Αδιανόητο φινάλε στο Παλμέιρας - Μποταφόγκο για το Copa Libertadores - Δείτε βίντεο

Η ομάδα του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, έκανε τα πάντα για να πετάξει έξω τη Μποταφόγκο αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της σε δύο περιπτώσεις

Μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα έδωσαν Παλμέιρας και Μποταφόγκο στο Σάο Πάουλο, με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa Libertadores.

Στο βραζιλιάνικο ντέρμπι (πρώτο ματς 2-2) οι φιλοξενούμενοι έμπαιναν με κύριο μέλημά τους να αντέξουν στην πίεση της ομάδας του Άμπελ Φερέιρα, κάτι που κατάφεραν σε όλο το πρώτο ημίχρονο, για να ανταμείψουν τους εαυτούς τους με δύο γρήγορα τέρματα στο δεύτερο (56', 64').

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ έχει πράγματα και θαύματα από το 2020, όταν και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Παλμέιρας, ωστόσο δεν μπόρεσε να βγάλει ακόμη έναν λαγό από το καπέλο του τα ξημερώματα της Πέμπτης. Αλλά δεν είχε και την τύχη με το μέρος του.

Ο Αργεντινός Χοσέ Λόπες και ο Βραζιλιάνος Ρόνι πέτυχαν από ένα τέρμα έκαστος για να φέρουν το συνολικό σκορ σε ένα γκολ διαφορά (3-4), εξέλιξη που έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και έβαλε φωτιά στην εξέδρα. Η πίεση έγινε ακόμη πιο έντονη και τότε η τύχη γύρισε την πλάτη στην Παλμέιρας.

Ο αρχηγός Γκουστάβο Γκόμες βρέθηκε στο 90+6' στη μεγάλη περιοχή και μετά από μία κόντρα σε σώμα αμυνόμενου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο τη φάση τσέκαρε το VAR, που κάλεσε τον Αργεντινό διαιτητή Φακούντο Τέγιο να δει κι αυτός το ριπλέι. Από την εξέταση της φάσης προέκυψε πως δεν υπήρχε πέναλτι, καθώς επίσης πως ο Γκόμες είχε βρει τη μπάλα με το χέρι. Έτσι παρέμεινε το 2-2, ωστόσο η Παλμέιρας δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.



Στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ανέβηκε ακόμη και ο τερματοφύλακας Βέβερτον για να κάνει... σκριν στους αμυνόμενους, έτσι ώστε ο Γκαμπριέλ Μενίνο να κάνει την κομπίνα με τον συμπαίκτη του και να προσπαθήσει να πάει το ματς παράταση με εκτέλεση φάουλ.

Το φάουλ ήταν καλοζυγισμένο, ο αντίπαλος γκολκίπερ δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν και ήταν στο κέντρο του, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών για ένα αδιανόητο φινάλε όπως αυτά που συνηθίζει να προσφέρει αρκετά συχνά το Copa Libertadores.



Μετά το τέλος του αγώνα ο Άμπελ Φερέιρα επιχείρησε να βάλει τέλος στις φωνές των οπαδών της Παλμέιρας, λέγοντας πως η μπάλα όντως βρήκε στο χέρι του αρχηγού και το γκολ καλώς ακυρώθηκε.

«Είμαι υπερήφανος. Δεν μπορείς να ελέγξεις το εάν η μπάλα θα πάει στο δοκάρι κατά το τελευταίο δευτερόλεπτο του ματς, ούτε εάν θα χτυπήσει στο χέρι του Γκόμες. Ήταν ένας δύσκολος Αύγουστος για εμάς με κάποια αποτελέσματα που πήραμε. Κάναμε 26 τελικές κι αυτοί 8. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε λυπημένοι, αλλά νιώθουμε υπερήφανοι», ανέφερε ο πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr