρβος διαγώνιος (ημ. γέννησης 4/9/1991, 2,02μ.) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του συλλόγου.

Κλείσιμο
Ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων διαγώνιων, με σπουδαία καριέρα και «βαρύ» βιογραφικό, γεμάτο ατομικές διακρίσεις και τρόπαια, τόσο σε συλλογικό επίπεδο, όσο και Εθνικών ομάδων.

Την περσινή σεζόν (2023-24), κατέκτησε το κινέζικο πρωτάθλημα, με την Σανγκάη Μπράιτ και αναδείχθηκε κορυφαίος διαγώνιος, ενώ από το 2013 έως το 2021, έκανε μεγάλη καριέρα στην Περούτζια, στο κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα. Με την ιταλική ομάδα, κατέκτησε έξι τίτλους, ενώ έφτασε στον τελικό του CEV Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Ο Σέρβος διαγώνιος ξεκίνησε από την Παρτιζάν (2007-11), με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 2011. Στη συνέχεια, έπαιξε στην Σκρα (2011-13), ενώ μετά την Περούτζια, επέστρεψε στην πολωνική ομάδα, για άλλα δύο χρόνια (2021-23). Με την Σκρα, αγωνίστηκε στον τελικό του CEV Champions League, το 2012, ενώ πανηγύρισε και δύο τρόπαια.

Στο παλμαρέ του, κατέχει... αμέτρητα ατομικά βραβεία, καθώς έχει αναδειχθεί, μεταξύ άλλων, κορυφαίος σκόρερ και κορυφαίος διαγώνιος σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και στην Ιταλία, τη Σερβία, την Κίνα και στο CEV Champions League!

Με την Εθνική Σερβίας, ο Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς έδωσε το «παρών» στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ στο φετινό VNL, είχε 51,3% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Όσον αφορά στα μετάλλιά του με την Σερβία, έχει κατακτήσει δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (δύο χάλκινα) και ένα χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2016 (ένα ασημένιο, ένα χάλκινο).

Η δήλωση του Αλεξάνταρ Ατανασίεβιτς: «Αισθάνομαι καταπληκτικά! Επιτέλους ξεκουράστηκα, μετά από μακρά σεζόν, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινώ ξανά τις προπονήσεις και ακόμα πιο χαρούμενος, που έρχομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό, τον μεγαλύτερο στην Ελλάδα, από τους κορυφαίους στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα! Οι προσωπικοί μου στόχοι σχετίζονται απόλυτα με τους στόχους του συλλόγου. Θέλω και θα δώσω το μέγιστο σε κάθε αγώνα, ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κερδίσει νέα τρόπαια στο βόλεϊ. Είναι ένας σύλλογος με πολλά τρόπαια. Καθώς είμαι Σέρβος, καταλαβαίνω και ξέρω την ιστορία και τη νοοτροπία του συλλόγου και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ήρθα στον Ολυμπιακό! Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού και να νιώσω αυτό το πνεύμα του συλλόγου».

Τίτλοι:

Ιταλικό πρωτάθλημα: 2018

Κύπελλο Ιταλίας: 2018, 2019

Super Cup Ιταλίας: 2018, 2020, 2021

Σερβικό πρωτάθλημα: 2011

Κινέζικο πρωτάθλημα: 2024

Κύπελλο Πολωνίας: 2012

Super Cup Πολωνίας: 2013

Μετάλλια (Εθνική Σερβίας):

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα CEV: Δύο Χρυσά (2011, 2019), δύο χάλκινα (2013, 2017)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FIVB: Χρυσό (2016), ασημένιο (2015), χάλκινο (2010)

Ατομικές διακρίσεις: