Europa League: Καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, 4-0 την Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα - Δείτε τα γκολ

Europa League: Καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, 4-0 την Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ απλά θα σφραγίσει την πρόκριση στο Europa League phase την ερχόμενη Πέμπτη στην Ιρλανδία - Κλέρι (45+5', αυτογκόλ), Τάισον (47'), Κωντσαντέλιας (67'), Μπάμπα (90+4') τα γκολ - Με 10 από το 52' οι Ιρλανδοί 

paok-m2
Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 4-0 της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα, στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες για τα Play Off του UEFA Europa League.

Το αυτογκόλ του Ντάνιελ Κλέρι (45’+5’)... έλυσε το γόρδιο δεσμό για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Τάισον (47’), Γιάννη Κωνσταντέλια (67’) και Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα (90’+4’) που έστειλαν πρόωρα - εκτός ποδοσφαιρικής «αυτοκτονίας» - την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο League Stage της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το 3-0 

Δείτε ΕΔΩ το 4-0 

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν καλές προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ στο 5ο λεπτό, έπειτα από συνδυασμό των Στέφαν Σβαμπ και Μπράντον Τόμας, αλλά το σουτ με το αριστερό του Κωνσταντέλια σταμάτησε στο σώμα του Κλίρι. Ο τερματοφύλακας Λέον Πολς - μοναδικός μη Ιρλανδός στην αρχική ενδεκάδα - πραγματοποίησε εν συνεχεία δύο δύσκολες επεμβάσεις, σε βολέ του Μπράντον (8’) και κεφαλιά του Τόμας Κεντζιόρα (10’), με τους «ασπρόμαυρους» να πιέζουν.

6293843
6293900
6293927
6293931
6293964
6293972
6293982
6294006
6294058
6294060


Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς αστόχησε με φαλτσαριστό πλασέ με το αριστερό στο 20’ - σε φάση που θύμισε το γκολ που είχε πετύχει ο Σέρβος κόντρα στη Μάλμε - για να απειλήσει για πρώτη φορά η Σάμροκ στο 23’, με την δυνατή μα άστοχη κεφαλιά του αφύλακτου Σιν Όαρ έπειτα από κόρνερ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 39’ για την επόμενη καλή στιγμή, τη σέντρα-ξυραφιά του Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ ούτε ο Μπράντον ούτε ο Μπάμπα.

Ο Γκανέζος μπακ παραλίγο να... εξιλεωθεί για την προηγούμενη φάση, καθώς σκόραρε με το δεξί δύο λεπτά αργότερα, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Γιόνι Ότο στο ξεκίνημα της φάσης πάνω στον Λι Γκρέις. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το 0-0 θα «σφραγίσει» τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο πρώτο μέρος, ήρθε το αυτογκόλ του Κλέρι, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με μια... υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε την κάθετη πάσα στον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να κερδίζει μια κόντρα και να σουτάρει ψηλά και δυνατά με το δεξί για το 2-0. Ο Τάισον σπατάλησε τέσσερα λεπτά αργότερα μια μοναδική ευκαιρία, έπειτα από την κούρσα του Κωνσταντέλια, με τον πρώην άσο της Σαχτάρ Ντόνετσκ να σουτάρει ολομόναχος ψηλά από το σημείο του πέναλτι.

Η αποβολή του Τζόσουα Χόνοχαν στο 52’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, φάνηκε να απλοποιεί ακόμη περισσότερο τα πράγματα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Το 3-0 ήρθε στο 67’ με ωραίο πλασέ του Κωνσταντέλια, γκολ-προϊόν της πίεσης των Τάισον και Φεντόρ Τσάλοβ στους αμυντικούς της Σάμροκ Ρόβερς. Ο Ρώσος φορ έχασε στο 77’ σημαντική ευκαιρία να κάνει... σεφτέ στα γκολ με τη νέα του ομάδα, όταν έκανε αφύλακτος την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Πολς.

Και το σκηνικό επαναλήφθηκε ακόμη δυο φορές. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκρέις έσπρωξε εντός περιοχής τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ. Το κοινό ζήτησε να εκτελέσει το πέναλτι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, στην τελευταία εντός έδρας εμφάνισή του Έλληνα αμυντικού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ καθώς ανακοινώθηκε από τη Βόλφσμπουργκ, ωστόσο την ευθύνη πήρε ο Τσάλοβ. Ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αρχικά νικήθηκε από τον Πολς και στην επαναφορά σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Το... κακό για τον Τσάλοβ τρίτωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει ενστικτωδώς ακόμη μία κεφαλιά αλλά στην επαναφορά ο Μπάμπα πρόλαβε τους αμυνόμενους για το τελικό 4-0. Σκορ που, ουσιαστικά, καθιστά τον επαναληπτικό στο «Ταλάτ Στάντιουμ» στις 29 του μήνα σε τυπική διαδικασία, με τη Σάμροκ Ρόβερς να συμβιβάζεται με το League Phase του UEFA Conference League.

Διαιτητής: Ενέα Γιόργκι (Αλβανία)
Κίτρινες: Χόνοχαν, Γκρέις.
Κόκκινες: Χόνοχαν (52’).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (79’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (79’ Καμαρά), Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς (79’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (79’ Μουργκ), Μπράντον (64’ Τσάλοβ).

ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ (Στέφεν Μπράντλεϊ): Πολς, Όαρ, Κλέρι, Γκρέις, Χόνοχαν, Βατς (73’ Μπίρνε), Ο’Νιλ, Νάτζεντ (73’ ΜακΈνεφ), Κλαρκ (27’ Λόπες), Φαρούτζια (84’ Μπερκς), Γκριν (73’ Μαντρόγιου).

*Την κίτρινη κάρτα του Ενέα Γιόργκι αντίκρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για διαμαρτυρία έπειτα από το ακυρωθέν γκολ του Μπάμπα. Κίτρινη αντίκρισε στο 60’ και ο Τζιαμπάολο Καστορίνα, ο Ιταλός βοηθός του Λουτσέσκου, για έντονη διαμαρτυρία σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Κωνσταντέλια.

*Με έντονες ενοχλήσεις στο δεξιό του αστράγαλο αποχώρησε από το ματς ο Μπράντον ενώ του τοποθετήθηκε και πάγος. Με πατερίτσα από το γήπεδο αποχώρησε και ο Τρέβορ Κλαρκ των φιλοξενούμενων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα: Οδηγός κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του μέσα σε απορριμματοφόρο στη λεωφόρο Σχιστού

Έχασε τη ζωή του κάνοντας παρά πέντε στην Ξάνθη - Είναι το τρίτο παιδί που πενθεί η οικογένειά του

Ναυάγιο στο Παλέρμο: «Ένας μακρύς κατάλογος λαθών οδήγησε στην τραγωδία» λέει ο κατασκευαστής του μοιραίου ιστιοφόρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης